Θεοδωρόπουλος: «Έχω πάρα πολλή και σκληρή δουλειά για να ασχολούµαι µε «πυρά και µικρότητες»
Showbiz

Θεοδωρόπουλος: «Έχω πάρα πολλή και σκληρή δουλειά για να ασχολούµαι µε «πυρά και µικρότητες»

Για λυκοφιλίες αλλά και όσα του δίδαξε η μέχρι τώρα θητεία του ως καλλιτεχνικού διευθυντή στο Φεστιβάλ Αθηνών και Φεστιβάλ Επιδαύρου μιλάει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Στον έναν χρόνο που είσαι στο τιµόνι του Φεστιβάλ δέχτηκες πολλά «πυρά», αλλά δεν πτοήθηκες, όπως αποδείχθηκε.

Έχω πάρα πολλή και σκληρή δουλειά να κάνω για να ασχολούµαι µε «πυρά», µε κακεντρέχειες και µε µικρότητες. Και ναι, δεν πτοούµαι εύκολα. Παλεύω σκληρά µε όλη µου τη δύναµη και ειλικρινά ούτε που κάθοµαι να ασχοληθώ µε τους λίγους που αρέσκονται να ρίχνουν λογής-λογής «πυρά».

Γκρίνιαξαν πολλοί που τους άφησες εκτός Φεστιβάλ, απορρίπτοντας τις προτάσεις τους.

Ήρθαν 1.267 προτάσεις στα χέρια µου... Οι 300 από αυτές ήταν πολύ καλές - αν έλεγα «ναι» σε όλες, θα έπρεπε το Φεστιβάλ να διαρκούσε περίπου έναν χρόνο... Υπήρξαν πολλοί καλοί που έµειναν εκτός, κάποιοι εκ των οποίων θα µπουν εντός στο επόµενο Φεστιβάλ. Το θεωρώ φυσικό να στενοχωρήθηκαν κάποιοι, η ευγένειά τους όµως δεν τους άφησε να το δείξουν. Άλλοι, ελάχιστοι ευτυχώς, θύµωσαν. Και το έδειξαν έντονα και ας µου έκαναν επιθέσεις φιλίας µέχρι την προηγούµενη ηµέρα. Τέτοιες φιλίες δεν είναι πραγµατικές φιλίες.

Είναι οι λεγόµενες λυκοφιλίες, θα πω εγώ.

Πες τες εσύ, να βγω και από τη δύσκολη θέση. Αν πάρουν τη δουλειά, είµαι καλό παιδί, αν όχι, είµαι κακό. Τα έχω ζήσει πολλά χρόνια από το «Θέατρο του Νέου Κόσµου», αλλά τώρα πια τα ζω σε όλο τους το µεγαλείο, όπως ζω και έντονες επιθέσεις από µερίδα του Τύπου. Θα µου πεις: «Μπορείς να αρέσεις σε όλους;». Οχι, δεν µπορώ και θα ήταν και ουτοπικό να πιστεύω ότι µπορεί να αρέσει η δουλειά µου σε όλους. Ας µην αρέσει στους λίγους που δεν αρέσει. Αλλά να κριτικάρουν την ουσία και όχι να χτυπούν µόνο και µόνο για να χτυπήσουν. Καταντάει µικροπρεπές! ∆εν στέκοµαι όµως σε αυτό. Αν σταθώ, θα µε «ρουφήξει» και θα µου αποσπάσει την προσοχή, την οποία οφείλω να έχω στραµµένη στο Φεστιβάλ.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved