Στέφανος Κορκολής: «Μου έχει προταθεί να πάω σε talent show πολλές φορές και έχω αρνηθεί» (Photos)
Showbiz

Στέφανος Κορκολής: «Μου έχει προταθεί να πάω σε talent show πολλές φορές και έχω αρνηθεί» (Photos)

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Στέφανος Κορκολής, άνοιξε την καρδιά του σε γνωστή εφημερίδα και μίλησε για όλα.

Ο Κορκολής είναι ο καλλιτέχνης που μας ταξιδεύει άνετα στα έργα των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σπανού, Πλέσσα, αλλά «παίζει» και με τους Μητροπάνο, Πρωτοψάλτη, Rolling Stones...

«Οι νότες οφείλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Θα έλεγα ότι τα όρια τα καθορίζεις εσύ βάσει της αισθητικής σου, με τεράστιο σεβασμό και αγάπη στο έργο των τόσο σημαντικών δημιουργών», λέει και αποκαλύπτει τα φετινά του πλάνα στις «Γραμμές».

«Οι μουσικές ιστορίες, που ουσιαστικά είναι μέρος των δικών μου μουσικών ιστοριών, είναι μία αφήγηση με νότες των σημαντικότερων στιγμών μου. Τραγούδια που έχω ενορχηστρώσει για σημαντικούς συναδέλφους μου, τραγούδια που έχω γράψει για μεγάλους ερμηνευτές, αυτά που έχω ερμηνεύσει ο ίδιος τη δεκαετία του '90, ξένες, μεγάλες επιτυχίες, που είναι ιστορίες μας και, βέβαια, τραγούδια που άφησαν ιστορία, των μεγάλων Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Σπανού, Λοΐζου, Ξαρχάκου κ.ά.».

Όλα αυτά ενορχηστρωμένα εκ νέου, λιτά και ανθρώπινα, σε ένα πρόγραμμα όπου οι στιγμές εναλλάσσονται με μεγάλες ταχύτητες και καταλήγουν σε μία ατμόσφαιρα μπουάτ, όπου ακροατές και μουσικοί γίνονται μια μεγάλη παρέα.

«Να μην ξεχνάμε το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο, καθώς, επίσης, τον διαδραστικό χαρακτήρα και τις -με ή χωρίς νότες- αφηγήσεις μου στους φίλους ακροατές.

Άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο: να εκμηδενιστούν οι αποστάσεις», συμπληρώνει.

Οι νότες οφείλουν να ταξιδεύουν ελεύτερα.

Για το αν θα πήγαινε ως κριτής σε ένα από τα μουσικά ριάλιτι, απαντά:

«Μου έχει προταθεί πολλές φορές και έχω αρνηθεί, εκτός από την. περίπτωση του «Just The Two Of Us» όπου υπήρχε ειδική αποστολή, καθότι τα έσοδα θα πήγαιναν και πήγαν στους Έλληνες αθλητές των Special Olympics.

Άλλωστε δεν το θεωρούσα και δεν ήταν talent show την έννοια που γνωρίζουμε. Γενικά, δεν μου αρέσει να κρίνω, πόσω μάλλον να μπαίνω στη διαδικασία να κρίνω, και μάλιστα δημόσια, νέα παιδιά με όνειρα».

Έχει συγχωρέσει όλους αυτούς που στο παρελθόν ήθελαν να βάλουν τρικλοποδιά στην καριέρα του; «Δεν τίθεται θέμα συγχώρεσης ή μη. Κοιτάω μπροστά», απαντά κάθετα μιλώντας στη Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved