Σιωπηλός Δρόμος: «Υπήρχε ο κίνδυνος η Θάλεια να "εξαντληθεί" στο δύσκολο παρελθόν της»
Media

Σιωπηλός Δρόμος: «Υπήρχε ο κίνδυνος η Θάλεια να "εξαντληθεί" στο δύσκολο παρελθόν της»

Πηνελόπη Τσιλίκα: «Ο ρόλος της Θάλειας είναι πολύ προκλητικός»

Η Πηνελόπη Τσιλίκα έχει ένα ρόλο-πρόκληση για κάθε ηθοποιό στον «Σιωπηλό δρόμο», ερμηνεύοντας τη δημοσιογράφο Θάλεια, που καλείται να διαχειριστεί νέα ευρήματα και συγκλονιστικές αποκαλύψεις.


-Θα χαρακτηρίζατε πρόκληση το ρόλο της Θάλειας;

«Είναι πράγματι ένας πολύ προκλητικός ρόλος, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος η Θάλεια να "εξαντληθεί" στο δύσκολο παρελθόν της και στην πηγαία της αντιδραστικότητα. Για μένα η Θάλεια είναι αυτά, αλλά είναι ταυτόχρονα και μια κοπέλα που προσπαθεί κάθε στιγμή ν' αποδεχτεί και να νικήσει τους δαίμονες της. Να βρει τη φωνή της και τη δύναμη της να παλέψει και να καταλάβει τον κόσμο γύρω της».


-Αντιπροσωπεύει την καλή πλευρά της δημοσιογραφίας;

«Όσο ήταν ακόμα στη Θεσσαλονίκη, δούλεψε σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά. Δεν στέριωνε πουθενά, γιατί ήθελε να επιστρέψει. Τώρα, βρήκε ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει τη δουλειά της, δηλαδή να βρει την άκρη του νήματος και να βοηθήσει να επιστρέψουν τα παιδιά».


- Μπαίνοντας ξανά στο στόχαστρο της τοπικής μεγαλοαστικής κοινωνίας αλλά και της οικογένειας της;


«Ενώ η σχέση της με τους δικούς της ήταν ήδη πολύ τεταμένη, το γεγονός ότι οι απαγωγείς επέλεξαν τη Θάλεια για να συνομιλήσουν και να διαπραγματευτούν μαζί της, έχει βάλει όλους σε υποψίες. Αυτό δεν προκαλεί τόσο μεγάλη έκπληξη, γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν συνηθίσει να κατηγορούν τη Θάλεια για όσα έχουν πάει στραβά μέχρι τώρα. Έχουν συνηθίσει να επιρρίπτουν τις ευθύνες στους άλλους, χωρίς να κάνουν αυτοκριτική».


- Η σχέση με την οικογένεια της ήταν συγκρουσιακή και πριν από την απαγωγή;

«Η Θάλεια αγαπούσε πολύ τη μητέρα της. Από το θάνατο της και μετά, οι ισορροπίες μέσα στην οικογένεια ανατινάχθηκαν και η Θάλεια διάλεξε το δρόμο της πρόκλησης και της σύγκρουσης. Η Αθηνά επέλεξε να είναι το "καλό παιδί" και να υποστηρίξει τον πατέρα της, και ο Σπύρος Καρούζος (Αντώνης Καφετζόπουλος) στην ουσία εξόρισε τη Θάλεια, σαν ένα παιδί "προβληματικό"», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved