Άρης Σερβετάλης: «Μας “τρώει” το “είναι” και το “φαίνεσθαι”»
Showbiz

Άρης Σερβετάλης: «Μας “τρώει” το “είναι” και το “φαίνεσθαι”»

Ο Άρης Σερβετάλης σε συνέντευξή του μίλησε για την περιθωριοποίηση των ανθρώπων στις μέρες μας και με το «φαίνεσθαι» που απασχολεί όλους στις ημέρες μας.

Τα στερεότυπα και τα «κουτάκια» που βάζουμε τους ανθρώπους, ακόμα και σήμερα, δεν είναι έντονα και αξιοσημείωτα; Η περιθωριοποίηση και σήμερα, τέτοιων ανθρώπων εξακολουθεί να υφίσταται....

«Δυστυχώς, είναι μια ανθρώπινη αδυναμία. Για να κατανοήσει, να προχωρήσει, να ταξινομήσει ο άνθρωπος τους συνανθρώπους του. Συμβαίνει...Πρέπει να υπάρχει πολύ αγάπη για να μη μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες....».

Το «είναι» και το «φαίνεσθαι» μας «τρώει» στις μέρες μας;

«Μας "τρώει" το "είναι" και το "φαίνεσθαι". Είναι υπαρξιακό και υποκειμενικό. Αυτό που θα ήθελες εσύ είναι μάλλον διαφορετικό. Πρέπει ο ίδιος να δεις ποιος ακριβώς είσαι και όχι αυτό που θα ήθελες οι άλλοι να βλέπανε σε σένα. Ούτε να είσαι αυτό που θα θέλανε οι άλλοι να είσαι. Αυτές είναι λεπτές ισορροπίες, όπου θέλει να αναπτύξεις ένα μηχανισμό αυτοελέγχου και αυτοκριτικής, για να μπορέσεις σιγά-σιγά να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να τον εξελίξεις», δήλωσε στο «outnow».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved