Γονείς εν δράσει! Βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους με όλους τους τρόπους (photos)
Showbiz

Γονείς εν δράσει! Βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους με όλους τους τρόπους (photos)

To να είναι κάποιος γονιός αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη ευθύνη που μπορεί να αναλάβει ένας άνθρωπος.

Όταν γίνει γονιός, λοιπόν, ετοιμάζεται να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή του, καθώς πρόκειται να φέρει στον κόσμο έναν καινούργιο άνθρωπο, τον οποίο θα πλάσει και θα γαλουχήσει.

Το παιδί στο πρόσωπο των γονιών του βλέπει το πρώτο του πρότυπο. Τον άνθρωπο, που μέσω αυτού μαθαίνει τη ζωή. Συνεπώς, η συμπεριφορά του γονέα είναι υψίστης σημασίας. Ένας γονιός είναι καλό να φροντίζει να παρέχει στο παιδί του όσα χρειάζεται για να ενταχθεί σωστά στην κοινωνία, να αναπτύσσει υγιώς τον συναισθηματικό του κόσμο αλλά και τον νου. Ειδικά στην συγκυρία που βιώνουμε σήμερα.

Η ψυχολόγος Μαρία-Μιχαέλα Ασημακοπούλου μας έδωσε κάποιες συμβουλές για τον τρόπο που γονείς και παιδιά "καλούνται" να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα.

«Σε μία περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε λόγω του κορονοϊού και των μέτρων που έχουν ληφθεί, η καθημερινότητα των παιδιών αλλάζει σε όλες τις εκφάνσεις της. Τα παιδιά βιώνουν πρωτόγνωρες κατάστασεις, όπως την διακοπή του σχολείου, την απουσία καθημερινής φυσικής επαφής με φίλους, την παύση των δραστηριοτήτων εκτός σπιτιού (αθλητισμός, έξοδοι με φίλους), αλλά και την περιορισμένη επαφή με τους αγαπημένους παππούδες και γιαγιάδες, λόγω φόβου για τη μετάδοση του ιού. Αυτά τα νέα δεδομένα ενδεχομένως να προκαλούν σύγχιση στο παιδί και οι γονείς χρειάζεται να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τη νέα πραγματικότητα και να τα ενθαρρύνουν να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματα που τους δημιουργούνται, έχοντας πάντα στο μυαλό τους το ηλικιακό και γνωστικό υπόβαθρο το παιδιών.

Έτσι, σε μικρότερης ηλικίας παιδιά, θα βοηθούσαν οι πιο συμβολικές δραστηριότητες, όπως οι ζωγραφιές, παραμύθια με παρόμοιο περιεχόμενο και το παιχνίδι. Σε μεγαλύτερης ηλικίας, από την άλλη, ο διάλογος θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικός. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς χρειάζεται να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα που τους δημιουργούν τα νέα δεδομένα και να είναι και οι ίδιοι συναισθηματικά διαθέσιμοι προς εκείνα. Και φυσικά για να επιτευχθεί όλο αυτό ο γονέας χρειάζεται να αναγνωρίζει κι ο ίδιος τους πιθανούς φόβους του και όπου κρίνει ότι χρειάζεται βοήθεια να μην διστάζει να την αναζητήσει από κάποιον ειδικό».

Στην εγχώρια showbiz πολλοί είναι οι εκπρόσωποί της, οι οποίοι έχουν φέρει στον κόσμο τα δικά τους παιδάκια.

Πολλές φορές κατά καιρούς έχουμε φιλοξενήσει θέματα με τους ίδιους να μιλούν για τα παιδιά τους σε συνεντεύξεις τους -τηλεοπτικές ή έντυπες- τον χρόνο που μοιράζονται μαζί τους και τι έχει αλλάξει στη ζωή τους με την έλευση των παιδιών.

Η Φαίη Σκορδά, για παράδειγμα, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gossip-tv, είχε αναφέρει: «Κάνω τα πάντα με τους γιους μου. Όπως όλα τα παιδάκια θέλουν χρόνο με τη μαμά και την ασφάλεια που τους βγάζει η αγκαλιά της μαμάς».

Μάλιστα, σας έχουμε παρουσιάσει και πολλά φωτογραφικά θέματα με τους δημοφιλείς ανθρώπους από τον χώρο του θεάματος να απολαμβάνουν όμορφες στιγμές μαζί τους. Τους έχουμε δει να παίζουν, να κάνουν βόλτες και να χαίρονται βλέποντας το χαμόγελό τους στα πρόσωπά τους. Ακόμη και τώρα, στη δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε όλοι, λόγω του κορονοϊού και «Μένουμε Σπίτι», έχουν φροντίσει μέσω των social media να προτείνουν τους δικούς τους τρόπους για να γίνει η παραμονή των παιδιών πιο διασκεδαστική, όπως η ηθοποιός Έλενα Ασημακοπούλου για παράδειγμα.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δούμε κάποιους από τους εγχώριους celebrities σε χαρούμενες στιγμές με τα παιδιά τους, εντός και εκτός σπιτιού, ενώ να αναφέρουμε ότι οι λήψεις σε εξωτερικούς χώρους είναι σαφώς πριν ληφθούν τα μέτρα για την εξάπλωση του κορονοϊού…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved