Έξαψη: Νίκος Πουρσανίδης: «Είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια η μυθοπλασία»
Media

Έξαψη: Νίκος Πουρσανίδης: «Είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια η μυθοπλασία»

Έξαψη: O Nίκος Πουρσανίδης τη φετινή τηλεοπτική σεζόν επέστρεψε τηλεοπτικά μέσα από το ρόλο του «Κωστή» στη νέα σειρά του Mega.

Ο Κωστής και η Μαρίνα γνωρίζονται σε μια πόλη όπου όλοι γύρω τους δεν είναι αυτό που δείχνουν. Τι συμβαίνει όμως όταν ο δολοφόνος που ψάχνεις ίσως και να βρίσκεται στην αγκαλιά σου;

Ο Νίκος Πουρσανίδης μιλά σε πρόσφατη συνέντευξή του και αποκαλύπτει τι τον βγάζει από τα ρούχα του αλλά και τι του προκαλεί «Έξαψη».

Ο Κωστής κρύβει μέσα του πολλά. Είναι απρόβλεπτος και κουβαλάει μια σκοτεινιά. Ο Νίκος, αντίθετα, είναι χαλαρός, ανοιχτός, δημιουρ­γικός, κλείνει τους λογαριασμούς του, μαθαίνει καινούρια πράγμα­τα και πάει παρακάτω, Όταν αυ­τοί οι δύο τύποι συναντιούνται, προκαλούν... έξαψη!

Τι σας αρέσει στον ρόλο του Κω­στή;

«Το ότι είναι πολύπλοκος και απρό­βλεπτος χαρακτήρας. Έχει μια σκο­τεινιά και μια φαινομενική ηρεμία, που όμως δεν ξέρεις πού θα οδη­γήσει. Είναι ένας... δεν θέλω να πω "καταραμένος" καλλιτέχνης, που έχει ζήσει πάρα πολλά με τη φήμη, με το αλκοόλ, και όλο αυτό είναι πολύ αβανταδόρικο νια μένα. Ο Κωστής προσπαθεί να κάνει το σωστό, αλλά υπάρχει πολλή έντα­ση από κάτω και κρατιέται για να μην ξεσπάσει».

Γιατί επέστρεψε στο Ναύπλιο; «Γυρίζει εκεί όπου ξεκίνησε το κα­κό για εκείνον. Πρέπει να αντιμε­τωπίσει το παρελθόν του. Έρχεται για να κάνει ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει. Οποιοσδήποτε κά­νει ένα ξεκαθάρισμα δεν έρχεται σε σύγκρουση;»

Έχετε κάνει τέτοια ξεκαθαρίσμα­τα;

«Έχω κάνει, ναι, γιατί θέλω να αντιμετωπίζω τα θέματα και να λύνονται. Δεν έχω όμως τη σκο­τεινιά που έχει ο Κωστής. Έχω φύ­γει τέσσερα χρόνια στην Αγγλία και, όταν γύρισα, πράγματα που μπορεί να με θύμωναν πριν δεν εί­χαν μετά καμία σημασία. Ένιωσα ότι και εγώ είχα μια λάθος οπτι­κή του εαυτού μου. Είναι πολύ ση­μαντικό να φεύγεις, να ανοίγεσαι στον κόσμο και να καταλαβαίνεις τη δική σου δύναμη, το δικό σου μέγεθος, και να παίρνεις τα πράγ­ματα από την αρχή. Τώρα νιώθω ότι πατάω πολύ πιο γερά στα πό­δια μου».

Μαρίνα ή Εβίτα; Ποια θα διαλέξει ο Κωστής;

«Πιστεύω ότι δεν μπορεί να συνε­χίσει εάν δεν κάνει ξεκαθάρισμα με την Εβίτα. Η Μαρίνα είναι η μόνη που του δίνει χωρίς να ζη­τάει κάτι από αυτόν, οπότε εγώ σαν Νίκος εκεί θα πήγαινα! Πρέ­πει να προχωράς στη ζωή, αλλιώς είσαι επιρρεπής στο να κάνεις τα ίδια λάθη».

Σας έχει συμβεί σε προσωπικό επί­πεδο να βρεθείτε «κολλημένος» σε ένα άτομο;

«Να μείνω παραπάνω με έναν άν­θρωπο από όσο θα έπρεπε, μπο­ρεί, αλλά όλοι το έχουμε κάνει αυ­τό. Να ξαναγυρίσω, όχι. Για μένα, όταν τελειώνει κάτι, τελείωσε».

Εσάς τι σας προκαλεί... έξαψη;

«Το να δοκιμάζω και να μαθαί­νω καινούρια πράγματα, να προ­καλώ τον εαυτό μου. Εγώ στη ζωή μου δεν λέω καθόλου τη λέ­ξη "δύσκολο", γιατί δεν πιστεύω πως υπάρχουν δύσκολα πράγμα­τα, μόνο πράγματα που ξέρεις και που δεν ξέρεις».

Τα χρόνια της κρίσης το θέατρο έσωσε τους ηθοποιούς. Τον και­ρό της πανδημίας το κάνει η τηλε­όραση. Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα για το θέατρο;

«Είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια η μυθοπλασία. Έπρεπε να έρθει η στιγμή να επιστρέψουν οι ηθο­ποιοί που έκαναν περισσότερο θέ­ατρο στην τηλεόραση, με καλές σειρές. Την επόμενη μέρα το θέ­ατρο θα πρέπει να ξανακερδίσει το στοίχημα με τον κόσμο. Θα πρέπει να κερδηθεί η εμπιστοσύ­νη από την αρχή», λέει ο ηθοποιός στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved