Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Τους ήρωές μου τούς φαντάζομαι, τους ακούω»
Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης επιστρέφει στη μικρή οθόνη μέσα από τον ρόλο του Χάρι στη νέα, ανατρεπτική σειρά του MEGA HOTEL ΕΛΒΙΡΑ.
Με φόντο ένα αλλόκοτο ξενοδοχείο, η κωμωδία μπλέκει το χιούμορ με το μυστήριο και υπόσχεται να κρατήσει το κοινό σε εγρήγορση. Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά για το τι τον τράβηξε στη σειρά, για την πίεση της τηλεοπτικής παρουσίας, αλλά και για το πώς προσεγγίζει κάθε του ρόλο. Ειλικρινής, μετρημένος και ουσιαστικός, ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης μάς δίνει μια πιο προσωπική ματιά στον κόσμο του και στον τρόπο που αντιλαμβάνεται την τέχνη του.
HOTΕΛ EΛVIRA: Στον αέρα το πρώτο trailer της νέας κωμωδίας του MEGA
Ποιο ήταν το κριτήριο για να πρωταγωνιστήσετε στο HOTEL EΛΒΙΡΑ στο MEGA και τι βάρυνε μέσα σας για να αποδεχθείτε τον ρόλο;
«Αυτό που με τράβηξε περισσότερο στο HOTEL ΕΛΒΙΡΑ ήταν ο συνδυασμός του χιούμορ με κάτι πιο μυστηριώδες που υποβόσκει. Είναι μια κωμωδία καταστάσεων που εμπεριέχει αυτό το αλλόκοτο, το απρόβλεπτο στοιχείο, που με ιντριγκάρει σαν θεατή και ακόμα περισσότερο ως ηθοποιό.
Επίσης, πάντα μετράει ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από ένα project. Ένιωσα ότι υπάρχει μια δημιουργική ομάδα που έχει ξεκάθαρο όραμα, αλλά και διάθεση να το ψάξει, να ρισκάρει.»
Έχετε καταβληθεί ποτέ από το άγχος του να υπάρχετε τηλεοπτικά; Να μη σας ξεχάσουν ή να μην ξεχαστείτε;
«Ναι, το άγχος αυτό υπάρχει και δυστυχώς δεν είναι πάντα υγιές. Υπάρχει αυτή η εμμονή με το να είσαι “μέσα” στα πράγματα. Είναι κάτι που το σύστημα το καλλιεργεί, ειδικά στην τηλεόραση.
Δεν σου δίνεται πάντα ο χώρος να απουσιάσεις λίγο χωρίς να πληρώσεις το τίμημα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν με αφορά πια με τον ίδιο τρόπο. Αν πρέπει να παλεύω κάθε μέρα για να μην ξεχαστώ, τότε μάλλον κάτι κάνω λάθος. Προτιμώ να υπάρχω ουσιαστικά και ας μην είμαι παντού.»
Τι τύπος είναι ο Χάρι, τον οποίο υποδύεστε στη νέα σειρά του MEGA;
«Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μία λέξη, θα ήταν “μυστήριος” — τουλάχιστον στην πρώτη του εικόνα. Έχει μία περίεργη αύρα που δεν μπορείς αρχικά να καταλάβεις αν είναι καλή ή κακή.
Έχει έρθει με έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: να πάρει με έναν πολύπλοκο τρόπο το ξενοδοχείο από την Ελβίρα. Σε βάθος χρόνου, όμως, συμβαίνουν κάποια γεγονότα που τον οδηγούν να αναθεωρήσει και να δει από μία εντελώς διαφορετική σκοπιά τα πράγματα.»
Αλήθεια, πώς προσεγγίζετε τους ήρωές σας; Τους φαντάζεστε; Μιλάτε μαζί τους; Μπαίνετε στη θέση τους; Γράφετε γι' αυτούς;
«Για εμένα οι ήρωες είναι σαν ζωντανοί οργανισμοί που πρέπει να “αναπνεύσουν" και να εξελιχθούν. Δεν τους προσεγγίζω με έναν στεγνό ή ακαδημαϊκό τρόπο.
Αυτό σημαίνει πως αφήνω τον εαυτό μου να νιώσει όπως εκείνοι. Δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί κάθε ρόλος έχει τις δικές του απαιτήσεις και τις δικές του διακυμάνσεις. Το θέμα είναι να μην παίζεις επιφανειακά. Ναι, τους φαντάζομαι, τους ακούω και καμιά φορά μπορεί να σημειώνω πράγματα που νιώθω ότι θα τους βοηθήσουν να γίνουν
πιο αληθινοί και πιο ανθρώπινοι».
Πηγή: ΒΗΜΑgazino