Αλέξης Γεωργούλης: «Επιδιώκω να αλλάζω τις καταστάσεις» (Photos)
Showbiz

Αλέξης Γεωργούλης: «Επιδιώκω να αλλάζω τις καταστάσεις» (Photos)

Πίσω από την καρέκλα στην οποία κάθεται ο Αλέξης Γεωργούλης, δύο ηλεκτρικές κιθάρες δίνουν μια εναλλακτική όψη στην ατμόσφαιρα και ο ίδιος, ντυμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα μαύρα, δίνει οδηγίες.

Μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα κοντά στο ευρωκοινοβούλιο και πηγαίνει από τις 7 το πρωί στο γραφείο του για να φύγει αργά το απόγευμα. Βγαίνει έξω κυρίως για φαγητό και συνήθως το βράδυ τον βρίσκει νωρίς στο σπίτι.

Πώς είναι η ζωή ενός ευρωβουλευτή άραγε;

«Νομίζω πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή. Πώς είμαι εγώ; Είμαι σε εγρήγορση. Υπ' ατμόν συνέχεια. Κάθε Δευτέρα πρωί είμαι στο γραφείο στις Βρυξέλλες και τα Σαββατοκύριακα παίρνω το αεροπλάνο και έρχομαι στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Αθήνα, προσπαθώντας σε ένα Σαββατοκύριακα να χωρέσω μια βδομάδα. Απαιτείται από μένα να είμαι πολύ προσηλωμένος και σε αυστηρό πρόγραμμα, αλλά είναι κάτι που το ξέρω καλά. Δεν παραπονιέμαι, γιατί είναι κάτι που μου δίνει πολλά και μπορώ κατά κάποιον τρόπο να κάνω ορισμένα από τα πράγματα που πιστεύω»

Από τη Λάρισα πήγε στο Hollywood και τώρα βρίσκεται στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι μεγάλη η διαδρομή του. Σαν ταινία.

«Επιδιώκω να αλλάζω τις καταστάσεις. Αυτό μπορεί βέβαια, μπορεί να σημαίνει ότι δεν γεύεσαι όλη την εμπειρία. Γιατί μπορεί να αλλάζει το βαρετό, αλλά μπορεί να αλλάζει και το ευχάριστο της κατάστασης που αφήνεις. Για παράδειγμα, μια περίοδο έπρεπε να βρίσκομαι και στο Hollywood, και στην Αγγλία για το Durrels, και στην Αθήνα, και ζούσα ταξιδεύοντας συνεχώς από το ένα μέρος στο άλλο. Και τώρα, που είμαι στις Βρυξέλλες, πάλι μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο χώρες. Αυτό εμένα μου δίνει κίνητρο»

Πάντα έτσι ήσουν;

«Από όταν ήμουν μικρός, μου άρεσε να εξερευνώ. Ήμουν ανήσυχος, υπερκινητικός και συνεχώς ήθελα να κάνω κάτι. Να εξερευνώ σπηλιές, να φτιάχνω σπιτάκια στην άμμο, οτιδήποτε. Ήθελα να υπάρχει συνεχώς μια δράση. Και αφού ωρίμασα, συνέχισα να έχω αυτήν τη διάθεση»

Σε κάλεσαν, λοιπόν, στην πολιτική. Πώς είπες το «ναι»;

«Το είπα γιατί το βρήκα πολύ συμβατό με αυτό που έκανα. Εγώ ως ηθοποιός ήθελα να έχω μια σύνδεση με τον κόσμο - κάθε καλλιτέχνης αυτό θέλει. Και πάνω σε αυτή την αναζήτηση της επαφής ένιωσα ότι θα μπορούσα να μπω και στα μονοπάτια της πολιτικής. Πάλι σύνδεση είναι, και η δυνατότητα να μπορείς να προσφέρεις».

Το οποίο σημαίνει ότι αφήνεις κάποια άλλα, όπως την τηλεόραση και το θέατρο;

«Όχι, δεν θα αφήσω τα μονοπάτια που ξέρω. Δεν πάω να μεταπηδήσω από έναν χώρο σε έναν άλλον. Πάω να φέρω τον χώρο μου σε έναν άλλον χώρο. Αυτό που έχω μάθει -την πείρα μου, τις αντιλήψεις μου και τις ιδέες μου- να τις φυτέψω στο ευρωκοινοβούλιο», λέει ο ίδιος στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved