Ψινάκης: «Στο Fab 5 εξευτελίζαμε φτωχούς ανθρώπους… Όποιος λέει την αλήθεια εκτελείται»
Showbiz

Ψινάκης: «Στο Fab 5 εξευτελίζαμε φτωχούς ανθρώπους… Όποιος λέει την αλήθεια εκτελείται»

Ο Ηλίας Ψινάκης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την απομάκρυνσή του από το «Fab5» του ΑΝΤ1 και εξηγεί τους λόγους, τους τρόπους και τις προθέσεις του.



«Μπλέχτηκα σε αυτή την ιστορία έχοντας στο νου μου το αμερικανικό concept, για το οποίο κάθε εβδομάδα οι Αμερικανοί ξοδεύουν περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια και το προετοιμάζουν έξι μήνες Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, ο άνθρωπος που συμμετέχει αλλάζει ξαφνικά όλη του τη ζωή. Του φτιάχνεις το σπίτι, τα ρούχα, τη συμπεριφορά, αφού έχεις τη δυνατότητα αυτή λόγω budget. Στην Ελλάδα πολύ σωστά δεν έχουμε budget, γιατί η χώρα περνάει κρίση. Και να είχαμε αυτά τα λεφτά, δεν αξίζει με τόσα προβλήματα να τα βάλουμε σε μία τηλεοπτική παραγωγή. Όλο αυτό, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να παίρνoυμε φτωχούς ανθρώπους από τα Νέα Λιόσια και άλλες παρόμοιες περιοχές, να τους αποτριχώνουμε, να τους «εξευτελίζουμε», για να έχει πλάκα το επεισόδιο. Αυτό δεν είναι καθόλου της δικής μου αισθητικής, γι’ αυτό και φρόντιζα συστηματικά να απέχω από τέτοιες σκηνές. Επειδή ξέρω από τηλεόραση, γνωρίζω πολύ καλά ότι για να κάνεις επιτυχία δεν χρειάζονται –απαραίτητα– χρήματα, αλλά έμπνευση» τόνισε ο Ηλίας Ψινάκης στο «Down Town».
Πώς αντέδρασε η παραγωγή όταν ο Ηλίας πρότεινε να αλλάξουν τον Γιάννη Φλωρινιώτη; «Αρνητικά! Δεν ήθελαν να βάζουμε επώνυμους ανθρώπους στην εκπομπή, αφού έτσι ήταν και το ξένο concept. Σε αυτό το σημείο όμως έκανα την επανάστασή μου, γιατί βρίσκω άκρως ρατσιστικό το να απορρίπτουν τον Φλωρινιώτη επειδή είναι επώνυμος, ενώ την ίδια και περισσότερη ανάγκη αλλαγής στιλ από έναν «κακομοίρη» των δυτικών συνοικιών, που τον αποτριχώνουμε και τον ξεφτιλίζουμε με ηλίθια αστεία».

Ο Ηλίας βγήκε σε εκπομπή του Ant1 και κατέκρινε το Fab 5! «Δεν πρόκειται να κάνω αυτό που κοροϊδεύω, σαν κάτι άλλους καραγκιόζηδες στην ελληνική τηλεόραση που ενώ κάνουν ή συμμετέχουν σε μία αηδία, λένε ότι είναι «καταπληκτικό» και το υπερασπίζονται. Μόνο τον εαυτό τους κοροϊδεύουν. Εμένα η ζωή μου και η καριέρα μου ήταν στηριγμένες στην αλήθεια» δήλωσε ο Ηλίας. Και τόνισε: «Όποιος λέει την αλήθεια σε αυτή τη χώρα εκτελείται! Εγώ λέω πάντα την αλήθεια, γιατί δεν έχω καμία προσωπική ανάγκη να πω ψέματα και να εκτεθώ».

Πώς του ανακοίνωσαν την απόλυσή του; «Με φώναξε ο Γερμανός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής πρωί πρωί να πάω γιατί είχε κάτι σοβαρό να μου πει. Παρεμπιπτόντως, είναι γλυκύτατος και πολύ καλός στη δουλειά του» είπε και συνέχισε: «Τον ρώτησα «Δηλαδή, με απολύετε;» και μου είπε “κατά έναν τρόπο, ναι!”».

Και τότε πώς αντέδρασε ο γνωστός manager; «Ενθουσιάστηκα! Μόνο που δεν τον φίλησα στο στόμα με γλώσσα! Του είπα ότι το να με σουτάρουν ήταν το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που μου έκαναν ποτέ στη ζωή μου. Έκπληκτος ο άνθρωπος –αφού πρώτη φορά απολύει κάποιον που ενθουσιάζεται– με ρώτησε αν νευρίασα. Όλοι περίμεναν ότι θα τα «έπαιρνα» άσχημα. Του είπα πως με το μόνο πράγμα που νευρίασα ήταν το ότι με ξύπνησε για να μου πει τα ευχάριστα νέα, ενώ θα μπορούσε να μου τα είχε πει το προηγούμενο βράδυ, για να ανοίξω σαμπάνιες και να γιορτάσω με τους φίλους μου το γεγονός κάνοντας ένα πάρτι»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved