Γιώργος Βάλαρης: «Ο Γιάννης Πλούταρχος διαθέτει µια από τις καλύτερες λαϊκές φωνές που υπάρχουν»
Showbiz

Γιώργος Βάλαρης: «Ο Γιάννης Πλούταρχος διαθέτει µια από τις καλύτερες λαϊκές φωνές που υπάρχουν»

Ο Γιώργος Βάλαρης μιλάει για τον Γιάννη Πλούταρχο τον οποίο με αφορμή την παράσταση Γοργόνες και Μάγκες κατάφερε να ανεβάσει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι... 

Είσαι πολύ τολµηρός, πάντως. Οσο καιρό σε παρακολουθώ, κάνεις ολοένα και πιο τολµηρά βήµατα.

∆εν πτοούµαι, ακόµα και όταν µου κλείνουν πόρτες παραγωγοί που φοβούνται τις όποιες προτάσεις µου, όπως κι αυτή που έκανα για το «Γοργόνες και µάγκες». Μου είπαν «όχι», µα δεν σταµάτησα να ψάχνω, να ψάχνοµαι, κι έτσι βρήκα τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο, που είναι εξαιρετικός επαγγελµατίας και άψογος συνεργάτης. Πίστεψε στο όνειρό µου και το µοιραστήκαµε µε αγάπη.

Να υποθέσω ότι θα συνεχίσετε µαζί και µετά το «Γοργόνες και µάγκες»;

Τώρα που «δέσαµε» θα χωρίσουµε (σ.σ.: γελάει); Οχι, θα συνεχίζουµε µαζί και µε το «Μια κυρία στα µπουζούκια» και µε άλλα υποσχόµενα projects.

Κάποιοι έγραψαν πως έβαλες τα... µπουζούκια στο θέατρο!

Τα µπουζούκια έχουν µπει πολύ πριν από µένα στο θέατρο. Ας µάθουν ιστορία πρώτα - µεγάλοι συνθέτες υπήρξαν σε µια σειρά από σπουδαίες παραστάσεις. ∆εν χρειάζεται να φέρω παραδείγµατα. Από την άλλη, γιατί πρέπει να «απολογηθώ» για το µπουζούκι; Το µπουζούκι δεν είναι από τα πιο αγαπηµένα όργανα του Ελληνα; Θέλουν να βάλω ξένη µουσική και... όµποε (σ.σ.: γελάει); Να συµπλεύσω µε αυτήν την ξενοµανία που υπάρχει παντού;

Ανέβασε τον Πλούταρχο στη σκηνή, είπαν...

Ο Γιάννης Πλούταρχος διαθέτει µια από τις καλύτερες λαϊκές φωνές που υπάρχουν. Και ερµηνεύει εξαιρετικά τα τραγούδια που είχε πει στην ταινία ο άξιος Γιάννης Πουλόπουλος. Τον αγαπάει ο κόσµος και τον αποθεώνει. ∆εν βγήκε να παίξει ρόλο, όπως πολλοί άλλοι τραγουδιστές. Εκεί, αλήθεια, δεν ενοχλούνται; Είναι µεγάλη χαρά για µένα ότι µας είπε το «ναι» κι είναι στην παρέα µας ο Γιάννης, που έχει και ταλέντο, και ήθος, και ευγένεια. Ας προσέξουν µη δαγκώσουν τη γλώσσα τους. Τι φθόνος είναι αυτός! Τα άκουσα και εγώ τα σχόλια περί «µπουζουκλερί». Αδιαφορώ. Εχουµε την «ψήφο» του κοινού, που αγκαλιάζει ένα λαϊκό θέαµα φτιαγµένο µε αγάπη. Σε µια Ελλάδα που πρωταγωνιστούν παντού το ψέµα και η απάτη, εµείς κάνουµε κάτι έντιµο και καθαρό: προσφέρουµε χαρά στον κόσµο, που έχει φλοµώσει από ψέµατα και απάτες που τις πληρώνει πολύ ακριβά.

Προσφέρετε χαρά και παίρνετε χαρά, Γιώργο.

Μεγάλη χαρά. Είναι και για µας µια διέξοδος το θέατρο, Βασίλη. Είναι το «καταφύγιό» µας, αν θες. Γίνονται τόσα γύρω µας και, κάνοντας θέατρο, «δραπετεύουµε» µέσω της τέχνης. Παίρνουµε κι εµείς µια βαθιά ανάσα, όπως κι ο κόσµος, και φυσικά η µεγαλύτερή µας ανταµοιβή είναι το γέλιο και το χειροκρότηµα του κόσµου, που έρχεται και µας σφίγγει το χέρι ή µας παίρνει µεγάλες αγκαλιές. Το βλέπουµε στα µάτια τους ότι τους έχουµε προσφέρει τη δυνατότητα να ξεφύγουν έστω και για λίγες ώρες από όσα τους πικραίνουν και τους στεναχωρούν, όσους τους αγχώνουν. Είναι ένα σηµαντικό «πάρε-δώσε» που δεν το αλλάζω µε τίποτα. ∆ίνω χαρά και παίρνω χαρά. Υπάρχει πιο ωραίο πράγµα; Οσο κι αν κάποιοι θέλουν να µου «λερώσουν» τη χαρά αυτή µε κακεντρεχή σχόλια, δεν καταφέρνουν τίποτα. Στο ξαναλέω. Πάντα έτσι πορευόµουν. Αν γυρίσεις και κοιτάξεις ποιοι βάλλουν εναντίον σου, δεν προχωράς µπροστά και δεν πετυχαίνεις τίποτα. Εχω πολλή δουλειά για να ξοδεύω τον χρόνο µου σε κακεντρέχειες και µικρότητες. Κάποιοι έλεγαν ότι θα κατέβει σε πέντε µέρες το «Γοργόνες και µάγκες», που το έχει δει και ξαναδεί δεκάδες φορές στην τηλεόραση ο κόσµος». Οχι µόνο έπεσαν έξω, αλλά είµαστε από τα λίγα θέατρα που γεµίζουν σε αυτόν τον τόσο δύσκολο χειµώνα. Και για να καταλήξω σε όλο αυτό µε τις επιθέσεις: όταν έχω πλάι µου τους σπουδαίους Μίµη Πλέσσα και Γιάννη Βογιατζή να µε ευχαριστούν για το «δώρο» που τους έκανα και το κοινό να τραγουδάει και να φωνάζει «µπράβο» σε ένα κατάµεστο θέατρο, δίνω την απάντησή µου µε τον τρόπο µου.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved