Δημοσιογράφος «πέθανε» τον πασίγνωστο σκηνοθέτη Ζαν-Λυκ Γκοντάρ!
Showbiz

Δημοσιογράφος «πέθανε» τον πασίγνωστο σκηνοθέτη Ζαν-Λυκ Γκοντάρ!

Τι συνέβη;

Αναστάτωση προκλήθηκε στο διαδίκτυο με την κακόγουστη φάρσα ότι πέθανε ο σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ.

Πίσω από τη φάρσα βρισκόταν ο Ιταλός δημοσιογράφος Tommasso Debenedetti που είχε κυκλοφορήσει και την είδηση πως είχε πεθάνει ο Κώστας Γαβράς.

Πρόκειται για έναν Ιταλό δημοσιογράφο γεννημένο το 1969 που εργάζεται ως δάσκαλος στη Ρώμη και έχει δύο παιδιά. Στα… χόμπι του είναι να κυκλοφορεί fake news στο διαδίκτυο, όπως έκανε και με την περίπτωση του Κώστα Γαβρά.

Πολλές ελληνικές αλλά και ξένες ιστοσελίδες όπως το Associated Press, η Washington Post, το France24 αλλά και το Vanity Fair «έπεσαν στην παγίδα» του Debenedetti και αναπαρήγαγαν την είδηση του θανάτου του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη.

Ο Debenedetti έχει φιλοξενηθεί και στην Washington Post καθώς υπάρχει άρθρο-αφιέρωμα στο πρόσωπο του το οποίο τιτλοφορείται: «Γιατί αυτός ο Ιταλός δημοσιογράφος δεν μπορεί να σταματήσει να φτιάχνει ψεύτικα προφίλ στο Twitter».

Ο Ιταλός δημιουργεί ψεύτικα προφίλ στο Twitter και στη συνέχεια βγάζει fake news ενώ λίγο μετά τα σβήνει. Το δημοσίευμα αναφέρει την περίπτωση της Αμερικανίδας ακαδημαϊκού, Camille Paglia. Ο Ιταλός δημοσιογράφος έκανε ακριβώς το ίδιο, «πεθαίνοντάς» την και μάλιστα με την ίδια… μεθοδολογία!

Άνοιξε τον λογαριασμό και στο πρώτο tweet έλεγε: «Το πρώτο μου tweet». Όπως ακριβώς και στην περίπτωση του «θανάτου» του Κώστα Γαβρά, αφού στο ψεύτικο προφίλ που δημιούργησε, με το όνομα της νέας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, το πρώτο tweet έχει γίνει στις 29 Αυγούστου και λέει ακριβώς αυτό: «Το πρώτο μου tweet…».

Μόλις ανακοινώσει την είδηση, ο Debenedetti κάνει και πάλι tweet αναφέροντας πως πρόκειται για απάτη που δημιούργησε ο ίδιος ενώ αλλάζει το όνομα του λογαριασμού.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως δεν έχουν την ίδια «επιτυχία» όλες του οι απόπειρες, παρόλα αυτά ο ίδιος δηλώνει πως «διαδίδω fake news κάθε μέρα»!

Πολλές φορές ο Ιταλός έχει προδοθεί λόγω των γνώσεων του στην αγγλική γλώσσα αφού κάνει συντακτικά και γραμματικά λάθη. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του είναι να εκθέσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved