Ζωή Δημητράκου: «Η γυμναστική είναι στάση ζωής»
Media

Ζωή Δημητράκου: «Η γυμναστική είναι στάση ζωής»

Η Ζωή Δημητράκου, η ταλαντούχα πρώην αθλήτρια του μπάσκετ με τις διεθνείς διακρίσεις, πριν από περίπου έναν χρόνο μπήκε στα σπίτια όλων μας με ένα λαμπερό χαμόγελο και μας απέδειξε ότι μπορούμε να δούμε τη ζωή και κυρίως τη γυμναστική αλλιώς, μέσω της εκπομπής της «Γυμναστική... από σπίτι», η οποία προβάλλεται από τη συχνότητα του ΜΕΘΑ τις καθημερινές στις 9.40 το πρωί.

Η Ζωή Δημητράκου, με θετική πανιά διάθεση, δεν φαίνεται να επαναπαύεται ποτέ και προχωρεί σήμερα ένα βήμα πιο πέρα, φέρνοντας μας αντιμέτωπους με την οικολογική μας συνείδηση.

Πρόσφατα λοιπόν αποφάσισε να αντικαταστήσει τα πλαστικά μπουκάλια νερού, τα οποία αποτελούσαν βασικό όργανο των ασκήσεων που παρουσιάζει, με επαναχρησιμοποιούμενα παγουράκια, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα δυνατό μήνυμα για την αλόγιστη χρήση των πλαστικών που βλάπτουν τον πλανήτη.

«Η γυμναστική είναι στάση ζωής», αναφέρει μιλώντας στο ΒΗΜΑmagazino. «Αυτό είναι το κύριο μήνυμα που θέλω να περάσω μέσω της εκπομπής. Φροντίζουμε τον εαυτό μας λοιπόν. Φροντίζουμε τους γύρω μας και φυσικά φροντίζουμε και το περιβάλλον. Με ενδιαφέρει αυτή η ολιστική προσέγγιση. Και, ξέρετε, όλοι μπορούμε να ξεκινήσουμε από μικρά, απλά καθημερινά βήματα, ώστε να φτάσουμε τελικά στη μεγάλη εικόνα. Να σταματήσουμε, για παράδειγμα, τη χρησιμοποίηση των πλαστικών μιας χρήσης. Ξεκίνησα δίνοντας το παράδειγμα με τα επαναχρησιμοποιούμενα παγουράκια. Και έπονται πολλά ακόμη tips και συμβουλές».

Πράγματι, ήδη την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε τη Ζωή Δημητράκου να προσδίδει, για παράδειγμα, μία νέα χρήση σε ένα παλιό κολάν, δίνοντας νέα διάσταση στην ανακύκλωση των ρούχων. Δένοντας το σε τρεις κόμπους, δημιούργησε ένα λάστιχο γυμναστικής. Μάλιστα η ανταπόκριση του κοινού σε αυτές τις κινήσεις της για την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης στάθηκε απόλυτα θετική, καθώς στον δημοφιλή λογαριασμό της στο Instagram, με τους πάνω από 77.000 followers, δέχθηκε πολλά μηνύματα.

«Ήταν συγκινητικό. Υπήρξαν τηλεθεατές που μου έστειλαν βίντεο να γυμνάζονται κρατώντας επαναχρησιμοποιούμενα παγουράκια, όπως ακριβώς τους πρότεινα» αναφέρει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved