Έτερος Εγώ - Σωτήρης Τσαφούλιας: «Υπάρχει λόγος που ο Δημήτρης Λαΐνης πάσχει από Άσμπεργκερ»
Media

Έτερος Εγώ - Σωτήρης Τσαφούλιας: «Υπάρχει λόγος που ο Δημήτρης Λαΐνης πάσχει από Άσμπεργκερ»

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας λίγο πριν το τέλος του Έτερος Εγώ μας λύνει κάποιες βασικές απορίες μας. 

Κάποιες από τις βασικές μας απορίες λύνει ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σωτήρης Τσαφούλιας, μιλώντας για την πολυσυζητημένη σειρά της Cosmote TV, Έτερος Εγώ, η οποία οδεύει προς το τέλος της, με μόλις 2 επεισόδια για την ολοκλήρωση της 3ης σεζόν.

1675217586083-734932905-TSAFOULIAS-SOTIRIS-e1626186357861.jpg

Στη σειρά παίζει πολύ η Ελληνική Αστυνομία. Είχατε δεύτερες σκέψεις για το πώς θα παρουσιαζόταν ώστε να μη δοθούν λαβές για σχόλια;

«Όχι, μυθοπλασία κάνουμε. Από την άλλη, η αισθητική του σύμπαντος του Έτερος Εγώ ήταν μία απόφαση που έπαιζε καθοριστικό ρόλο για την πορεία του. Στην αρχή, σε επίπεδο παραγωγής υπήρχαν δύο στρατόπεδα, το ένα που υποστήριζε απόλυτο ρεαλισμό και το άλλο, του Ηλία του Λεδάκη, που ήθελε κάτι πιο φουτουριστικό. Επιλέξαμε τη δεύτερη εκδοχή γιατί ο ελληνικός κινηματογράφος και οι σειρές πέρασαν ένα πολύ μεγάλο διάστημα μιζέριας. Από την άλλη, επειδή κάθε σύμπαν ανήκει στους δημιουργούς του, εγώ πίστευα ότι τα «εγγονάκια» του Ηράκλειτου και του Επίκουρου έτσι θα έπρεπε να είναι».

1675191369181-896373609-tsafoulias-5.jpg

Υπάρχει λόγος που ο Δημήτρης Λαΐνης πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ;

«Στην πρώτη του γραφή ο ήρωας ήταν πολύ ωραίος, δυναμικός, έξυπνος, τα πάντα όλα. Μετά, ο Λίο το έθεσε πρώτος στο τραπέζι, ότι καλό θα ήταν να εστιάσουμε στην προσπάθεια ενός αντιήρωα, για να μπορεί να ταυτιστεί κάθε θεατής. Επίσης, είχα ένα πολύ στενό οικογενειακό μου πρόσωπο με Άσπεργκερ και ήθελα να δείξω, και σε αυτό και σε όλο τον κόσμο, ότι αν βρουν την κλίση τους, τα μυαλά αυτά μπορούν να μεγαλουργήσουν. Το μη συνηθισμένο δεν είναι απαραίτητα μη φυσιολογικό, απλά είναι λειτουργικό σε μία άλλη συνθήκη. Οι άνθρωποι μόνο στο ανθρώπινο πεδίο ονομάζουν το μη συνηθισμένο ως μη φυσιολογικό, σε όλα τα άλλα πεδία το θεωρούν σπάνιο ή εξωτικό».

Πηγή: Esquire

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved