Eurovision 2012: ΣΟΚ! Τρομοκράτες θα τίναζαν στον αέρα την Γιουροβίζιον
Eurovision

Eurovision 2012: ΣΟΚ! Τρομοκράτες θα τίναζαν στον αέρα την Γιουροβίζιον

Λάμψη, χρήμα και θέαμα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πεντηκοστού έβδομου διαγωνισμού της Γιουροβίζιον που διεξήχθη στο Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, μόνο σε θαύμα μπορούμε να αποδώσουμε το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Ο λόγος; Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα, ότι επετράπη μία τρομοκρατική επίθεση με 40 συλλήψεις. Οι τρομοκράτες είχαν αγοράσει εισιτήριο και είχαν σκοπό να τινάξουν στον αέρα το Crystal Hall.

Η ανακοίνωση των αρχών έλεγε συγκεκριμένα: «Ο κύριος στόχος της τρομοκρατικής ομάδας ήταν να πραγματοποιήσει μια τρομοκρατική επίθεση στο Μπακού στη διάρκεια της Eurovision. Η ομάδα επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια επίθεση στην αίθουσα συναυλιών όπου οργανώθηκε ο διαγωνισμός καθώς και άλλες επιθέσεις εναντίον του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, αστυνομικών τμημάτων, ξενοδοχείων όπου φιλοξενούνταν ξένοι, καθώς και εναντίον χώρων λατρείας. Μέλη της ομάδας είχαν εισιτήρια για τη Eurovision ώστε να πραγματοποιήσουν μια τρομοκρατική επίθεση στο Crystal Hall του Μπακού, όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός. Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τα μέλη της ομάδας στη διάρκεια χωριστών επιχειρήσεων στο Μπακού, στις πόλεις Γκάντζα και Σουμγκάιτ, καθώς και σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Μερικά μέλη της ομάδας πρόβαλαν αντίσταση και σκοτώθηκαν. Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτή την πληροφορία στη διάρκεια της Eurovision για να μην προκαλέσει πανικό ανάμεσα στους πολίτες και τους ξένους προσκεκλημένους».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved