Η Κατρίν Ντενέβ βγάζει σε δημοπρασία 300 δημιουργίες του επιστήθιου φίλου της Υβ Σεν Λοράν
Hollywood

Η Κατρίν Ντενέβ βγάζει σε δημοπρασία 300 δημιουργίες του επιστήθιου φίλου της Υβ Σεν Λοράν

Ήταν η μούσα του για σαράντα χρόνια. Τους ένωνε μια δυνατή φιλία και τους χώρισε ο θάνατος.

Ο λόγος για την Κατρίν Ντενέβ και τον Υβ Σεν Λοράν.

Σήμερα, η Κατρίν Ντενέβ αποφάσισε να πουλήσει σε δημοπρασία 300 υπέροχα και πολυτελή σύνολα του σπουδαίου μόδιστρου από τη γκαρνταρόμπα της και τα οποία θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Christie΄s στη Γαλλία στις αρχές του επόμενου έτους.

Η φιλία τους ξεκίνησε όταν η Ντενέβ επέλεξε ένα μακρύ λευκό κρεπ φόρεμα με κόκκινες λεπτομέρειες του Υβ Σεν Λοράν για τη συνάντησή της με τη βασίλισσα της Βρετανίας το 1965. Και συνέχισε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της να επιλέγει δημιουργίες του σχεδιαστή για μερικούς από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς ρόλους της, όπως στο «Belle de Jour» (Η Ωραία της Ημέρας).

«Ήμουν μόλις 20 ετών και είχα το προνόμιο να μου παρέχεται πρόσβαση σε αυτόν τον κόσμο της πολυτέλειας, να εκπαιδεύω το μάτι και το γούστο μου δίπλα του. Με έντυσε αρκετές φορές σε ταινίες και πιστεύω ότι η ταινία «Belle de Jour» οφείλει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας σε εκείνον. Τώρα, αποχωρίζομαι το σπίτι μου στη Νορμανδία όπου κράτησα αυτή τη γκαρνταρόμπα - όχι χωρίς θλίψη - αυτές είναι οι δημιουργίες ενός τόσο ταλαντούχου ανθρώπου που σχεδίασε ενδύματα για να ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τις γυναίκες» δήλωσε η 75χρονη ηθοποιός.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved