Έφυγε από τη ζωή θρυλικός μπασίστας (Photos)
Hollywood

Έφυγε από τη ζωή θρυλικός μπασίστας (Photos)

Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος θρυλικού μπασίστα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Η αιτία του θανάτου του ήταν επιπλοκές μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε πριν από δύο μήνες.
Ο λόγος για τον θρυλικό μπασίστα των UFO, Pete Way.

Ήταν συνιδρυτικό μέλος τους και συμμετείχε σε 16 στούντιo άλμπουμ με πιο πρόσφατο το «Monkey Puzzle» (2006).

Το 1982 σχημάτισε τους Fastway από τους οποίους έφυγε πριν ηχογραφήσουν τον πρώτο ομότιτλο δίσκο τους (σ.σ. το όνομά του αναφέρεται στα credits του δίσκου).

Η προσωπική του καριέρα συνεχίστηκε με την προσχώρησή του στο συγκρότημα του Ozzy Osbourne όπου πήρε μέρος στην Diary of a Madman tour χωρίς να παίξει σε δίσκο.

Από το συγκρότημα του Ozzy τον έδιωξε η Sharon Osbourne γιατί ήταν τόσο εθισμένος στο αλκοόλ και στις ουσίες, που φοβήθηκε μήπως… παρασύρει τον άνδρα της! Έτσι, με τραγουδιστή τον Fin Muir, οργανίστα τον Paul Raymond, ντράμερ τον Frank Noon (αρχικό ντράμερ των Def Leppard) και κιθαρίστα τον Ronnie Kayfield, σχημάτισε τους Waysted, με πρώτο άλμπουμ το «Vices» (1982) αλλά καλύτερό τους το «Save Your Prayers».

Το 1992 μαζί με τον Phil Mogg επανασχημάτισαν τους UFO αλλά το 2009 υποχρεώθηκε να αποχωρήσει λόγω προσωπικών προβλημάτων υγείας αλλά κι άρνηση των αμερικανικών αρχών αν του επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα.

Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με σημαντικότερες αυτή με τον Michael Schenker στο άλμπουμ «The Plot» (2003) αλλά και σε μεταγενέστερα του Schenker.

Μια άλλη συμμετοχή του ήταν στους Damage Control μαζί με τους Chris Slade, Robin George και Spike (Quireboys) κυκλοφορόντας δύο άλμπουμ, ενώ πρόσφατα είχε τελειώσει το προσωπικό του άλμπουμ «Walking On The Edge» με παραγωγό τον Mike Clink (Guns’n’Roses).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved