Fruit punch πεπόνι από τον Άκη Πετρετζίκη
Fruit punch πεπόνι από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
1,5 κιλό πεπόνι, (1 πεπόνι)
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
χυμό πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
200 γρ. σόδα
Για το σερβίρισμα
πάγο, τριμμένο
φύλλα δυόσμου
10 κεράσια
φέτες πορτοκάλι
Στερεώνουμε το πεπόνι στον πάγκο εργασίας οριζόντια, κόβουμε το καπάκι του, και το αφαιρούμε.
Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο για παριζιέν, αφαιρούμε 15 μπαλίτσες πεπονιού, και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού για να μην οξειδωθούν.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι και την υπόλοιπη ψίχα του πεπονιού μέχρι να φτάσουμε στο πιο λευκό μέρος του, κρατώντας 1-2 εκ. από τα τοιχώματα.
Διάβασε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ