Φωτιά στα Universal studios προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στις ηχογραφήσεις των stars (photos)
Hollywood

Φωτιά στα Universal studios προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στις ηχογραφήσεις των stars (photos)

Η φωτιά στα studios της Universal κατέστρεψε 500.000 πρωτότυπες ηχογραφήσεις.

Τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας κατηγορείται ότι συγκάλυψε η Universal Media Group. Δημοσίευμα αμερικανικού περιοδικού επικαλείται εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας, σύμφωνα με τα οποία κατά την πυρκαγιά που έπληξε τα στού­ντιο της στο Χόλιγουντ το 2008 καταστράφηκαν περί­που 500.000 πρωτότυπες ηχογραφήσεις κορυφαίων καλλιτεχνών.

Το «New York Time Magazine» αναφέρει ότι η εταιρία υποβάθμισε την καταστροφή για να αποφύγει την αντίδραση των καλλιτεχνών και τη δημόσια κατακραυ­γή, υποστηρίζοντας πως στη φωτιά που ξέσπασε στον χώρο ερ­γασιών συντήρησης καταστράφηκαν μόνον αντίγραφα παλαιότερων χρόνων.

Η Universal έστρεψε, επίσης, την προσοχή στην καταστροφή του στούντιο του King Kong, πόλου έλξης τουριστών.

«Στην πυρκαγιά αναμφισβήτητα χάθηκε μια τερά­στια μουσική κληρονομιά» αναφέρεται σε εσωτερική αποτίμηση του 2009.

Η ίδια η εταιρία υπολόγισε σε περίπου 500.000 τον αριθμό των χαμένων τραγουδιών. Ο κατάλογος περι­λαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυθεντικές ηχογραφησειςτ ων πρώτων εμφανίσεων της Aretha Franklin, το έργο του Chuck Berry για την Chess Records, άγνωστα κομμάτια των Nirvana, REM, Janet Jackson και Eminem.

Ακόμη, Cher, Ray Charles, Guns and Roses, Snoop Dogg και 50 Cent είναι μερικοί από αυτούς που συμπληρώνουν τη λίστα.

Η εταιρία σε δήλωσή της στο BBC χαρακτήρισε «εξαιρετικά άτυχη» την πυρκαγιά και υποστήριξε ότι το δημοσίευμα εμπεριέχει πολλές ανακρίβειες.

Οι φωτογραφίες σοκάρουν...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved