Μάνος Νιφλής: «Όταν έθεσα τις προϋποθέσεις για να κάνω πρωινό, έγιναν αποδεκτές»
Showbiz

Μάνος Νιφλής: «Όταν έθεσα τις προϋποθέσεις για να κάνω πρωινό, έγιναν αποδεκτές»

Συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος, Μάνος Νιφλής και μίλησε για όλα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε φυσικά και στην εκπομπή του, ενώ δεν δίστασε να πει πως η δημόσια τηλεόραση δεν πέφτει με τα μούτρα στη... νουμερολαγνεία.

Ποιος είναι ο στόχος της εκπομπής σας;

Είναι τέσσερις ώρες ενημέρωσης στο ξεκίνημα της ημέρας πράγμα πολύ δύσκολο. Ο βασικός στόχος όμως είναι να είναι μια διαφορετική εκπομπή. Να διαφοροποιείται δηλαδή παρουσιάζοντας τις απόψεις όλων και να δίνει μερικές αισιόδοξες νότες.

Ενόψει εκλογών εντείνεται ο ανταγωνισμός στην ενημέρωση;

Η δημόσια τηλεόραση δεν πέφτει με τα μούτρα στη... νουμερολαγνεία. Η εκπομπή πηγαίνει πάρα πολύ καλά στην τηλεθέαση, όμως ο στόχος της δημόσιας τηλεόρασης είναι εντελώς διαφορετικός. Να παρουσιάζει δηλαδή όλες μα όλες τις απόψεις. Οπότε πολλές φορές πληρώνει το κόστος σε τηλεθέαση, αλλά αναγνωρίζεται από τον κόσμο.

Είναι εύκολες οι ισορροπίες σε μια ΕΡΤ που έχει στιγματιστεί κατά καιρούς ως «αυστηρά κυβερνητική»;

Αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες αλλά δεν μπορώ να μιλήσω γενικά. Είμαι νέος στη δημόσια τηλεόραση, δεν έχω ξανασυνεργαστεί με δημόσιο μέσο ενημέρωσης ωστόσο αυτό που οφείλω να πω είναι ότι δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα στο να λέω την άποψη μου ή να καλώ ανθρώπους με διαφορετική άποψη από αυτή της κυβέρνησης. Δεν έχει σηκώσει ποτέ κανείς το τηλέφωνο να μου πει το οτιδήποτε και μέχρι στιγμής αυτό με ικανοποιεί. Αν συμβεί, την επόμενη μέρα δεν θα είμαι και στην ΕΡΤ. Ο λόγος που κάνω π.χ. την εκπομπή στον Real Fm 97,8 είναι αυτός ακριβώς: Ποτέ δεν μου είπε κανένας τι να βγάλω, τι να πω και τι να μην πω.

Όταν σας έγινε πρόταση, το είχατε αυτό στο μυαλό σας;

Βέβαια. Και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ταύτισης με την οποιαδήποτε κυβέρνηση. Το θέμα είναι ότι εμένα δεν μου ζητήθηκε να κάνω κάτι άλλο όταν έθεσα τις προϋποθέσεις μου για να κάνω το πρωινό, έγιναν αποδεκτές. Ήθελα δηλαδή να κάνω ένα πρωινό που να έχει όλες τις απόψεις και να μπορούν να ακούγονται όλες οι φωνές. Και οφείλω να πω ότι αυτό μου ζητήθηκε κιόλας.

Γιατί θέλατε να κάνετε πρωινό;

Έχω δουλέψει πολλά χρόνια, κυρίως πίσω από την τηλεόραση, δηλαδή για 16-17 χρόνια ήμουν στην οργάνωση. Πρώτη φορά παρουσίασα πρωινή εκπομπή στο Alter, το καλοκαίρι του 2010, στη θέση του Γιώργου Αυτιά. Έχοντας την εμπειρία, μου αρέσει πάρα πολύ το ξεκίνημα της ημέρας, θεωρώ ότι μπορείς να πεις πράγματα εκείνες τις ώρες μπορείς να ξεδιπλώσεις την ατζέντα με έναν διαφορετικό τρόπο από ό,τι θα έκανες σε ένα βραδινό, πολιτικό talk show ή σε μια αποκαλυπτική εκπομπή άλλης ώρας. Ίσως επειδή μου άρεσε πάντα η πρωινή ζώνη στο ραδιόφωνο, το έχω συνδέσει έτσι και με την τηλεόραση», είπε στη Reallife.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved