Λιγνάδης: «Είναι ξεχωριστό πλάσµα ο Νανούρης και µε κεντρίζει πως στέκεται στην ουσία του έργου»
Showbiz

Λιγνάδης: «Είναι ξεχωριστό πλάσµα ο Νανούρης και µε κεντρίζει πως στέκεται στην ουσία του έργου»

Ενας από τους πιο χαρισµατικούς δηµιουργούς της γενιάς του ο Δημήτρης Λιγνάδης, συµπράττει µε τον ταλαντούχο Γιώργο Νανούρη στο έργο του Τολστόι «Αφέντης και δούλος» και σχεδιάζει τα επόµενα «χτυπήµατά» του, που τον θέλουν στην Επίδαυρο το καλοκαίρι και στο Εθνικό Θέατρο τον επόµενο χειµώνα. Στο μεταξύ μιλάει για αυτή τη συνεργασία αλλά και με τα καλύτερα λόγια για τον φίλο του -πλέον- Γιώργο Νανούρη. 

Μετά το πέρας των παραστάσεων «Ρωµαίος και Ιουλιέτα», µου είχες πει πως θα φύγεις διακοπές. Τι άλλαξε;

Με ξέρεις εµένα για άνθρωπο που θα φύγει διακοπές (σ.σ.: γελάει); Βαριέµαι φρικτά να κάθοµαι, δεν ξέρω πώς να γεµίσω τόσο χρόνο, τον οποίο περνάω κάνοντας θέατρο. Λες «να κάτσω» και, όταν έρχεται η ώρα να συµβεί, πιάνεις τον εαυτό σου να κοιτάζει το ρολόι: «Τώρα θα ήµουν στην πρόβα», «τώρα στη σκηνή». Μετά από περίπου 30 χρόνια που κάνω θέατρο, έτυχε να κάτσω γιατί αναβλήθηκε η πρεµιέρα του «Πέερ Γκιντ» για του χρόνου και δεν σου κρύβω πως είχα µια αµηχανία, από την οποία µε έβγαλε ο αγαπηµένος Γιώργος Νανούρης, καλώντας µε να παίξουµε µαζί στο «Αφέντης και δούλος» του Τολστόι.

Σε κέντρισαν και το έργο και ο Νανούρης;

Λατρεύω τον Τολστόι, αγαπώ πολύ αυτό το γερό διήγηµά του και πιστεύω στο ταλέντο του Γιώργου, που υπέγραψε τη διασκευή, σκηνοθέτησε τη δουλειά µε έµπνευση και µοιραζόµαστε µαζί τη σκηνή. Είναι ξεχωριστό πλάσµα και µε κεντρίζει το γεγονός πως στέκεται στην ουσία του όποιου έργου χωρίς να πάσχει από την ασθένεια της «µοντερνιάς», που έχει παιδέψει πάρα πολλούς από εµάς.

∆εν κάνουν όλοι εύκολα αυτοκριτική.

Αφού νοσούσα, να µην το πω; Τι, ότι δεν το ξέρετε; ∆εν το είδατε (σ.σ.: γελάει); Αυτή η «µοντερνιά» είναι κολλητική και πρέπει να έχει κανείς γερή κράση για να αναρρώσει.

Και το κοινό έχει κακοπάθει από την ασθένεια...

Έχει λαλήσει το κοινό, πες τα µε το όνοµά τους τα πράγµατα! Λαλήσαµε κι εµείς, λάλησε και το κοινό, έτσι πάει αυτό. Ελπίζω να περιοριστεί ο ρόλος της για το καλό όλων µας. Εγώ τουλάχιστον βάζω µυαλό σιγά-σιγά.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved