Eurovision

Το «Opa» του Γιώργου Αλκαίου στο YFSF της Σερβίας

Gossip-tv Team

Μια εκπομπή αφιερωμένη στις εμφανίσεις της Eurovision που έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Your Face Sounds Familiar της Σερβίας.

Οι καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν τη χώρα τους στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, και επιλέχθηκαν από την παραγωγή ήταν όλοι ή σχεδόν όλοι, από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Και λέμε σχεδόν όλοι γιατί ένας καλλιτέχνης ήταν από την Ελλάδα. Και ο καλλιτέχνης αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Αλκαίο που εκπροσωπήσε την χώρα μας το 2010 με το τραγούδι Opa στο Όσλο.

Ο καλλιτέχνης που επιλέχθηκε να μιμηθεί τον Γιώργο Αλκαίο ήταν ο κωμικός ηθοποιός Bane Vidakovic. Ο Bane προσπάθησε να ερμηνεύσει το τραγούδι στα ελληνικά αλλά και να ακολουθήσει το ρυθμό των χορευτών σύμφωνα με την εμφάνιση που έκανε το 2010 ο Γιώργος Αλκαίος. Ο ελληνικός στίχος βέβαια δεν ακολουθήθηκε κατά γράμμα ειδικά στο τελευταίο κουπλέ του τραγουδιού αφού ο κωμικός ηθοποιός έκανε ένα δικό του στίχο με ότι ελληνική λέξη είχε μάθει στη ζωή του. Το αποτέλεσμα πραγματικά μοναδικό και απολαυστικό!

Η κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν και πρώην αστέρια της Eurovision όπως η Tijana Dapcevic (Σερβία 2017) και η Bebi Dol (Γιουγκοσλαβία 1991) ενθουσιάστηκε με την εμφάνιση του κωμικού ηθοποιού και παρασύρθηκε στον ρυθμό του Opa. Μάλιστα τα μέλη της επιτροπής είχαν ξεσηκωθεί από το ρυθμό του Opa και δε σταμάτησαν να χορεύουν. Η εμφάνιση του Bane Vidokavic ήταν πραγματικά ξεχωριστή και αν και συγκεντρωσε υψηλή βαθμολογία δεν κατάφερε να βγει νικητής της βραδιάς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Αλκαίος, έχει καταφέρει να απασχολεί και τα μέσα ενημέρωσης και του εξωτερικού παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τελευταία χρόνια με δική του επιλογή.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved