Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Ο πανικός σχετικά µε τους πρόσφυγες είναι αντίθετος µε την ιστορία της Ελλάδας
Showbiz

Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Ο πανικός σχετικά µε τους πρόσφυγες είναι αντίθετος µε την ιστορία της Ελλάδας

Για το προσφυγικό ζήτημα που απασχολει την Ελλάδα αλλά και για το τι ακριβώς θα άλλαζε στην πορεία του μέχρι σήμερα, μιλάει ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Ποια είναι η γνώµη σας για την προσπάθεια της Ελλάδας να ανταποκριθεί στην κρίση του προσφυγικού, προσφέροντας καταφύγιο στους πρόσφυγες;

Ο πανικός σχετικά µε τους πρόσφυγες είναι αντίθετος µε την ιστορία της Ευρώπης και της Ελλάδας. Ο ελληνικός πολιτισµός βασίζεται στη µετανάστευση. Φανταστείτε πώς θα ήταν ο κόσµος χωρίς τους µετανάστες από την Ιταλία, την Ελλάδα, ακόµα και από τη Συρία. Χωρίς µερικούς µετανάστες από τη Συρία δεν θα υπήρχε ούτε η Apple. Αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται από µακριά και ψάχνουν µια ήρεµη καθηµερινή ζωή µάς κάνουν πιο πλούσιους όχι σε υλικά αγαθά αλλά σε πνευµατικό επίπεδο, αφού µας φέρνουν κοντά σε άλλους πολιτισµούς που δεν είχαµε επαφή. Κατά την πορεία του ανθρώπου στα βάθη των αιώνων, ακόµα και οι Έλληνες έχουν µια µακρά πορεία στο µεταναστευτικό κίνηµα.

Τι θα αλλάζατε από την πορεία σας, αν είχατε τη δυνατότητα;

Προσωπικά δεν θα µπορούσα να παραπονεθώ για τίποτα. Προέρχοµαι από µια χώρα µε πολύ µικρή µουσική ιστορία και όµως µου δόθηκε η δυνατότητα να παίζω τη µουσική µου σε όλο τον κόσµο. Θα ήµουν αχάριστος αν παραπονιόµουν. ∆εν µπορώ να σκεφτώ πως υπάρχει συνθέτης στην ιστορία που είχε ανάλογη πορεία µε τη δική µου. Μου έχει δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε µέρη όπως το Ηρώδειο, το Κάρνεγκι Χολ, αλλά και στα µπουζούκια και σε ρωσικούς γάµους, κάτι που απόλαυσα εξίσου το ίδιο.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved