Hollywood

Kim Basinger: Από τις «9½» εβδομάδες… στην πτώχευση!

Gossip-tv Team

Η Kim Basinger γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1953 στην Αθήνα της Γεωργίας των ΗΠΑ και ήταν το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας, με ρίζες από Γερμανία, Σουηδία και την ινδιάνικη φυλή των Τσερόκι.

Η Κιμίλα Ανν Μπάσιντζερ είχε καλλιτεχνικό... DNA, αφού ο πατέρας της ήταν μουσικός της τζαζ και η μητέρα της ηθοποιός, μοντέλο και κολυμβήτρια σε πολλές ταινίες της Έσθερ Γουίλιαμς.

Η μικρή Κιμ ήταν ιδιαίτερα εσωστρεφής και υπερβολικά ντροπαλή στο σχολείο, γι΄ αυτό το λόγο οι γονείς της επέμεναν να αρχίσει μαθήματα μπαλέτου από μικρή ηλικία. Όπως έδειξε η ιστορία, τα μαθήματα έπιασαν... τόπο, της έφυγε και το παραμικρό ψήγμα ντροπής και στα 33 της χρόνια χόρεψε το απόλυτο στριπτίζ της δεκαετίας μπροστά στα παιχνιδιάρικα μάτια του Μίκι Ρουρκ για τις ανάγκες της ταινίας «9½ Εβδομάδες».

Παρά το ότι η Χολιγουντιανή ηθοποιός συμμετείχε σε περίπου 53 ταινίες η πορεία της στον κινηματογράφο ήταν περίεργη και όχι τόσο ανοδική με μια εκ των εξαιρέσεων το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου που πήρε το 1997, για την ταινία «L.A. Confidential».

Τη δεκαετία του '90, η femme fatale του κινηματογράφου αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην οικογένειά της, με αποτέλεσμα, η υποκριτική να έχει δευτερεύοντα ρόλο. Ο γάμος της, όμως, με τον Άλεκ Μπόλντουιν κράτησε μέχρι το 2002.

Στην εκπομπή «Ελένη» ετοίμασαν ένα βίντεο – αφιέρωμα για τη ζωή της Kim Basinger. Δείτε το

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved