Ενώπιος Ενωπίω: Η Πρωτοψάλτη αποκάλυψε  το πραγματικό της επίθετο κι όχι μόνο (video)
Showbiz

Ενώπιος Ενωπίω: Η Πρωτοψάλτη αποκάλυψε το πραγματικό της επίθετο κι όχι μόνο (video)

Στο «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και μίλησε για ενδιαφέροντα πράγματα της ζωής της.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια συνάντησε τον Νίκο Χατζηνικολάου και συζήτησαν τόσο για την καλλιτεχνική της πορεία, όσο και για τον ξεριζωμό της από την Αλεξάνδρεια.

Τι ανέφερε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για το επίθετό της;

«Ο προπάππους μου ήταν Αττικιουζέλογλου, αλλά ο πατέρας μου έκοψε το -γλου, γιατί ήταν τεράστιο το επίθετο, οπότε έμεινε το Αττικιουζέλ, το οποίο έχει ρίζες από την Μικρά Ασία, από την Αρμενία, από την Αίγυπτο, από την Ελλάδα, είναι ένα κράμα περίεργο. Του λέω θέλω κάτι πιο οικείο, κάτι πιο όμορφο. Μου είπε κάποια επίθετα, δεν μου άρεσε κανένα και του πήγα εγώ το Πρωτοψάλτη. Του λέω επειδή βλέπω ότι έχεις μεγάλη σχέση με την εκκλησία και επειδή μου αρέσουν και οι πρωτοψαλτάδες και επειδή μου αρέσει και το πρώτο συνθετικό του ονόματος».

Η συζήτηση, όμως, πέρασε και στον ξεριζωμό από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

«Στην Αλεξάνδρεια γεννήθηκα και όταν ακούω τη λέξη "Αλεξάνδρεια" στο μυαλό μου έρχονται εικόνες ηλιοβασιλεμάτων, ο πατέρας να με κρατάει από το χέρι στη διώρυγα του Σουέζ, το παγωτό που έλιωνε. Τα μισά αδέλφια του πατέρα μου πήγαν στην Αυστραλία, τα άλλα μισά στην Αμερική και ο πατέρας μου ήταν ο μόνος που διάλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα.

Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Έχω στο μυαλό μου πολύ έντονες εικόνες. Θυμάμαι τα κλάματα και του πατέρα μου και της μητέρας μου. Εκείνη την ώρα τα έχαναν όλα, με μία βαλίτσα στο χέρι και χίλια αγκάθια στην ψυχή. Θυμάμαι μια από τις πιο έντονες στιγμές. Στο τελωνείο που αποκεφάλισαν με μαχαίρι την κούκλα μου γιατί νόμιζαν ότι μέσα είχαν κρύψει τιμαλφή οι δικοί μου. Την Αλεξάνδρεια την κουβαλάω μέσα, μου την κουβαλάω στα τραγούδια μου, την κουβαλάω στην ψυχή μου».

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved