Αλέξανδρος Βέλιος: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του - Τι προβληματίζει την αστυνομία
Showbiz

Αλέξανδρος Βέλιος: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του - Τι προβληματίζει την αστυνομία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής που έχουν ήδη αρχίσει προανάκριση για τις συνθήκες θανάτου του 63χρονου δημοσιογράφου.

Προηγήθηκε σχετική παρέμβαση εισαγγελέα έπειτα από άρθρο που έγραψε φίλος του Αλέξανδρου Βέλιου και αφήνει υπόνοιες για υποβοήθηση του, όσον αφορά στην ένεση που τελικά επέφερε το θάνατο του έπειτα βέβαια από τη συνειδητή επιλογή του.

Στην περίπτωση που αποδειχθεί πως υπήρξε υποβοηθούμενη ευθανασία, πιθανότατα να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος των υπευθύνων, με την κατηγορία της ανθρωποκτινίας με συναίνεση. Οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την προανάκριση, αρχικά θα καλέσουν για κατάθεση το φίλο του αείμνηστου Αλέξανδρου Βέλιου, προκειμένου να ερωτηθεί για τα επίμαχα δημοσιεύματα στα οποία υπάρχουν υπόνοιες για υποβοηθήσει του Βέλιου, όσον αφορά στην ευθανασία του σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θεοδόση Πάνου για καθημερινή εφημερίδα.

«...Στην αρχή το σχέδιο του Βέλιου είχε Ελβετία, ένα ειδικό κέντρο που πας και πεθαίνεις (“υποβοηθούμενη ευθανασία”). Λόγοι οικονομικοί, αλλά και άλλοι, που δεν έχει νόημα να αναφερθούν, η Ελβετία βγήκε από το σχέδιο. Και τώρα τι θα κάνεις; “Είμαι τυχερός, με βρήκε ένας γιατρός. Αυτός προσφέρθηκε να κάνει τη 'δουλειά'».

Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται ρητώς πως δεν είχε βρει την κατάλληλη φαρμακευτική ουσία για μη υποβοηθούμενη ευθανασία: «...«Το μεσημέρι της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου έκατσε για τελευταία φορά στο οικογενειακό τραπέζι (...) Αργά το απόγευμα υπήρξε και άλλη εμπλοκή. Η συνταγή (δηλαδή το φάρμακο-φαρμάκι και η δοσολογία του) της “μη υποβοηθούμενης ευθανασίας” που του έδωσε (ποιος;) κάθε άλλο παρά αξιόπιστη ήταν. Τα λόγια του ήταν: “Ρώτησα τρεις γιατρούς και μου είπαν ότι κινδυνεύω να βασανιστώ και στο τέλος να καταλήξω στην Εντατική, αντί στο νεκροθάλαμο. Είμαι σε απόλυτο αδιέξοδο” (...) Ωστόσο, αφού είχε πειστεί για το ανασφαλές της “συνταγής”, πίστεψα ότι θα το αναβάλει. Ο Βέλιος ήταν “τετράγωνος”, ήμουν βέβαιος ότι δεν θα έπαιζε στα ζάρια τον εφιάλτη. Λάθεψα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα θα κριθούν όταν θα ολοκληρωθούν οι καταθέσεις του φίλου του Βέλιου αλλά και των συγγενών του. Εφόσον προκύψει ότι υπήρξε υποβοηθούμενη ευθανασία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μπορούν να ζητήσουν με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, την εκταφή της σορού του, προκειμένου να παρθούν δείγματα και ιστοί, για την διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Οι αστυνομικοί προβληματίζονται για την διαδικασία, καθώς θα πρέπει να πάρουν καταθέσεις για μια λεπτή υπόθεση και θεωρούν βέβαιο ότι θα επιβαρύνουν ψυχολογικά τους συγγενείς και φίλους του δημοσιογράφου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved