Ζωή Δημητράκου: «Θέλησα να βάλω τη δική μου σφραγίδα σε αυτή την εκπομπή»
Media

Ζωή Δημητράκου: «Θέλησα να βάλω τη δική μου σφραγίδα σε αυτή την εκπομπή»

Η Ζωή Δημητράκου, η ταλαντούχα πρώην αθλήτρια του μπάσκετ με τις διεθνείς δι­ακρίσεις, πριν από περίπου έναν χρόνο μπήκε στα σπίτια όλων μας με ένα λαμπε­ρό χαμόγελο και μας απέ­δειξε ότι μπορούμε να δού­με τη ζωή και κυρίως τη γυμναστική αλλιώς, μέσω της εκπομπής της «Γυμναστι­κή... από σπίτι», η οποία προβάλλεται από τη συχνό­τητα του ΜΕΘΑ τις καθη­μερινές στις 9.40 το πρωί.

Σε μερικές εβδομάδες η εκπομπή «Γυμναστική... από σπίτι» κλείνει έναν χρόνο παρουσίας στην ελληνική τηλεόραση. Πώς ήταν αυτή η χρονιά για τη Ζωή Δημητράκου;

«Γλυκόπικρη» απαντά. «Πώς μπορείς να αγνοήσεις το δράμα γύρω σου, όλα τα δεινά που έχει προκαλέσει η παγκόσμια πανδημία;» αναφέρει στο ΒΗΜΑmagazino. Σε επαγγελματικό επίπεδο, πάντως, δηλώνει ευγνώμων.

«Είμαι ευτυχισμένη γιατί η εκπομπή "Γυμναστική... από σπίτι" αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Έχω λάβει και λαμβάνω τόσο πολλά μηνύματα αγάπης και ευγνωμοσύνης από τον κόσμο. Ξέρετε, νια εμένα αυτό το πρόγραμμα ήταν μία μεγάλη πρόκληση. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στα πρώτα σου τηλεοπτικά βήματα να καλείσαι να σχεδιάσεις μία εκπομπή γυμναστικής όπου οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ως όργανα ασκήσεων καθημερινά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ένα τηγάνι. Έπρεπε να γίνω πολύ εφευρετική. Και θέλησα να βάλω τη δική μου σφραγίδα σε αυτή την εκπομπή.

Να ξεφύγω από τη λογική που επικρατούσε μέχρι τότε, να πατήσω σε πρότυπα του εξωτερικού, ώστε να δει το κοινό την άθληση, τον υγιεινό τρόπο ζωής, όχι ως εξαναγκασμό, αλλά ως επιλογή, διασκέδαση. Γι' αυτό και στην εκπομπή δεν είμαι με το μαστίγιο, με τη λογική του "στρατηγού". Και μόλις τρεις επαναλήψεις μιας άσκησης να κάνει κανείς, ενώ προηγουμένως δεν έκανε ούτε μία, για εμένα είναι τεράστιο κέρδος. Στόχος μου είναι να βοηθήσω δηλαδή το κοινό να μπει σε μία νέα λογική, σε έναν νέο τρόπο σκέψης και ζωής. Να αγαπήσει τη γυμναστική!».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved