Παντελάκη: «Δεν βγήκα ποτέ ως ωραία και είχα στα μυαλό μου ότι ο ηθοποιός πρέπει να μεταμορφώνεται»
Showbiz

Παντελάκη: «Δεν βγήκα ποτέ ως ωραία και είχα στα μυαλό μου ότι ο ηθοποιός πρέπει να μεταμορφώνεται»

Της αρέσει να «τσαλακώνεται» μέσα από τους ρόλους της κι επιδιώκει να μεταμορφώνεται πάντα.

Η Αλεξάνδρα Παντελάκη σε πρόσφατη συνέντευξή της, αποκάλυψε γιατί δεν επιδιώκει τη μεγάλη έκθεση στα μέσα και γιατί δεν βγήκε ποτέ ως ωραία.

Ανήκεις στην κατηγορία των καλλιτεχνών που δεν επιδιώκουν τη μεγάλη έκθεση τους στα μέσα.

«Δεν με σταματάει κανείς όταν μιλάω, έχω ταλέντο στο να δίνω συνεντεύξεις, αλλά θέλω να μιλάω για τη δουλειά μου, όχι για οτιδήποτε άλλο. Το Μάιο είμαστε στο έργο «Ψίθυροι», στο θέατρο «Αθηνών» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν και τη διεύθυνση παραγωγής έχει ο Λευτέρης Κώτσης. Το έργο διαδραματίζεται σ' ένα παρθεναγωγείο, το οποίο έχουν δύο καθηγήτριες, φίλες, η Μαρίνα Ψάλτη και η Μαρίνα Ασλάνογλου, οι οποίες 8 χρόνια παλεύουν να στήσουν αυτό το δύσκολο σχολείο. Υποδύομαι μια ξεπεσμένη θεατρίνα, θεία της Μαρίνας Ψάλτη, που έχει τα μυαλά της πάνω από το κεφάλι της και συμπεριφέρεται σαν να είναι επάνω στη σκηνή.

Στο παρθεναγωγείο διδάσκει φωνητική και ορθοφωνία, αλλά κάνει ζημιές και αναγκάζονται να τη διώξουν. Ένα από τα κοριτσάκια, διαβολάκι, κατηγορεί τις δύο κυρίες ότι έχουν σεξουαλική σχέση, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Η μικρή πηγαίνει, το λέει στη γιαγιά της (Βάνα Παρθενιάδου), που είναι και η βασική χρηματοδότης του ιδρύματος, κι εκείνη στέλνει γράμματα να πάρουν τα παιδιά από το παρθεναγωγείο. Η θεία επιστρέφει καταρρακωμένη από μια άθλια τουρνέ και παρακαλάει να την πάρουν πίσω. Είναι ένας ρόλος που εξελίσσεται, με πολύ ενδιαφέρον, διαφορετικός από εκείνον που έκανα το χειμώνα, μιας γριάς αγρότισσας 90 ετών στην Αμερική, που ήταν αμόρφωτη και πέθαινε από καρκίνο».

- Σου αρέσει να «τσαλακώνεσαι» στους ρόλους σου, ενώ επιδιώκεις ρόλους που δεν μοιάζουν μεταξύ τους.

«Ναι, μου αρέσει να «τσαλακώνομαι» κι αυτό το λέω από τότε που έγινα ηθοποιός. Δεν βγήκα ποτέ ως ωραία και είχα στα μυαλό μου ότι ο ηθοποιός πρέπει να μεταμορφώνεται».

- Γιατί δεν βγήκες ως ωραία;

«Γιατί οι άλλες ήταν πιο ωραίες. Η ομορφιά είναι ένα διαβατήριο, δεν ανήκω στις belle femme, δεν είμαι η Παναγιώτα Βλαντή, που είναι καλλονή, εγώ έχω κάνει τη μάνα της με μεγάλη επιτυχία. Δεν βγήκα να είμαι ένα εκθαμβωτικό πλάσμα. Στο σίριαλ «Μαύρα Μεσάνυχτα», που έκανα τη μάνα του Ηλία Μαμαλάκη, μου είπε ο Κοκκινόπουλος: «Έλα εδώ, καμία δεν δέχεται να... γεράσει. Πόσο μεγάλη να πάρω, 90 χρονών, τόσο πρέπει να είναι η μάνα στο ρόλο αυτό». Του απάντησα ότι: «Όχι μόνο δέχομαι να… γεράσω, αλλά το κάνω και με μεγάλη χαρά. Εκεί με έβαφαν 10 ώρες για να με... γεράσουν, να... κάτσει η ρυτίδα και ήμουν ευτυχής που γινόταν αυτή η μεταμόρφωση. Κάτι που είναι μεταξύ 50 και 90 χρονών μια χαρά το παίζω, άνετα», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved