Σάρωσε σε τηλεθέαση ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Αναλυτικά τα νούμερα
Media

Σάρωσε σε τηλεθέαση ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Αναλυτικά τα νούμερα

Πρωτοφανή ποσοστά τηλεθέασης κατέγραψε χθες, Κυριακή 13 Ιουνίου, η ΕΡΤ1 και μάλιστα για περισσότερες από 4 ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε ο τελικός του Roland Garros, στον οποίο αγωνίστηκε ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής, Στέφανος Τσιτσιπάς

Το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σημείωσε από 28,6% μέχρι 48,7%, με μέσο όρο τηλεθέασης 41%. Τα υψηλά ποσοστά εκτίναξαν τον μέσο όρο της ημέρας στο 17,8%, τοποθετώντας την ΕΡΤ1 στην πρώτη θέση στους πίνακες τηλεθέασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεθέαση άγγιξε το 48,7% πριν από τη λήξη του αγώνα, ενώ το αγωνιώδες 15λεπτο στο τελευταίο game, η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε στο 57%, στο αντρικό κοινό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στα υψηλά νούμερα τηλεθέασης δεν περιλαμβάνονται αυτά του ERTFLIX. Με δεδομένο ότι η αναμέτρηση ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Νόβακ Τζόκοβιτς διεξήχθη Κυριακή από νωρίς το απόγευμα και για πολλές ώρες, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν ήταν στο σπίτι και παρακολούθησαν τον τελικό από τα κινητά τους, μέσω της streaming δυνατότητας που προσφέρει η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Έτσι, το ERTFLIX έσπασε κάθε ρεκόρ επισκέψεων από την έναρξη λειτουργίας του, τον Απρίλιο του 2019. Τον αγώνα παρακολούθησαν 447.564 θεατές, με τους μισούς (221.000), να παρακολουθούν τον τελικό του Roland Garros μέσα από κινητά και tablets. Το 32% του συγκεκριμένου (online) κοινού ανήκε στις ηλικίες 18-34 φέρνοντας την ΕΡΤ ακόμα πιο κοντά στα νεανικό κοινό.

Το προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας κατείχε ο τελικός της Eurovision, που στις 22 Μαΐου έφτασε τις 412.120 θεάσεις. Το ERTFLIX πέρα από τα on demand προγράμματα, σειρές και ταινίες, στηρίζει ένθερμα και το live streaming. Εκτός από τα προγράμματα των ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 μπορεί οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν αποκλειστικά τα κανάλια της ERT SPORTS, καθώς και το ειδησεογραφικό ERT NEWS LIVE.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved