Media

Ελένη Μενεγάκη: «Κάγκελο» οι συνεργάτες της με την… αναφορά στην Βανδή!

Gossip-tv Team

Kι όμως η Ελένη Μενεγάκη… μίλησε για την Δέσποινα Βανδή στον αέρα της εκπομπής της!

Η παρουσιάστρια με αφορμή τα υπέροχα τσουρέκια του Σάββα Πούμπουρα, είπε: «Τα τσουρέκια τα έχω πάρει από φόβο… Όταν η Βανδή μου έλεγε «Ελένη κάνω κάτι τσουρέκια, τα φουσκώνω, τα ξεφουσκώνω… δεν έχω κάνει ποτέ μου τσουρέκια… προ Πετρετζίκη! Ήταν καταπληκτική, δεν το συζητάω…»!

Η Ελένη θυμήθηκε την κουβέντα που είχε με την Δέσποινα Βανδή πριν είκοσι χρόνια και έμειναν άφωνοι οι συνεργάτες της να την κοιτούν!

Τι θυμήθηκε και η Ελένη!

Πάντως αν κάποιος θέλει να φτιάξει τα τσουρέκια της Δέσποινας Βανδή, η συνταγή είναι:

Υλικά

6 αυγά

180 γρ.μαγια

2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ χλιαρό νερο

300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο

750 ζάχαρη

600 γρ γάλα

1 φακελάκι μαχλέπι

1 φακελάκι κακουλε

5-6 κομματάκια μαστίχας

1/2 κγ αλάτι

Ξύσμα από 1 πορτοκαλι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το προζυμι.Νερο μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι!

Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!

Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη.Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό!Ετσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!

Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.Πανω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!Τρελαινομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!

Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γαλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλωντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!

Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?

Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σα μωρό!

Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?

Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!

Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!

Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!

Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25' -έχετε προθερμανει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:

Βανδή - Μπισμπίκης: Ο ιδιοκτήτης του κέντρου που διασκέδασαν στο Μοσχάτο αποκαλύπτει πώς πέρασαν!

Δέσποινα Βανδή: Μετά το J2US σε Κρητικό γλέντι στο Μοσχάτο με τον Βασίλη Μπισμπίκη!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved