Γειτονιές στο πιάτο: Ο Σκαρμούτσος κάνει βόλτα και μαγειρεύει στα Πετράλωνα
Media

Γειτονιές στο πιάτο: Ο Σκαρμούτσος κάνει βόλτα και μαγειρεύει στα Πετράλωνα

Γειτονιές στο πιάτο: Σήμερα, στις 15:00 ο Δημήτρης Σκαρμούτσος εξερευνά τα Πετράλωνα, μια γειτονιά με ιδιαίτερη ταυτότητα.

Μια περιοχή γεμάτη μεζεδοπωλεία που συνδυάζουν το σήμερα και το χθες της Αθήνας.

Σε αυτήν την περιοχή άνοιξε πριν λίγους μήνες ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια της πόλης. Το «Herve» λειτουργεί μόνο με κράτηση, ενώ ο πελάτης λαμβάνει με μήνυμα τον κωδικό εισόδου για να μπει! Μπορεί να δυσκολευτεί λίγο κάποιος να το βρει, αλλά είναι και αυτό μέρος της συνολικής εμπειρίας. Ο chef Ερβέ Προνζάτο έχει δημιουργήσει ένα fine dining εστιατόριο όπου διευρύνει τους γαστρονομικούς ορίζοντες.

Επόμενος σταθμός ένα από τα πιο αγαπημένα μαγειρεία του Δημήτρη. Η ταβέρνα του «Οικονόμου» άνοιξε το 1930 και είναι από τις παλαιότερες και πιο παραδοσιακές της Αθήνας. Εκεί συναντά τον Κώστα Οικονόμου (τρίτο ιδιοκτήτη του μαγαζιού), τον άνθρωπο που σεβάστηκε την ιστορία, την παράδοση και τα θέλω των θαμώνων που αγάπησαν αυτό το μέρος.

Από τη βόλτα του Δημήτρη στα Πετράλωνα δεν θα μπορούσε να λείπει το παντοπωλείο «Συνοικία το Όνειρο». Η Θεοδώρα Σπυριδωνίδου και ο σύζυγός της άνοιξαν το μαγαζί πριν ένα χρόνο και το πρώτο που τους ενδιέφερε ήταν να έχουν προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. Έτσι έφτιαξαν ένα παντοπωλείο με όλα όσα θέλει η γειτονιά, συνδυάζοντας ταπεινά λαχανικά με γκουρμέ προτάσεις.

Στο τέλος, ο Δημήτρης επιστρέφει στην κουζίνα του για να παρουσιάσει δύο δικές του συνταγές, με το άρωμα και τα στοιχεία των… Πετραλώνων.

«Γειτονιές στο πιάτο», με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Κάθε Σαββατοκύριακο στις 15:00!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Producer : Στυλιανός Κοτιώνης
Executive producer: Μαριλένα Χαραλαμποπούλου

Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου

Project manager: Ελένη Μερκάτη

Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ανθρακόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS PRODUCTIONS A.E

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved