Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Η Μαίρη και ο Γιάννης δε θα χάσουν το δρόμο τους»
Media

Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Η Μαίρη και ο Γιάννης δε θα χάσουν το δρόμο τους»

Την Ιωάννα Ασημακοπούλου φέτος την παρακολουθούμε στον ANT1 και στη νέα κωμική σειρά, «Η Φαμίλια».

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για την ηρωίδα της, για την κρίση που περνάει ο γάμος της και αν θα την ξεπεράσει, ενώ αποκάλυψε αν έχει κάνει ψυχοθεραπεία.

Ξεκινώ με το χαρακτήρα της Μαίρης που υποδύεσαι στη «Φαμίλια». Είναι μια μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία, μαζί με τον άνδρα της, προσπαθεί να σώσει το γάμο της.

Η Μαίρη θέλει να ελέγχει τα πάντα. Είναι αρκετά αγχώδης. Θέλει να τα καταφέρει ως μάνα, ως σύζυγος, ως επαγγελματίας. Έχει ως κυρίαρχο στόχο να γίνονται όλα στην εντέλεια. Αυτό την κάνει ίσως νευρική με τους ανθρώπους. Πίσω από αυτή την εικόνα κρύβεται ουσιαστικά τεράστια αγάπη. Έχει ανάγκη να τους φροντίζει όλους. Δεν έχει σταματήσει ποτέ να είναι ερωτευμένη με τον Γιάννη.

Θα ξεπεράσουν την προσωπική τους κρίση;

Ο Γιάννης και η Μαίρη έχουν ισχυρό θέλω. Αγαπιούνται ουσιαστικά. Δεν θα χάσουν το δρόμο τους. Θα ανακαλύψουν το κομμάτι που έχασαν. Το ότι επιλέγουν να επισκεφθούν από κοινού ψυχαναλυτή, νομίζω ότι περνάνε το μήνυμα πως ειδικά στις δύσκολες στιγμές ένα ζευγάρι οφείλει να παλέψει τη σχέση του... Βέβαια. Για μένα είναι πολύ σπουδαίο το μήνυμα που περνά αυτή η σειρά. Όταν υπάρχει μια δυσκολία, οφείλεις να την παραδεχτείς και να αναζητήσεις βοήθεια. Είναι το ήμισυ του παντός. Νομίζω ότι μέσα από μια κωμική διάσταση της σειράς διατυπώνονται πάρα πολλές αλήθειες. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών παρατηρούμε όσα βιώνουν και οι δύο ως γονείς, ως σύζυγοι, ως επαγγελματίες, ως φίλοι. Είναι αληθινοί οι χαρακτήρες. Δεν ωραιοποιούνται. Μιλούν με την καρδιά τους.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Ναι. Έχω κάνει ψυχοθεραπεία και πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για να ανακαλύψει βαθύτερα τον εαυτό του. Είναι μια προσωπική διαδικασία, η οποία για καθέναν είναι ξεχωριστή. Βοηθά πολύ. Εντοπίζεις ουσιαστικά την πολύπλευρη διάσταση του χαρακτήρα σου. Οι ηθοποιοί είμαστε τυχεροί, γιατί ερχόμαστε σε επαφή με πολλές πτυχές του εαυτού μας, μέσα από τους χαρακτήρες που υποδυόμαστε. Η δουλειά μας είναι ψυχοθεραπευτική.

Είχες την ευκαιρία να υποδυθείς στην τελευταία πενταετία επίσης το χαρακτήρα της Αντωνίας στο «Σόι μας», όπου ήταν ηχηρός ο αγώνας τόσο της ηρωίδας όσο και του συζύγου της να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Νιώθω χαρούμενη, ευλογημένη και τυχερή για το ρόλο της Αντωνίας. Προτού μεταφέρω στην οθόνη αυτές τις σκηνές, συνομίλησα με φίλους ψυχολόγους, οι οποίοι μου ανέλυσαν πώς βιώνουν τα ζευγάρια την εξωσωματική γονιμοποίηση. Μου μίλησαν για όλες τις πτυχές του τι περνούν τόσο ξεχωριστά όσο και από κοινού στο κομμάτι της σχέσης τους. Άλλους τους ενώνει και άλλους τους χωρίζει αυτή η διαδικασία. Όταν παίχθηκαν τα επεισόδια, ο κόσμος μου έστειλε πολύ συγκινητικά μηνύματα! Τα έχω κρατήσει όλα με πολλή αγάπη. Το ίδιο επίσης συνέβη όταν πιάσαμε το θέμα της υιοθεσίας. Έμαθα τι αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που μπαίνουν σ' αυτήν τη διαδικασία. Έπρεπε ως ηθοποιός να κατανοήσω όσα αισθάνονται για να τα προσεγγίζω. Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα που οφείλεις να δείξεις προσοχή.

Ανέτρεψε τη ζωή σου ο κορονοϊός;

Ναι. Νομίζω ότι έχει αλλάξει τη ζωή όλων μας. Ζούμε μια παγκόσμια αλλαγή. Εύχομαι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Το θέατρο περνά πολύ δύσκολα. Επιθυμώ βαθιά να τελειώσει σύντομα όλο αυτό και να αγκαλιάσουμε ξανά ο ένας τον άλλον, είπε στο 7 Μέρες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved