Σασμός: Ο Φραγκιαδάκης δεν είναι από την Κρήτη αλλά μιλά άψογα την Κρητική διάλεκτο και δες γιατί!
Media

Σασμός: Ο Φραγκιαδάκης δεν είναι από την Κρήτη αλλά μιλά άψογα την Κρητική διάλεκτο και δες γιατί!

Σασμός: Είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να φέρει όντως το σασμό ανάμεσα στις δυο οικογένειες. Είναι ο τηλεοπτικός Αντώνης Φραγκιαδάκης και ο μοναδικός που μιλά άψογα την Κρητική διάλεκτο αλλά ψάχνοντας μάθαμε και τον λόγο που τα μιλά τα Κρητικά λες και είναι γεννημένος στο νησί.

Ο Δημήτρης Ήμελλος δεν είναι Κρητικός αλλά έχει καταγωγή από τη Νάξο και όσοι γνωρίζουν οι διάλεκτοι ανάμεσα στα δυο νησιά είναι σχεδόν ίδιοι! Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο πρωταγωνιστής μιλά τόσο καθαρά την τοπική διάλεκτο.

Ποιος είναι ο Αντώνης Φραγκιαδάκης

Ο αστυνομικός διευθυντής που θα αναλάβει να λύσει το μυστήριο των πρώτων φόνων της ιστορίας. Έντιμος, οξυδερκής, καθαρός, απολαμβάνει την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας. Έχει μείνει ανύπαντρος αφού ο έρωτάς του για τη Μαρίνα Βρουλάκη, μένει για πάντα ανεκπλήρωτος. Τσαμπουκάς και αυστηρός όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες, ήπιος και συναινετικός όταν πρέπει.


Η καταγωγή, η ηλικία και οι σπουδές

Ο Δημήτρης Ήμελλος είναι 54 ετών κι έχει καταγωγή από τη Νάξο και από τους δυο του γονείς, από τα χωριά Φιλώτι και Απείρανθο. Στην οικογένεια ήταν 4 παιδιά, δυο αγόρια και δυο κορίτσια. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή Αθηνών, εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και έπειτα στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη, απ’ όπου και αποφοίτησε. Σπούδασε επίσης στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ) στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέιφιτς.

Οι παραστάσεις και η βράβευση


Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, όπως: Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων, Οιδίπους επί Κολωνώ, Ένας Υπέροχος Κερατάς, Πέρσες, Αντιγόνη, Φρεναπάτη, Νοσταλγός, Αγάπης Αγώνας Άγονος, Αυτό που δεν τελειώνει, Μήδεια, Μολιέρος, Όνειρο, Ο Ταρτούφος, Ο Ηλίθιος, Στο Βυθό, Το Ύστατο Σήμερα, Ερωτόκριτος, Αμφιτρύων κ.α.

Από το 2001 εως το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού, με τον οποίο ο ηθοποιός συνεργάζεται στενά. Επίσης δίδαξε στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής καθώς και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Δήλος.

Το 2001 ήταν ο πρώτος νέος ηθοποιός που τιμήθηκε με το βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη Φρεναπάτη του Τ. Κούσνερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού[5], ενώ το 2005 τιμήθηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού "Αθηνόραμα" με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για την ερμηνεία του στο έργο του Μπουλγκάκοφ "Μολιέρος".
Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 2007-08 στη σειρά του ALPHA Το 10 σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: Αλιόσα του Θανάση Σκρούμπελου (1999), Beautiful people του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2001), Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα της Στέλλας Θεοδωράκη (2002), Delivery του Ν.Παναγιωτόπουλου (2004), Γλυκιά μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη (2005), Bank Bang του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (2008), Απ' τα κόκκαλα βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα (2011), Χρόνια Πολλά του Χρήστου Γεωργίου (2017), Η δουλειά της του Νίκου Labot (2018), Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντετμαν (2020).Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Το 10 και Καρυωτάκης και Με λένε Βαγγέλη και Ου Φονεύσεις: Συγνώμη και Η ζωή εν τάφω και Σασμός.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved