Θίο Αλεξάντερ: Ο γκέι βρικόλακας που βρίζει στα... ελληνικά
Hollywood

Θίο Αλεξάντερ: Ο γκέι βρικόλακας που βρίζει στα... ελληνικά

Οι Αµερικανοί τον έµαθαν ως Τάλµποτ, το τηλεοπτικό βαµπίρ από το Βυζάντιο µε το εκλεπτυσμένο γούστο. Στο Χόλιγουντ τον ξέρουν ως Θίο Αλεξάντερ. Και οι σκηνές του στη σειρά «True Blood» γίνονται... ανάρπαστες στο διαδίκτυο.


Για εµάς είναι ο Θοδωρής Ζουµπουλίδης, ο αδελφός τού El Greco στη γνωστή ταινία. Εγινε γνωστός «ρουφώντας το αίµα» των συναδέλφων του. Ως ο Έλληνας-βαµπίρ της τηλεοπτικής σειράς «True Βlood».

Όµως το Χόλιγουντ τον πρόσεξε στον «El Greco» του Γιάννη Σµαραγδή. Ήταν ο Μανούσος, ο κινηματογραφικός αδελφός του∆οµίνικου Θεοτοκόπουλου.

Αν έκανε καριέρα στα µέρη µας ο Θοδωρής Ζουµπουλίδης, οι κάµερες των µεσηµεριανάδικων θα του είχαν «πιει το αίµα». Αλλά είναι στο Λος Αντζελες. Σταρ made in Greece; «Εχω κάνει κάποια βηµατάκια», δηλώνει. «Είµαι στα τσικό». Συνειδητοποιημένος.

Μόνον που ο ρόλος του_του γκέι βρυκόλακα στην τηλεοπτική σειρά «True Blood» (η τρίτη σεζόν αναµένεται να προβληθεί από τον Antenna και η τέταρτη θα ξεκινήσει τονΙούνιο)_ και το γεγονός ότι... βρίζειστα ελληνικά σεκάποιες σκηνές, τον ανέδειξαν σε καλτ φιγούρα και στο ΥouTube, όπου τα αποσπάσµατα µε τις σκηνές του δέχονται χιλιάδες «χτυπήµατα».

Και ενώ ήδη έκανε περάσµατα από τις τηλεσειρές «CSI New York» και «Chuck» (που βλέπουµε και από τις ελληνικές τηλεσυχνότητες), ο Τίο Αλεξάντερ πρωταγωνιστεί στην αµερικανική κοµεντί «Should’ ve beenRomeo», που θα προβάλλεται στην Αµερική από 4Απριλίου, αλλά και στο θρίλερ «The reapers» και στοδράµα «Bereavement», δίπλα στην Ολυµπία ∆ουκάκη. Με τον Γιάννη Σµαραγδή, πριν από τον «Greco», συναντήθηκαν σε ύψος 30.000

ποδών σε πτήση από τη Βαρκελώνη. «Στην µπροστινή σειρά καθισμάτων δύο από τους συνεργάτες µου συζητούσαν για σινεµά όταν άκουσα ακριβώς από πίσω µια φωνή να ρωτά: “Έχετε σχέση µε τον κινηματογράφο; Είµαι ηθοποιός κι έρχοµαι στην Αθήνα να γνωρίσω τον σκηνοθέτη που θα κάνει ταινία για τον Ελ Γκρέκο”», λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιάννης Σµαραγδής.

«Ο συνεπιβάτης συνέχισε: “Ένας φίλος και συνάδελφος, ο Αιµίλιος Χειλάκης, µου είπε πως σκηνοθέτης είναι ο κ. Γιάννης Σµαραγδής”.

Ο συνεργάτης µουτου απάντησε “είναιο κύριοςστην µπροστινή από τη δική σας θέση”. ∆εν το πίστευε. Εκείνη ακριβώςτη στιγµή ήρθε ο ∆αµιανός και µου είπε:

“Μην κοιτάξεις πίσω, αλλά είναι ένας νέος πίσω από σένα φτυστός ο Νικ Ασντον_ ο Γκρέκο_ και πρέπει να παίξει στην ταινία. Να κάνει τον αδελφό του”». Η, επί της οθόνης, συνέχεια γνωστή. Νωρίτερα, την ίδια χρονιά, ο Μιχάλης Κακογιάννης του εμπιστεύτηκε τον ρόλο του αγγελιαφόρου στον «Κοριολανό» που είχε σκηνοθετήσει στο Ηρώδειο.

Θα µπορούσενα ήταν ένας νέοςβολεµένος ο Θοδωρής Ζουµπουλίδης. Με πατέρα επιχειρηµατία -εισαγωγέα ρούχων οίκων των ΗΠΑ και της Ιταλίας, δεν του έλειπε τίποτα. Εκείνος, ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας, αφού πήρε πτυχίο ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήµιο της Βοστώνης συνέχισε δραµατικές σπουδές στη µη κερδοσκοπική σχολή υποκριτικής Circle in the Square της ΝέαςΥόρκης.

Τα πράγµατα ήτανξεκάθαρα για τον Θοδωρή Ζουµπουλίδη από το... δηµοτικό. Στα 6 του πρωτοπάτησε τοπόδι του στο σανίδι. ∆εν του αρέσουν οι ευκολίες. Αποφεύγει τα κλισέ. ∆ηλαδή δεν θα τον ακούσεις να λέει τα τετριμμένα όπως «από µικρός ήθελα να γίνω ηθοποιός».Αλλά έχει πει πως «σε αυτή την ηλικία δεν αποφασίζειςεσύ, αλλά κάτι άλλο πολύ πριν από σένα». Ούτε βέβαια επικαλείται την περίφηµη φράση του Κοέλιο. ∆ανείζεται όµως τηφράση «όταν βαδίζεις στο µμονοπάτι της µοίρας σου, εκεί όπου άλλοι βρίσκουν τοίχους εσύ θα βρεις πόρτες» του Τζόζεφ Κάµπελ, απότους αγαπηµένους _ κατά δήλωσή του _ συγγραφείς. Για να ανοίγει πιο εύκολα τις πόρτες στοL.A., άλλαξε τοόνοµά τουαπό Ζουµπουλίδης σε Alexander. Φαντάζεστε Αµερικανό να προσπαθεί να πει Zou-mpou-li-dis; Το διάλεξε ως πιο εύηχο και οικείο στα αυτιά των Αµερικανών. Εμπνεύστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, από τους αγαπημένους ήρωές του, και επειδή συμβολίζει τον αγώνα για να φτάσει κάποιος αυτό που δεν µπορεί θυµίζει τον Καζαντζάκη.

Η διαδροµή του θυµίζει εκείνη την ατάκα του Βουτσά «µωρέ είναι µέχρι να τρουπώσω εγώ» στην κωµωδία «Ένα έξυπνο, έξυπνο µούτρο».

Πήρε το εισιτήριο για το «El Greco» έπειτα από τρεις ακροάσεις.

Από ανάλογη διαδικασία πέρασε και για τον ρόλο του βρικόλακα Τάλµποττου «True Blood».Οι υπεύθυνοι διανοµής ρόλων της σειράς δεν ήθελαν έναν Greek αλλά έναν Άγγλο µε λονδρέζικη προφορά.

Πάλεψε και τα κατάφερε. Το σενάριο που είχε στα χέρια του ήθελε τον Τάλµποτ να φορά ρόµπα. Ο Θίο Αλεξάντερ εµφανίστηκ ε φορώντας ένα κιµονό. πηγή: tvnea

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved