Χαιρέτα μου τον πλάτανο: Νέα επεισόδια με ανατροπές και αποκαλύψεις
Media

Χαιρέτα μου τον πλάτανο: Νέα επεισόδια με ανατροπές και αποκαλύψεις

Με νέα επεισόδια και ακόμη περισσότερες ανατροπές, περιπέτειες και  αποκαλύψεις, η κωμική σειρά της ΕΡΤ1, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», ανανεώνει το ραντεβού της με το τηλεοπτικό κοινό, και τη νέα σεζόν, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20:00.

Η ιστορία…

Η κληρονομιά, η Μαφία, το εμπόριο λευκής… τρούφας, η δεύτερη διαθήκη του Βαγγέλα, αλλά και η νέα οικογένεια που έρχεται στο χωριό, θα κάνουν άνω κάτω τον Πλάτανο!
Έτος 2021 μ.Χ. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Όλη; Όχι! Ένα μικρό χωριό ανυπότακτων Πλατανιωτών αντιστέκεται ακόμα -και θα αντιστέκεται για πάντα- στη λογική. Η τρέλα, οι καβγάδες και οι περιπέτειες δεν τελειώνουν ποτέ στο μικρό ορεινό χωριό μας, το οποίο δεν διαφέρει και πολύ από το γαλατικό χωριό του Αστερίξ!
Ο νέος παπάς του Πλατάνου, Νώντας, (Μάριος Δερβιτσιώτης), στριφνός και αφοριστικός, έχει έναν κακό λόγο για όλους! Η Φωτεινιώτισσα Φένια (Τραϊάνα Ανανία), ερωτευμένη από πιτσιρίκα με τον Παναγή, καταφθάνει στο χωριό και πιάνει δουλειά στο μαγαζί του Τζίμη.


Με… όπλο το εμπόριο τρούφας και δρυΐδη μια παμπόνηρη γραία, τη Μάρμω, (Πηνελόπη Πιτσούλη), οι Πλατανιώτες θα αντισταθούν στον κατακτητή. Και παρότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει διαλυθεί εδώ και αιώνες, μια άλλη αυτοκρατορία, ιταλικής καταγωγής, που ακούει στο όνομα Cosa Nostra, θα προσπαθήσει να εξαφανίσει το μικρό χωριουδάκι, που τόλμησε να απειλήσει την κυριαρχία της στο εμπόριο τρούφας.
Είναι, όμως, τόσο εύκολο να σβήσεις τον Πλάτανο από τον χάρτη; Η οικογένεια μαφιόζων που θα έρθει στο χωριό, με ψεύτικη ταυτότητα, ο Σάββας Αργυρός (Φώτης Σεργουλόπουλος) μετά της γυναίκας του, Βαλέριας (Βαλέρια Κουρούπη) και της νεαρής κόρης του, Αλίκης (Χριστίνα Μαθιουλάκη), θ’ ανακαλύψει ότι η αποστολή που της έχει ανατεθεί δεν είναι διόλου εύκολη! Θα παλέψουν, θα ιδρώσουν, για να πετύχουν τον σκοπό τους και θα αναστατώσουν για τα καλά το ήσυχο χωριουδάκι με το ιταλιάνικο ταπεραμέντο τους. Θα καταφέρουν οι Πλατανιώτες να αντισταθούν στη Μαφία;

Eπεισόδιο 1

Περιγραφή επεισοδίου

Πλάτανος, ένα ήσυχο χωριουδάκι της ελληνικής επαρχίας. Ήσυχο; Ναι, ναι.. ήσυχο... Γιατί θα πρέπει, δηλαδή, μια κηδεία, μια νεκρανάσταση, κάποιες ψεύτικες νάρκες και μια υποψία για εμπλοκή της ιταλικής μαφίας να χαλάσουν την εικόνα ενός τυπικού ελληνικού χωριού; Η τρέλα, τελικά, πάει στα βουνά και ο Πλάτανος, το ορεινό χωριό του γεροπαράξενου Βαγγέλα, θα την αγκαλιάσει για μια ακόμα χρονιά, προσφέροντας άφθονο γέλιο. Τα τρία αγαπημένα ξαδερφάκια μετράνε ακόμα απώλειες. Ο Τζώρτζης και ο Θοδωρής ξεχύνονται για το μεροκάματο στα χωράφια ως νέοι αγρότες και ο Τζώρτζης ζει ένα υπαρξιακό δράμα στην καρότσα του Datsun, πουλώντας καρπούζια με τη βούλα.

Την ίδια ώρα, η Κατερίνα επιστρέφει στο χωριό και προσπαθεί να κρύψει απ’ όλους ότι έπεσε θύμα απαγωγής. Το πανηγύρι, που στήνεται στην πλατεία, συγκεντρώνει όλους τους κατοίκους κι έναν μυστηριώδη επισκέπτη, τον Βαλεντίνο. Η Μάρμω, που το μάτι της κόβει σαν ξουράφι, τον έχει στην μπούκα, γιατί υποψιάζεται ότι δεν έχει έρθει με αγαθές προθέσεις. Και δεν πέφτει έξω. Κι ενώ το γλέντι στο πανηγύρι καλά κρατεί, η Κατερίνα έρχεται αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη, τη Φένια, το νέο κορίτσι του Παναγή. Την επόμενη ημέρα κι ενώ όλος ο Πλάτανος είναι σε hangover από το πανηγύρι, μια αναπάντεχη έκπληξη περιμένει τους Πλατανιώτες… Εντάξει, μπορεί οι εκπλήξεις στον Πλάτανο να μην τελειώνουν ποτέ, αλλά η ύπαρξη ενός πτώματος, μάλλον ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, για το μικρό χωριό μας!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved