Σασμός spoiler: Θύμα ξυλοδαρμού η Άσπα από τον Κώστα
Media

Σασμός spoiler: Θύμα ξυλοδαρμού η Άσπα από τον Κώστα

Σασμός: H Βέρα Μακρομαρίδου υποδύεται την... πέτρα του σκανδάλου, που έγινε αφορμή για τη δολοφονία του Στεφανή και το ξύπνημα της παλιάς βεντέτας.

Η ηθοποιός μίλησε για τον ρόλος της Άσπας και για το πώς «έχτισε» την ηρωίδα της.

Πώς «χτίσατε» την Άσπα, την πέτρα του σκανδάλου, με την οποία απάτησε ο
Στεφανής τη Βασιλική, ξεχειλίζοντας για τον Μαθιό το ποτήρι της αδικίας;
Ο ρόλος μου είναι πολύ καλά δοσμένος από το σενάριο - ένα σενάριο άριστα δομημένο, που σου δίνει σαφέστατες πληροφορίες για τους χαρακτήρες. Πέρα από αυτό όμως, με την Άσπα μοιάζω πάρα πολύ. Θεωρώ ότι έχουμε πολλά κοινά, οπότε δεν διαφέρουμε και πολύ στο τι θα επιλέγομε στη ζωή μας. Η Άσπα δεν αναγκάζεται να κάνει πράγματα, τα επιλέγει! Στο θέμα της απιστίας όμως διαφέρουμε. Δεν θα απατούσα τον άντρα μου, αλλά και πάλι τη δικαιολογώ, γιατί η Άσπα ερωτεύτηκε τον Κώστα -μάλιστα, τον αγαπά ακόμη-, άφησε την Αυστραλία για αυτόν και ήρθε σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, ζώντας μια μετρημένη ζωή, χωρίς διασκέδαση και παιδιά. Η Άσπα ούτε ένα ταξίδι δεν έχει πάει με τον Κώστα και είναι νέα κοπέλα. Επίσης, θέλει πολύ ένα μωρό, αλλά δεν μπορεί να το αποκτήσει. Η Άσπα δεν αγάπησε τον Στεφανή.

Δεν πονάει δηλαδή για αυτόν;
Λυπήθηκε που έφυγε από τη ζωή τόσο νέος και τόσο άδικα, αλλά η αγάπη της είναι ο Κώστας, όχι ο Στεφανής. Ο Στεφανής την κυνηγούσε, τη διεκδικούσε ερωτικά και την έκανε να νιώθει ότι μετρούσε ως θηλυκό. Αισθανόταν ζωντανή από το παράνομο πάθος. Μέσα από αυτή την ερωτική ιστορία, έκρυβε τα προβλήματα του γάμου της κάτω από το χαλί. Η Άσπα είναι μόνη της. Βλέπετε να έχει γονείς ή φίλους; Τίποτα. Το σπιτικό της είναι ο Κώστας. Σίγουρα, λοιπόν, πόνεσε ανθρώπινα για τον Στεφανή, αλλά τρέμει και φοβάται μη μάθει ο Κώστας την απιστία της.

Εκείνος, πάντως, δεν βάζει μυαλό. Συνεχίζει την παράνομη δράση του με τους αρχαιοκάπηλους...
Πράγματι. Και έτσι θα φανεί το πόσο τον αγαπά η Άσπα. Μπορεί να έχει περάσει η πρώτη τρέλα του έρωτά τους, να μην είναι πια τόσο ερωτευμένη μαζί του, αλλά ο Κώστας είναι η αδελφή ψυχή της και δεν θέλει με τίποτα να χαλάσει το σπίτι της - αντιθέτως, πασχίζει να το κρατήσει όρθιο. Θα προσπαθήσει λοιπόν να καλύψει και να βοηθήσει τον Κώστα, πάρα τις παρανομίες του. Η κοπέλα αυτή έχει καλή καρδιά. Θα του δώσει άλλοθι για να μην πάει φυλακή. Δεν θέλει να τον δει πίσω από τα σίδερα. Ξέρει ότι η ανέχεια τον έκανε έρμαιο του Διονύση. Δεν αξίζει λοιπόν να καταστραφεί ο Κώστας για τα λεφτά. Και η ίδια, άλλωστε, δεν του έχει ζητήσει χλιδάτη ζωή. Εκείνος νιώθει «λίγος» ως άντρας απέναντι της.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος της;
Να μη μάθει ο Κώστας ότι τον απατούσε με τον Στεφανή και γίνει βούκινο στο χωριό! Να μην αποκαλυφθεί το μυστικό της. Φοβάται την αντίδραση του Κώστα, της Βασιλικής, της κοινωνίας...


Θα αποκαλυφθεί ποτέ αυτό το μυστικό;
Ναι, δυστυχώς. Και ο Κώστας θα χειροδικήσει. Η Άσπα δεν περίμενε ποτέ από τον άντρα της να απλώσει χέρι πάνω της, να της ρίξει ξύλο. Και να της το έλεγαν, δεν θα το πίστευε ότι αυτός που αγάπησε θα γινόταν βίαιος απέναντι της. Πίστευε ότι θα τη χώριζε, μέχρι εκεί. Όχι το άλλο ξέσπασμα. Η Άσπα ξέρει ότι ο Κώστας είναι καλός άνθρωπος και ότι, όταν του εξηγήσει, θα καταλάβει ότι έχει μετανιώσει για το λάθος της, ενώ είναι έτοιμη να δεχτεί την όποια απόφασή του, που μπορεί να είναι και το διαζύγιο. Αλλά δεν περιμένει τη βία. Κάποιος, όμως, σφυρίζει στον Κώστα την απιστία, του βάζει φωτιά και τον κάνει έξαλλο! Δεν είναι χαρακτηριστικό του η βία. Η Άσπα θεωρεί τη συμπεριφορά του αυτή μεμονωμένη. Ωστόσο, μετά τον ξυλοδαρμό, θα σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θα πρέπει να μείνει κοντά του, αν θέλει αυτόν το γάμο,
καθώς ο Κώστας έβαλε το τι θα πει η κοινωνία και ο κόσμος πάνω από την ίδια και την αγάπη τους.

Μα η Άσπα τον έχει στηρίξει τόσο πολύ σε όλα. Είναι ηθική και έξυπνη κοπέλα...

Ο ξυλοδαρμός της έρχεται όταν το ζευγάρι έχει αποφασίσει να βάλει στην άκρη την παράνομη πράξη του Κώστα, όταν η Άσπα τον έχει ήδη βοηθήσει και εκείνος έχει επιλέξει να μην κάνει άλλο το μεσάζοντα στο εμπόριο αρχαιοτήτων. Κι αυτός δεν το κάνει με τη θέλησή του. Οι δυο τους συμφωνούν να σταματήσει τις παρανομίες, αλλά η σπείρα θα τους αφήσει στην ησυχία τους ή θα βάλει μπουρλότο στην οικογένεια;

Πάντως, το θέμα της χειροδικίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ...

Μα για αυτό το έβαλαν οι σεναριογράφοι μας. Έχουν γίνει πλέον συχνό φαινόμενο οι δολοφονίες γυναικών από το σύζυγο ή το σύντροφό τους. Δεν λέω, η Άσπα είναι ένοχη, τον πρόδωσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος κάνει μια απιστία αξίζει να τρώει χαστούκια και ξύλο. Μπορείς απλώς να ανοίξεις την πόρτα και να φύγεις, να χωρίσετε. Εκτός αν συγχωρέσεις τον άλλο, γιατί τον αγαπάς ακόμη και θέλεις να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Πλέον, μετά την καραντίνα έχουμε τρομάξει. Μέσα στο 2021 ακούμε κάθε μήνα και για μία ακόμα γυναικοκτονία.


Η Άσπα πώς θα νιώσει μετά τη χειροδικία;
Θα περάσει από το στάδιο που βιώνουν όλα τα θύματα. Θα νιώσει ένοχη, ότι της άξιζε αυτό που έπαθε! Η αρχική αντίδραση του θύματος είναι να πει «φταίω για να γίνει όλο αυτό το κακό», έρχεται σε δεινή θέση, ντρέπεται την κοινωνία, τον κόσμο. Για να σηκώσει ανάστημα και να μιλήσει, πάει να πει ότι ξεπέρασε το σοκ, έχει επίγνωση του γεγονότος και ξέρει ότι όλα λύνονται στα δικαστήρια, με την κατάθεση ενός διαζυγίου και όχι με το ξύλο.


Με την ξαδέρφη της, την Αργυρώ, είναι σπαθί...
Η Άσπα θέλει ο έρωτας της Αργυρώς και του Αστέρη να νικήσει. Πραγματικά, όλες αυτές οι ιστορίες με τις βεντέτες τον 21ο αιώνα μού φαίνονται τόσο οπισθοδρομικές... Υπερασπίζονται, υποτίθεται, την τιμή της οικογένειας και ουσιαστικά όλο αυτό κρύβει υπέρμετρο εγωισμό. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και σήμερα αυτά τα μυαλά και χάνονται άνθρωποι χωρίς λόγο. Δεν εκτιμάται η ανθρώπινη ζωή και βγαίνουν τα κουμπούρια για ιστορίες παλιές, που θα έπρεπε να είχαν περάσει στη λήθη.

Πηγή:7ΜέρεςTV

Διαβάστε επίσης:

Σασμός spoiler: Μαθιός και Βασιλική χωρίζουν

Σασμός spoiler: Ο άγριος καβγάς ανάμεσα σε Μαθιό και Καλλιόπη φέρνουν απρόσμενες αποκαλύψεις

Σασμός: Ο Μαθιός προειδοποιεί τη μητέρα του να μην ξαναενοχλήσει τη Βασιλική

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved