Showbiz

Scorpions: «Είμαστε περήφανοι που θα παίξουμε στο Καλλιμάρμαρο»

Gossip-tv Team

Το gossip-tv.gr βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου των Scorpions στο Μέγαρο Μουσικής.

Ντυμένοι στα μαύρα, και με δερμάτινα παντελόνια και jackets οι Klaus Meine και Rudolf Schenker βρέθηκαν για λίγες ώρες στην Αθήνα για την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου. Στην κατάμεστη, από δημοσιογράφους, αίθουσα MC2 τα μέλη των Scorpions εμφανίστηκαν γύρω στη μία το μεσημέρι. Χαμογελαστοί και ευδιάθετοι μας μίλησαν, παρέα με τον Στέφανο Τσιαλή, για την μεγάλη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο στις 16 Ιουλίου μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ο Klaus Meine τόνισε ότι αν και δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην Αθήνα αυτή η συναυλία που θα πραγματοποιήσουν στις 16 Ιουλίου είναι πολύ σημαντική για εκείνους αφού θα παίξουν σε έναν τόσο μαγικό χώρο με τεράστια ιστορία, το Καλλιμάρμαρο. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έρθουμε στην Αθήνα τον Ιούλιο στο Καλλιμάρμαρο το οποίο είναι ένας σημαντικός χώρος, είναι ένας καλός λόγος αυτός για να πω ότι είναι μια συναυλία που γίνεται μία φορά στη ζωή σου γιατί μπορεί να έχουμε παίξει στην Αθήνα σε σημαντικούς χώρους, όπως ο Λυκαβηττός, αλλά το Καλλιμάρμαρο με την ιστορία που φέρει κάνει αυτή τη συναυλία εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Θα ροκάρουμε στο Καλλιμάρμαρο. Δε θα είναι ένα show αλλά ένα event. Θα μοιραστούμε εκείνο το βράδυ μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Θα είναι ένα πολιτιστικό event και είμαστε πολύ περήφανοι που ερχόμαστε και πάλι εδώ» είπε ο Klaus Meine.

Ο Rudolf Schenker μίλησε για την αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα. Μας είπε ότι ο πατέρας του ήταν λάτρης της φιλοσοφίας, είχε μελετήσει Σωκράτη και Πλάτωνα και του είχε μιλήσει για τη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία. «Όταν περνάγατε πραγματικά δύσκολα στην Ελλάδα είπαμε ότι πρέπει να έρθουμε να δώσουμε συναυλία στη χώρα σας για να δείξουμε ότι είμαστε εδώ και σας στηρίζουμε. Και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ήταν μαγικό» είπε ο Rudolf. Από την άλλη ο Klaus μας είπε για τη σπουδαιότητα της μουσικής και πως εκείνη καταφέρνει με ένα δικό της τρόπο να ενώνει τους λαούς και τις διαφορετικές κουλτούρες. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Στέφανος Τσιαλής, είπε στους δημοσιογράφους πόσο σημαντικό είναι για την ορχήστρα να παίξει μαζί με ένα τόσο σπουδαίο συγκρότημα. «Θα είναι η πρώτη μας φορά που θα παίξουμε μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμου» είπε ο κ. Τσιάλης ενώ στην ερώτηση αν θα υπάρξει κάποιο ελληνικό στοιχείο στις διασκευές που έχουν ετοιμάσει απάντησε αρνητικά διευκρινίζοντας ότι οι παρτιτούρες είναι δοσμένες από τους Scorpions και είναι ανάλογες με εκείνες που είχαν παίξει με την Κρατική Ορχήστρα Βερολίνου.

Εδώ και δυο χρόνια σχεδιάζεται η συναυλία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. «Κάνουμε μια γέφυρα μεταξύ της ροκ και της συμφωνικής μουσικής. Τα διαφορετικά είδη μουσικής πρέπει να συναντιούνται», σημείωσε με ενθουσιασμό ο Klaus Meine, βρίσκοντας σύμφωνο τον Στέφανο Τσιαλή αλλά και τον Rudolf Schenker ο οποίος δήλωνε ενθουσιασμένος με «τη συνάντηση της κλασσικής μουσικής με το κλασσικό ροκ στο Καλλιμάρμαρο». Η Κλασική ορχήστρα Αθηνών θα ξεκινήσει την ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά ερμηνεύοντας με την μοναδική δυναμική της μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες των Σκορπιών που θα συνεχίσουν, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ροκάροντας …like a hurricane!

Οι Scorpions πιστεύουν στις μουσικές συναντήσεις και τις ξεχωριστές συνεργασίες. Για αυτούς η μουσική ενώνει και αυτό το μήνυμα θέλησαν να στείλουν. «Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Είναι η διάλεκτος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, στα καλά και τα κακά είπε ο Klaus Meine. «Μας ενώνει όχι μόνο με τους φίλους μας αλλά και μεταξύ μας και παρομοίασε την μπάντα με το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων. «Είμαστε σαν τους 5 κρίκους. Τους βλέπω και νοιώθω ότι είμαστε κι εμείς δεμένοι μεταξύ μας». Και ποια λέξη θα χαρακτήριζε τους Scorpions; Η λέξη «Φιλία», είπε δίχως δισταγμό. «Η φιλία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς, η βάση πάνω στην οποία συνεχίζουμε»

Στη συνέντευξη τύπου υπήρξε και ένα ευχάριστο περιστατικό. Με το που ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους μία έκπληξη περίμενε τα δύο μέλη του συγκροτήματος. Εκπρόσωπος του fan club τους στην Ελλάδα τους είπε ότι η μουσική τους είναι σαν το παλιό καλό κρασί και τους έδωσε δύο μπουκάλια κρασί με τους Klaus και Rudolf να γελάνε με τη ψυχή τους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved