Showbiz

Η Σμαράγδα, τα γυρίσματα του «Νότα μία» και η... μπερούκα του «Παρά πέντε»!

Gossip-tv Team

Η Σμαράγδα Καρύδη στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά της, είναι ακριβώς ό,τι βλέπει και ο τηλεθεατής καθισμένος στον καναπέ του, παρακολουθώντας το τηλεπαιχνίδι Νότα Μία που παρουσιάζει. Αυθόρμητη, πρόσχαρη, γεμάτη ενέργεια και έτοιμη να χαρίσει γέλιο στον κόσμο που έχει γύρω της. Αν είναι και κοινό θεάτρου ή τηλεθεατής, ακόμα καλύτερα για την ίδια που όταν αναλαμβάνει ρόλο ξεχνάει τον άνθρωπο Σμαράγδα και επικεντρώνεται σε ό,τι ενσαρκώνει! Το gossip-tv.gr τη συνάντησε σε γύρισμά της για το ήδη επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι μουσικής που παρουσιάζει και δεν αλλάξαμε καθόλου γνώμη για το προφίλ που είχαμε σχηματίσει πριν τη γνωρίσουμε! 

Είναι ακριβώς όπως την έχουμε γνωρίσει μέσα από τις δουλειές της. Το χιούμορ φαίνεται πως το θεωρεί πρόκληση αφού με την πρώτη ευκαιρία, την παραμικρή ατάκα που θα ακούσει από άλλους, θα την πάει ένα βήμα παραπέρα για να γελάσει και να κάνει και τους γύρω της να γελάσουν. Την ώρα που μαζευτήκαμε στο καφέ του στούντιο όπου γυρίζεται το Νότα μία, μία νεαρή κοπέλα έσπευσε με αυθορμητισμό να τη ρωτήσει αν τα "άφρο" μαλλιά της Ντάλια στο Παρα πέντε ήταν... μπερούκα! "Ναι, ναι, φυσικά, μπερούκα ήταν" της απάντησε η Σμαράγδα λιώνοντας στο γέλιο με τη λέξη, όχι περιπαικτικά αλλά θέλοντας να παρασύρει στην πολύ καλή διάθεσή της όλους γύρω της. Η αγαπημένη ηθοποιός, χαλαρή, άνετη και πολύ γλυκιά απάντησε στις ερωτήσεις μας, αποκαλύπτοντας συγχρόνως άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της...

Αισθάνεσαι καλά με τα τηλεπαιχνίδια;

Είναι διαφορετικό. Αισθάνομαι καλά με τα παιχνίδια. Τα συγκεκριμένα που έχω κάνει. Απ’ το να κάνω ένα σίριαλ που δεν μου αρέσει τόσο το σενάριο, που είναι μέτριο, προτιμώ να κάνω ένα τηλεπαιχνίδι γιατί εδώ έχει και προδιαγραφές υπερπαραγωγής. Το είδατε το σκηνικό, είναι όλα όπως πρέπει, οπότε ένιωσα ασφαλής να το κάνω. Δεν σημαίνει ότι θα ξανακάνω στο μέλλον. Μπορεί να κάνω μπορεί και να μην ξανακάνω στη ζωή μου. Στη ζωή δεν βάζω τι θα κάνω. Ανάλογα πώς έρχεται και ποιες είναι οι ανάγκες μου. Εννοώ και οι ψυχολογικές μου ανάγκες.

Σε ανεβάζε ένα τέτοιο πρότζεκτ;

Αυτό γίνεται και στο θέατρο. Επειδή αναγκάζεσαι στη δουλειά αυτή να είσαι up για να τη βγάλεις, και χάλια να είσαι εκείνη την ημέρα και να έχεις προβλήματα –γιατί με προβλήματα έρχεσαι, δεν έρχεσαι «Ω, πάμε τώρα να κάνουμε το γλέντι- επειδή λοιπόν μπαίνεις στο τριπ να κάνεις τη δουλειά σου σωστά, μετά αποκτάς και εσύ κέφι. Εγώ στη δεύτερη, την τρίτη εκπομπή, έχω πολύ περισσότερο κέφι. Δηλαδή έχω μπει σε ένα τριπ εδώ, είμαστε... χαλαρά! Είναι αναγκαστικό αυτό. Και στο θέατρο πας πολλές φορές με μούτρα, με νεύρα και όλα αυτά. Αλλά πρέπει να είσαι εντάξει στη δουλειά όπως γίνεται και στη ζωή. Λες τώρα «θέλω να μπω σε mood καλό, χαράς» και αυτό σε βοηθάει να έχεις και χαρά.

Γι’ αυτό στο θέατρο επιλέγεις ως επί το πλείστον κωμωδίες; Χαρούμενα έργα;

Στο θέατρο έχω κάνει διάφορα πράγματα. Τελευταία μου αρέσει γενικώς να κάνω κωμωδίες και να τελειώνει όλο αυτό με μία αισιόδοξη νότα. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι το κάνω... Έχουν και δράμα πάντα μέσα οι κωμωδίες. Και γενικά για να παίξεις καλή κωμωδία .... απλώς ανεβαίνει η διάθεσή σου με τον κόσμο που γελάει. Η χαρά που παίρνω εγώ που γελάει ο κόσμος με κάτι που κάνω δεν την έχω πάρει... Το να κλαίμε, οκ, το θεωρώ ωραίο, να συγκινώ τον κόσμο, αλλά όταν γελάνε μου φέρνει απίστευτη χαρά. Είναι και άμεσο το γέλιο, δηλαδή λες το αστείο, γελάνε. Δεν το λες, δεν γελάνε. «Πληρώνει» άμεσα δηλαδή αυτό που κάνεις και το καταλαβαίνεις. Μετά είναι όλα τα άλλα που θα ρωτήσεις ‘πώς σας φάνηκε’.

Θα μπορούσες να κάνεις κάποια άλλη εκπομπή εκτός από αυτές που έχεις κάνει;

Δεν ξέρω τι είδους εκπμπή θα μπορούσα να κάνω. Δεν το έχω σκεφτεί. Δεν ξέρω καθόλου. Δεν με έχει απασχολήσει. Δεν θέλω να φύγω και πολύ απ’ τη δουλειά που κάνω. Δηλαδή ξαφνικά να κάνω μία στροφή και να κάνω εκπομπές μόνο, παρουσίαση. Εξαρτάται. Το «Νότα μία» νιώθω λίγο ότι τα συνδυάζει γιατί έχει αυτό το χοροτραγουδιστικό που είναι λίγο ηθοποιίστικο, είναι και λίγο παντομίμα και το νιώθω σαν έναν ρόλο. Τώρα δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω ένα talk show ας πούμε και να κάνω ερωτήσεις γιατί συνήθως δεν μου έρχεται να κάνω και ερωτήσεις στους άλλους. Και επειδή δεν θέλω να μου κάνουν αδιάκριτες ερωτήσεις, δεν κάνω και εγώ. Δεν μου αρέσει να ρωτάω κάποιον πράγματα που δεν θα μου άρεσε να με ρωτάνε. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να υποστηρίξω κάτι τέτοιο.

Οπότε προτιμάς την ασφάλεια που σου δίνει ένα παιχνίδι...

Δεν προτιμάω τίποτα. Μου το πρότειναν και μου άρεσε, άλλα πράγματα που μου πρότειναν δεν μου άρεσαν και δεν τα έκανα και κα΄θε φορά κρίνω με αυτό που έρχεται. Δεν έχω πει ποτέ ‘δεν θα ξανακάνω αυτό ή το άλλο’.

Μετά την επιτυχία του «Παρα πέντε» σε παγιδεύει αυτός ο ρόλος για έναν επόμενο ρόλο σε ένα σίριαλ;

Δεν νιώθω ότι με παγιδεύει γιατί μετά το «Παρα πέντε» αυτά που έκανα, τα οποία είναι συγκεκριμένα, δηλαδή έκανα τον «Βάτραχο», την «Εθνική Ελλάδος», το «Celebrity» και καλά πήγανε και δεν νιώθω ότι είχαν σχέση με την Ντάλια. Θα μου άρεσε όμως να μου τύχει πάλι ένας ωραίος ρόλος που δεν είναι εύκολο να είναι ένας ρόλος ωραίος γραμμένος σε σενάριο στην τηλεόραση και να γίνει με σωστές προδιαγραφές γιατί πλέον με την κρίση όλα γίνονται πιο φτηνά και οι χρόνοι των γυρισμάτων είναι μικρότεροι αλλά όχι, δεν με παγιδεύει. Ούτε νιώθω άσχημα όταν τα παιδάκια με λένε Ντάλια γιατί είναι κάτι που και εγώ αγάπησα. Δηλαδή είναι μία δουλειά που είμαι περήφανη που την έκανα. Καμία φορά μπορεί να σου τύχει μία μεγάλη επιτυχία... Ας πούμε ο Χατζηδάκις είχε πρόβλημα που όλοι τον ήξεραν από τα «Παιδιά του Πειραιά» που είχε κάνει επιτυχία ενώ είχε κάνει πολύ πιο σπουδαία τραγούδια. Τον ήξεραν όμως απ’ αυτό και νευρίαζε. Εγώ δεν νευριάζω με τον ρόλο μου στο «Παρα πέντε» γιατί θεωρώ ότι ήταν μία πολύ καλή στιγμή της τηλεόρασης. Και το καταλαβαίνω ότι μοιραία σε ξέρουν από την τηλεόραση γιατί το θέατρο έχει μικρότερο κοινό και εμβέλεια. Δεν πειράζει...

Σε ενοχλεί που παίζονται επαναλήψεις αλλά δεν πληρώνεσαι;

«Γενικά το να μη πληρώνεσαι είναι ενοχλητικό ξέρεις. Το έχω αποδεχτεί πια ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν δουλειές που μένουν απλήρωτοι. Εγώ δεν έχω μείνει απλήρωτη, έχουν καθυστερήσει να με πληρώσουν και περιμένω να δω τι θα γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα γιατί για όλους μας είναι δύσκολα. Δεν γκρινιάζω όμως γιατί έχω δουλειά και μπορώ και επιβιώνω από τη δουλειά μου ακόμα».

Υπάρχει κάτι για το οποίο έχεις μετανιώσει στη δουλειά σου;

«Δεν μετάνιωσα γιατί έχω κάνει και δουλειές που δεν ήταν τόσο αξιόλογες και δεν μου αρέσει θεωρητικά που υπάρχουν στο βιογραφικό μου αλλά κάθε κακή στιγμή και κάθε δουλειά που δεν ήταν και τόσο καλή με πήγε σε μία πιο καλή. Κάπως μαγικά έγινε αυτό. Κάποια δουλειά που κόπηκε με πήγε σε μία άλλη που ήταν καταπληκτικό και αυτό έγινε κάπως μαγικά. Κάποιος που γνώρισα μέσα σε μία δουλειά που χάλασε και είπα ‘αχ χάλασε’ με πήγε σε κάτι που ήταν πολύ ωραίο. Και το σκεφτόμουν χθες το βράδυ γιατί έγιναν πράγματα συγκεκριμένα. Κόπηκε μία δουλειά και επειδή κόπηκε γνώρισα τον Αντώνη Αγγελόπουλο που με ήθελε στο «Παρα πέντε» και είπε στον Καπουτζίδη και κάτι άλλο που στράβωσε ήταν τελικά για καλό. Όλα μέσα στο νημα μιας πορείας που σου φέρνει και καλά.

Η σχέση σας με τον κοινό που έρχεται στο παιχνίδι ποια είναι;

Νομίζω οτι είναι πολύ ωραίο που υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται σε ένα παιχνίδι και έχουν διάθεση να εκτεθούν και να είναι πιο χαλαροί πια με αυτό. Να τραγουδήσουν, να περάσουν καλά. Περνάνε καλά ακόμα και αν δεν κερδίσουν.

Βραδινή εκδοχή του «Νότα μία» θα δούμε;

Δεν ξέρω, αυτά είναι του Alpha. Εγώ είμαι ένα πιόνι του Alpha (γέλια).

Οι γονείς σας πώς αντιμετωπίζουν την πορεία σας; Σας λένε τη γνώμη σας;

Οι γονείς μου μου λένε τι τους αρέσει. Γενικά τούς αρέσει πολύ το παιχνίδι, έχουν και μία επαφή μαζί μου καθημερινή πια γιατί δεν με βλέπουν τόσο συχνά και τώρα ξέρουν ότι άμα θέλουν να με δουν θα ανοίξουν 5 παρά την τηλεόραση για να με πετύχουν.

Ποια θα είναι η συνέχεια για εσάς γενικά;

Έχω πάρα πολλά σχέδια αλλά δεν μπορώ ούτε να τα πω ούτε είναι και τόσο συγκεκριμένα. Ιδανική συνέχεια θα ήταν να έχω δουλειά και να είμαι υγιής και όλα τα άλλα γίνονται.

Πιστεύεις ότι αν δεν υπήρχε η κρίση θα είχες κάνει μεγαλύτερα πράγματα;

Εντάξει, η κρίση στερεί κάποια πράγματα. Οχι στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά κυρίως οικονομικά, έχεις πρόβλημα οικονομικό. Δηλαδή δεν ξέρεις αν μία δουλειά που θα κάνεις θα την πληρωθείς. Αυτό υπάρχει σε πολλούς χόρους, δεν υπάρχει μόνο σε εμάς. Ή πληρώνεσασι πολύ φθηνότερα απ’ ό,τι παλιά αλλά νομίζω ότι στο δημιουργικό κομμάτι, όταν είσαι δημιουργικός και θέλεις να κάνεις πράγματα, θα βρεις και έναν τρόπο –ειδικά οι πιτσιρικάδες που δεν έχουν ζήσει καθόλου τη δουλειά με απολαβές-. Ευτυχώς υπάρχει το ίντερνετ που μπορούν να δείξουν τη δουλειά τους μέσα από εκεί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved