Μυριέλλα Κουρεντή: Η νευρική ανορεξία, το bullying και η απώλεια του συντρόφου της (Photos)
Showbiz

Μυριέλλα Κουρεντή: Η νευρική ανορεξία, το bullying και η απώλεια του συντρόφου της (Photos)

Η Μυριέλλα Κουρέντη είναι ένα πλάσμα αέρινο, ταλαντούχο και τρυφερό που πίσω από το γλυκό της χαμόγελο και το ζεστό της βλέμμα κρύβεται μια γυναίκα δυναμική, με ισχυρή θέληση.

Κάποιες άσχημες εμπειρίες στη ζωή της, την ανάγκασαν να «μεγαλώσει» απότομα και να αλλάξει -όπως η ίδια εξομολογείται- ολόκληρη την κοσμοθεωρία της.

Βίωσε την ξαφνική απώλεια του συντρόφου της, ένιωσε το μπούλινγκ σε τρυφερή ηλικία και «πέρασε» την πόρτα της νευρικής ανορεξίας.

Σε όλα, όμως, έδωσε με πείσμα τη δική της μάχη και βγήκε νικήτρια. Φέτος, εμφανίζεται στη σειρά «Έλα στη θέση μου» όπου υποδύεται τη Μαρίνα και όπως δηλώνει η ίδια είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που επιτέλους της δίνεται η ευκαιρία να παίξει έναν ρόλο «κωμικό-κωμικό», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.


Ο τόσο δυναμικός και εκρηκτικός χαρακτήρας σου ήταν και η αιτία που αποφασίζει ξαφνικά να εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό και τη συγχρονισμένη κολύμβηση;


«Είμαι άνθρωπος της ομάδας. Σκέφτομαι ομαδικά. Το έβλεπα μάλλον πολύ ρομαντικά το άθλημα μέχρι που μπήκε στη μέση ο πρωταθλητισμός. Έβλεπα ανταγωνιστικούς χαρακτήρες. Με χάλαγε και με καταπίεζε όλο αυτό. Εηίσης, υπέστη και μπούλινγκ γιατί τότε οι αθλήτριες ήταν αδύνατες ακόμα. Αργότερα κατάλαβαν πως ο οργανισμός και το σώμα χρειάζονται καλή τροφή για να μπορούν να αντέχουν στην πολύ προπόνηση. Μας ήθελαν πάρα πολύ αδύνατες.

Κάποιες ήταν ήδη πολύ αδύνατες. Ήταν το σκαρί τους αδύνατο. Όμως , μας ήθελαν όλες ίδιες για να υπάρχει ομοιομορφία. Οπότε, όσες ήμασταν γεροδεμένες «τρώγαμε ξύλο». Χοντρές μας ανεβάζανε, χοντρές μας κατεβάζανε. Υπήρχε, λοιπόν, τρελό μπούλινγκ. Έφυγα, τα παράτησα γιατί σκεφτόμουν πως αν είναι να «τρώω» καθημερινά πέντε ώρες από τη ζωή μου για να κάνω κάτι που δεν με κάνει πια ευτυχισμένη, δεν υπάρχει λόγος να το κάνω»


Κάπως έτσι ξεκινάει το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας;

«Σε κάποια φάση στο γυμνάσιο ένα αγοράκι που μου άρεσε με αποκάλεσε χοντρή. Αυτό σε συνδυασμό με το μπούλινγκ των προπονητών για αυστηρή δίαιτα... το μυαλό «γύρισε»! Με πόνεσε αυτό που μου είπε. Άρχισα να βγάζω το φαγητό μου κάθε φορά που έτρωγα και μετά σιγά σιγά δεν μπορούσα να φάω, με αποτέλεσμα να «κλείσει» το στομάχι μου. Μπήκα πολύ μέσα σε αυτό το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας, αλλά ευγνωμονώ τους γονείς μου και τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν. Πέρασα δύσκολα γιατί δεν ένιωθα καλά με το σώμα μου»


Σήμερα ποια σχέση έχεις με το σώμα σου και με τον εαυτό σου;


«Θα σου πω την αλήθεια. Ποτέ δεν πρόκειται να με δω αδύνατη στον καθρέφτη. Οταν ένα κορίτσι και γενικότερα ένας άνθρωπος έχει περάσει από νευρική ανορεξία, δεν ξαναβλέπει ποτέ ξανά αδύνατο τον εαυτό του, όσο αδύνατος και να είναι. Ωστόσο, σήμερα, παρ' όλα αυτά νιώθω καλά με τον εαυτό μου»


Το τατουάζ με το γράμμα «Π» να υποθέσω πως είναι για τον σύντροφο σου που έφυγε από τη ζωή;


«Είναι και για εκείνον, αλλά είναι και το όνομα της αδελφής μου «Πηνελόπη» που λατρεύω και της αγαπημένης μου ταινίας το «Π». Έχω αρκετά τατουάζ στο δάχτυλο του αρραβώνα έχω ένα «θ» και στο δεξί -εκεί που μπαίνει η βέρα του γάμου- έχω ένα «Μ».

Τα οποία τι σημαίνουν;

«Αρραβωνιάζομαι το θέατρο και παντρεύομαι τη Μουσική», λέει η ίδια στο Grande

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved