Φώτης Σπύρος: «Το σύμπαν με άκουσε και το όνειρο έγινε πραγματικότητα»
Showbiz

Φώτης Σπύρος: «Το σύμπαν με άκουσε και το όνειρο έγινε πραγματικότητα»

Ο Φώτης Σπύρος ζει το όνειρό του και μιλάει γι' αυτό!

Εκεί που ο μύθος του «Οδυσσέα» παντρεύε­ται τις «Χίλιες και Μια Νύχτες», ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του «Οδυσσεβάχ», Φώτης Σπύρος μιλά για την παρά­σταση που περιοδεύει στην Ελλάδα και την αγάπη του στα παιδιά!

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον «Οδυσσεβάχ»;

«Είναι μια παράσταση που είχα δει πιο μικρός, όσο ήμουν ακόμα στη σχολή υποκριτικής, κι είχα πει τότε μέσα μου πως πολύ θα ήθελα να καταπιαστώ κάποτε με αυτό το σπουδαίο έργο... Και να, που το σύ­μπαν με άκουσε και το όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Τι σας τράβηξε σε αυτό το έργο;

«Για να σας πω την αλήθεια, τότε δεν ήμουν σε θέση να κατανοή­σω πλήρως τους λόγους για τους οποίους μου άρεσε. Μεγαλώνοντας όμως και αναλαμβάνοντάς το και ως σκηνοθέτης πια, συνειδητοποίησα πως πρόκειται για βαθιά ελληνικό έργο, που αφορά όλα τα ελληνό­πουλα.

Άλλωστε, ο Οδυσσέας βρί­σκεται στο DΝΑ μας, μας αφορά, κατ’ επέκταση και ο "Οδυσσεβάχ". Επιπλέον, αυτό το γοητευτικό μα­γικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές και αλλόκοτους ήρωες, που βασίζεται σε μύθους, λαϊκά παραμύθια και επική λογοτεχνία, που έγραψε η Ξένια Καλογεροπούλου κι έντυσε μουσικά ο μεγάλος μας συνθέ­της Διονύσης Σαββόπουλος, είναι στην ουσία ένας Αριστοφάνης για παιδιά. Άρα, διασκεδαστικός και διδακτικός».

Πηγή: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved