Κορωνάκης-Αντωνοπούλου-Στυλιανού: «Ενωμένοι θα τα περάσουμε όλα»
Media

Κορωνάκης-Αντωνοπούλου-Στυλιανού: «Ενωμένοι θα τα περάσουμε όλα»

Ο Νικήτας Κορωνάκης, η Μπάγια Αντωνοπούλου και η Στέλλα Στυλιανού λένε την πρώτη καλημέρα, μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» και ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας με τους τηλεθεατές και τους πρωταγωνιστές των θεμάτων της επικαιρότητας.

Οι τρεις δημοσιογράφοι της εκπομπής «Κοινωνία ώρα MEGA» σε συνέντευξή τους, μίλησαν για την πανδημία, για τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει στον αέρα, αλλά και για τις ειδήσεις που τους στεναχώρησαν.

Έχετε αντιμετωπίσει κάποια πολύ δύσκολη στιγμή στον αέρα;

Ν.Κ.: «Δυσκολίες υπάρχουν αρκετές και σε πολλά επίπεδα. Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην έχω αντιμετωπίσει κι εγώ κάποια. Σημασία έχει ωστόσο να μην περνάει στον τηλεθεατή. Αυτό σε μεγάλο βαθμό το εξασφαλίζουν και οι συνεργάτες σου, που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες».

Μπ.Α.: «Αυτό που με κάνει να αισθάνομαι δύσκολα είναι όταν πρέπει να μεταφέρω είδηση που σχετίζεται με κακοποίηση παιδιού. Τα περιστατικά αυτά αυξάνονται συνεχώς και δυστυχώς οι πληροφορίες που γνωρίζουμε είναι πολλές φορές σοκαριστικές».

Ποια είδηση του καλοκαιριού σας έχει κάνει περισσότερη εντύπωση;

Ν.Κ.: «Σε κανέναν εκτιμώ δεν άρεσε η εξέλιξη που είχαμε με την πανδημία. Όλοι περάσαμε πολύ δύσκολο χειμώνα και περιμέναμε το καλοκαίρι να είναι διαφορετικό. Ωστόσο η έξαρση του τού έχει ανατρέψει δυστυχώς πολλά».

Μπ.Α.: «Η είδηση που με προβληματίζει είναι ότι ζούμε εδώ και ενάμιση χρόνο την πανδημία, ενημερωνόμαστε συνεχώς για το τι συμβαίνει, δυστυχώς όμως δεν έχουμε ακόμα φτάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στους εμβολιασμούς. Ένας έξυπνος λαός, όπως οι Έλληνες, ρισκάρει με την υγεία του και δεν εμβολιάζεται γρήγορα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μένοντας απροστάτευτος».

Στ. Στ.: «Προσωπικά με έχει σοκάρει το θέμα με τη 19χρονη στην Ηλιούπολη και ο γολγοθάς που έζησε από την παιδική της ηλικία. Όσα τραγικά βίωσε και αυτή τη "φυλακή" που άντεξε τόσα χρόνια. Δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους».

Πώς αντιμετωπίζετε την πανδημία τόσο ως επαγγελματίες όσο και στην προσωπική σας ζωή;

Ν.Κ.: «Από τον Μάρτιο του 2020 την αντιμετωπίζω με έναν και μοναδικό τρόπο: ακούω τους ειδικούς κατά γράμμα και κάνω αυτό που συμβουλεύουν. Τους ειδικούς βάζω μπροστά τόσο ως δημοσιογράφος όσο και στις προσωπικές μου επιλογές».

Μπ.Α.: «Ως επαγγελματίας, έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να παραμένω ψύχραιμη. Την περίοδο του σκληρού lockdown, με αρκετούς θανάτους και νοσηλείες, σχεδόν καθημερινά και λόγω του ρεπορτάζ ερχόμουν σε επαφή με συγγενείς που δεν μπορούσαν ούτε να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους. Είναι ό,τι πιο σκληρό έχω συναντήσει. Δεν γίνεται να μη σε επηρεάσει. Δεν γίνεται να μην ταυτιστείς. Να μη φοβηθείς και να μη σκεφτείς ότι μπορεί αύριο να βρεθείς εσύ στη θέση τους. Πολλές φορές το συναίσθημα είναι μη διαχειρίσιμο. Όμως σε εμάς τους δημοσιογράφους δεν υπήρχε η δυνατότητα να καθίσουμε σπίτι, οπότε αναγκαστικά ερχόμασταν σε επαφή με κόσμο, άρα η πιθανότητα να κολλήσουμε ήταν αυξημένη. Προσπαθούσα να είμαι προσεκτική. Δύο φορές μπήκα σε καραντίνα λόγω επαφής με διαγνωσμένο κρούσμα, αλλά δεν κόλλησα».

Στ.Στ.: «Η πανδημία βρίσκεται για τα καλά στη ζωή μας. Παρόλο που υπάρχει κόπωση λόγω διάρκειας, προσπαθώ να τηρώ τα μέτρα. Εχω κάνει και το εμβόλιο. Προσπαθώ στους χώρους όπου κινούμαι να φοράω μάσκα, να κρατώ πάντα αντισηπτικό και να συναναστρέφομαι συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, όσο δύσκολο κι αν είναι. Ενωμένοι θα τα περάσουμε όλα».

Πηγή: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved