Donna Summer: Από την ηλικία των 10 χρόνων γνώριζε ότι θα γίνει διάσημη τραγουδίστρια
Showbiz

Donna Summer: Από την ηλικία των 10 χρόνων γνώριζε ότι θα γίνει διάσημη τραγουδίστρια

Πριν λίγες ώρες «έφυγε» από τη ζωή μια σπουδαία φωνή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής μετά από μάχη με την επάρατο νόσο. Ας κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο κι ας γνωρίσουμε ποια ήταν πραγματικά η Donna Summer.

Η Donna Summer γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1948 στην Βοστώνη. Η οικογένειά της ήταν πολύτεκνη καθώς η τραγουδίστρια είχε ακόμα έξι αδέλφια.


Ο πατέρας της ήταν χασάπης και η μητέρα της δασκάλα. Το πραγματικό της όνομα είναι LaDonna Adrian Gaines.Την αγάπη της για το τραγούδι τη κληρονόμησε από την μητέρα της, η οποία συνήθιζε να τραγουδάει όλη την μέρα μέσα στο σπίτι. Η Donna Summer σε συνεντεύξεις της θυμόταν από την παιδική της ηλικία, τη μαμά της να τραγουδάει την ώρα που μαγείρευε.

Το ντεμπούτο της το έκανε σε ηλικία 10 ετών όταν αντικατέστησε την τραγουδίστρια στη χορωδία της εκκλησίας. Όλοι είχαν μαγευτεί με την χροιά της φωνής και το ταλέντο που είχε σε τόσο μικρή ηλικία. Όταν ο ιεράς την είχε καλέσει να πει ένα τραγούδι, κανείς δεν περίμενε να ακούσει κάτι τόσο μαγευτικό και όλοι είχαν ξεσπάσει σε κλάματα και χειροκροτήματα. Η Summer ήταν κάτι που δεν μπορούσε να ξεχάσει ποτέ. «Άρχισα να κλαίω και έκλαιγαν όλοι. Ήταν μια καταπληκτική στιγμή, όταν άκουσα την φωνή μου να βγαίνει, ένιωσα τον Θεό να μου λέει: "Donna θα γίνεις πολύ διάσημη τραγουδίστρια". Από εκείνη την ημέρα ήξερα ότι θα γίνω διάσημη», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

images

Αργότερα στο γυμνάσιο έπαιξε σε μιούζικαλ και έγινα ιδιαίτερα δημοφιλής στο σχολείο της. Ήταν πολύ ζωηρή και δεν έχανε πάρτι παρά την απαγόρευση των γονιών της. Το 1967 λίγες μέρες πριν την αποφοίτησή της έφυγε για την Νέα Υόρκη μαζί με την μπάντα blues-rock στην οποία ήταν μέλος.

RS5581_AP790811041-scr

Αφού πέρασαν από πολλές δισκογραφικές και δεν κατάφεραν να τους δεχτεί κάποια αποφάσισαν να διαλύσουν την μπάντα. Εκείνη έμεινε και πέρασε από οντισιόν για το μιούζικαλ «Hair». Πήρε το ρόλο έφυγε για το Μόναχο, με τους γονείς της να είναι αρνητικοί σε αυτή της την απόφαση.

394px-Donna_Summer_1977

Έμεινε στην Γερμανία και έμαθε γρήγορα την γλώσσα καθώς ήταν πρόθυμη να παλέψει για το όνειρό της. Στη συνέχεια συμμετείχε στα μιούζικαλ «Ich bin Ich» «Godspell» και «Show Boat».

A33396D27141AA5C93881E33D8F3A0D7

Τρία χρόνια αργότερα πήγε στην Βιέννη και έγινε μέλος στην Όπερα και λίγο αργότερα έκανε σύντομη περιοδεία με ένα συγκρότημα. Το 1971 κυκλοφορεί το πρώτο σόλο άλμπουμ της.

110-1btj7W.AuSt.55

Με φύλακα-άγγελό της τον Giorgio Moroder, γνωρίζει τεράστια επιτυχία το 1975 με το θρυλικό «Love to Love You Baby». Αυτή ήταν η αφετηρία για μια μεγάλη καριέρα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved