Εμίρ Κουστουρίτσα: «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν μεγάλη μορφή του Ευρωπαϊκού πολιτισμού»
Showbiz

Εμίρ Κουστουρίτσα: «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν μεγάλη μορφή του Ευρωπαϊκού πολιτισμού»

Μεγάλη μορφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού χαρακτήρισε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο ο Εμίρ Κουστουρίτσα.

«Είναι συγκλονιστικό, ιδίως, όταν συνειδητοποιείς, ότι μπορούσε να γυρίσει και άλλες ταινίες και να εμπλουτίσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό με τα έργα του» είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος σκηνοθέτης. Και τόνισε: «Είναι ακόμη πιο δύσκολο να μαθαίνεις ότι δεν πέθανε από φυσικά αίτια».

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Εμίρ Κουστουρίτσα υπήρξαν «αντίπαλοι» το 1995 στις Κάννες, όταν ο Σέρβος σκηνοθέτης πήρε το Χρυσό Φοίνικα για την ταινία του «Underground» και ο Έλληνας σκηνοθέτης το Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών για το «Βλέμμα του Οδυσσέα», το οποίο γυρίστηκε και στη Σερβία.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» ο Εμίρ Κουστουρίτσα υπογράμμισε ότι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν μεγάλη μορφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού και όταν βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, αλλά και νωρίτερα και υπογράμμισε ότι όταν ήταν νέος, οι ταινίες του Αγγελόπουλου αποτέλεσαν γι' αυτόν πηγή έμπνευσης.

«Όταν ήμουν σπουδαστής, η ταινία του "Τοπίο στην ομίχλη" ήταν μία από εκείνες που διαμόρφωσαν τις προτιμήσεις μου και την ιδέα του τι σημαίνει κινηματογραφία».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved