Αποκλειστικό: Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Ανησυχώ για τους γονείς μου που έχουν σοβαρά θέματα υγείας»
Showbiz

Αποκλειστικό: Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Ανησυχώ για τους γονείς μου που έχουν σοβαρά θέματα υγείας»

Με αγωνία παρακολουθεί όσα συμβαίνουν γύρω της αλλά και παγκοσμίως με τον κορονοϊό η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου η οποία, ως γνωστόν ζει μόνιμα και εργάζεται στη Σουηδία

Η γνωστή παρουσιάστρια, η οποία όπου και αν βρεθεί μιλάει για την πατρίδα της, την Ελλάδα και λατρεύει κάθε τι ελληνικό, αν και αυτές τις ημέρες έπρεπε να βρίσκεται στη χώρα μας για δουλειά, ακυρώθηκαν τα πάντα λόγο του ιού.

Έτσι, κλείστηκε στο σπίτι της στη Στοκχόλμη μαζί με την πανέμορφη κόρη της, Μελίνα, και από εκεί, αποκαλύπτει στο gossip-tv.gr πώς είναι η κατάσταση εκεί αλλά και πώς η ίδια βιώνει την παγκόσμια πανδημία.

Πώς είναι η κατάσταση στη Σουηδία και πόσα θύματα μετράτε μέχρι στιγμής;

Με τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα μετράμε σήμερα συνολικά 2.272 παθούντες και 36 θανάτους. Έχω, όμως, φίλους και γνωστούς αρκετούς με συμπτώματα που δεν έχουν κάνει καν τεστ γιατί δεν τους προσφέρθηκε η ευκαιρία όποτε δεν είναι καταγεγραμμένοι.

Ανησυχείτε για την κατάσταση όπως καταγράφεται παγκοσμίως;

«Φυσικά και ανησυχώ, όπως όλος ο κόσμος, για αυτήν την πανδημία που έχει κοστίσει πάνω από 300.000 ζωές. Προσωπικά για εμένα δεν ανησυχώ αλλά κυρίως για τους γονείς μου που έχουν σοβαρά θέματα υγείας και για την κόρη μου, την οικογένειά μου αλλά και για όλο τον κόσμο. Παρακολουθώ τις εξελίξεις και κλαίω για όλους αυτούς που φεύγουν από τη ζωή μόνοι τους».

Πιστεύετε ότι έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα από τη Σουηδική κυβέρνηση για την προφύλαξη των πολιτών;

«Η Σουηδία αποτελεί εξαίρεση παγκοσμίως με μια πιο χαλαρή στρατηγική και διαφορετική αντιμετώπιση. Δεν είμαστε σε γενική καραντίνα. Τα σχολεία και η εστίαση λειτουργούν σχεδόν κανονικά, απλά με λιγότερο κόσμο. Τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας είναι γεμάτα καθημερινά. Απλά ο πρωθυπουργός προτείνει σε όλους να δείξουν προσωπική ευθύνη και αλληλεγγύη. Στο χέρι του καθενός, λοιπόν, να κρίνει. Είναι διχασμένο το κοινό. Κάποιοι θεωρούν πως παίζουν ρωσική ρουλέτα με ανθρώπινες ζωές για να σώσουν την οικονομία. Ο πατέρας της Μελίνας από την άλλη και πολλοί μαζί του πιστεύουν στη θεωρία της αγέλης και της ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού. Γενικά εδώ προσπαθούν να μη σπείρουν πανικό».

Σε πρόσφατη ανάρτησή σας, ρωτούσατε με αγωνία αν οι Σουηδοί πολίτες πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ποιες είναι οι συνθήκες εκεί;

«Λειτουργούν σχεδόν κανονικά, απλά με λιγότερα παιδιά τα δημοτικά σχολεία. Ο λόγος είναι για να μπορούν οι γονείς και ειδικά σε κρίσιμα επαγγέλματα να εργάζονται κανονικά ώστε να λειτουργεί το σύστημα. Η Μελίνα πηγαίνει σχολείο για να μη χάσει μαθήματα. Τα γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια, όμως, έχουν κλείσει και κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως».

Παράλληλα παρακολουθείτε και τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τα μέτρα που έχουν παρθεί εδώ. Ποια είναι η άποψή σας μετά και την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας;

«Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από την άμεση, άξια και αποτελεσματική δράση και τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρμοδίων. Παρ’ όλο που δεν είμαι επιδημιολόγος, πιστεύω πως σωστά πράττει η Ελλάδα για να σώσει ανθρώπινες ζωές και πόνο. Στη Σουηδία προσπαθούν παράλληλα να σώσουν και τον κόσμο και την οικονομία. Μακάρι να μας βγει σε καλό. Είναι, βέβαια, δύσκολο να συγκρίνει κάνεις δυο τόσο διαφορετικές χώρες. Τα άκρα της Ευρώπης. Η σύγχρονη Σουηδία δεν πέρασε πολέμους, δικτατορίες και κρίση, οπότε έχει άλλες προϋποθέσεις και στον υγειονομικό τομέα».

Αναρτήσατε βίντεο και φωτογραφίες με άδεια ράφια στο σούπερ μάρκετ από το οποίο δεν μπορούσατε να πάρετε ούτε ένα πακέτο μακαρόνια. Ο Σουηδικός λαός είναι σε κατάσταση πανικού;

«Πανικός επικρατεί κυρίως στα σούπερ μάρκετ όπου έχουν εξαφανίσει τα βασικά όπως μακαρόνια, ρύζια, κονσέρβες, αλεύρια και κυρίως χαρτιά υγείας και αντισηπτικά. Παράλληλα, δίπλα στα σούπερ μάρκετ βλέπει κανείς γυμναστήρια, εστιατόρια και μπαρ γεμάτα κόσμο».

Εσείς πώς βιώνετε την όλη κρίση στην καθημερινότητά σας στη Στοκχόλμη;

«Εγώ ως κλασική Ελληνίδα μάνα έχω κλειστεί στο σπίτι, μαγειρεύω, καθαρίζω, πλένω και γράφω. Όλες οι εξωτερικές μου δουλειές διεθνώς ακυρώθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, οπότε είμαι λίγο ταραγμένη. Βλέπω για πρώτη φορά την ατζέντα μου τελείως άδεια. Σήμερα και όλη αυτή την εβδομάδα θα ήμουν Αθήνα για συνεντεύξεις με τον δήμαρχο κ. Μπακογιάννη και άλλους πολλούς για το βιβλίο που ετοιμάζω. Δυστυχώς, όμως, αναβάλλονται όλα για το μέλλον. Πάνω από όλα όμως η υγεία. Τα αλλά έρχονται. Θα τα ξαναχτίσουμε».

Βρίσκεστε και εσείς σε καραντίνα και αν ναι, πώς διαχειρίζεστε αυτή τη νέα συνθήκη σε ό,τι αφορά την ψυχολογία της κόρης σας που είναι ακόμα παιδί;

«Προσπαθώ να της περάσω μηνύματα αισιοδοξίας για ένα μέλλον καλύτερο, οικονομικά και οικολογικά, γιατί ο τρόπος που ζούσαμε μέχρι χθες δεν ήταν υγιής. Τώρα ξαφνικά βλέπουμε δελφίνια και κύκνους στη Βενετία. Η ατμόσφαιρα σε μεγάλες πόλεις έχει καθαρίσει. Μάθημα είναι και αυτό.

Προσπαθώ να της μάθω να μάχεται και να βλέπει τη ζωή από τη θετική της πλευρά. Τώρα έχουμε χρόνο πολύ μαζί και παίζουμε, χορεύουμε, χαλαρώνουμε, διαβάζουμε και βλέπουμε ταινίες χωρίς καμία απολύτως πίεση. Τώρα που σας μιλώ έχει πάει να παίξει ποδόσφαιρο με μια ομάδα και φυσικά παίζουν έξω με μόλις 7 βαθμούς Κελσίου και βροχή»!

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε εσείς στους πολίτες τόσο της Σουηδίας όσο και της Ελλάδας;

«Κουράγιο, γιατί και αυτό, όπως όλα, θα περάσει. Δύναμη ψυχής σε όλους για να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία ως σύνολο. Είμαστε όλοι μαζί μόνοι. Παράδοξο, αλλά είναι και αυτό μια παρηγοριά. Μας δόθηκε χρόνος να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και ρυθμούς, να γνωρίσουμε τις οικογένειές μας και τους φίλους μας. Περισσότερη αλληλεγγύη με τους άστεγους, άπορους, ηλικιωμένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους που δεν έχουν τα ίδια προνόμια. Με τις γυναίκες και τα παιδιά που δεν ζουν σε έναν παράδεισο αλλά μέσα σε ενδοοικογενειακή βία που αυξάνεται με τέτοιες κρίσεις και καραντίνες. Καθημερινά μιλάω με τις ώρες με φίλους μου σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Από Αθήνα, Βαρκελώνη μέχρι Νέα Υόρκη και συζητάμε όπως ποτέ πριν.

Είναι όμως και καιρός να δούμε τα συστήματα και τα καθιερωμένα με άλλο μάτι. Γιατί το τόσα κρίσιμα επαγγέλματα και προσωπικό π.χ. στην Υγεία παίρνουν μισθούς που δεν συγκρίνονται με αυτά των ποδοσφαιριστών και τραπεζικών; Καλά τα χειροκροτήματα αλλά δεν αρκούν. Χρειάζονται προϋποθέσεις και κύρος αυτοί οι ήρωες. Όσο για την Σουηδία, λίγο περισσότερα περιοριστικά μέτρα αναμένω και περισσότερη αλληλεγγύη για τις ευπαθείς ομάδες».

Έχετε δικούς σας ανθρώπους στην Ελλάδα για τους οποίους αγωνιάτε και αν ναι ποιοι είναι αυτοί και πόσο συχνά επικοινωνείτε μαζί τους;

«Έχω φίλους σε καραντίνα, έχω φίλους με κορονοϊό και έχω φίλους που βλέπουν τους κόπους τους μετά από δέκα χρόνια κρίσης και πάλι να γκρεμίζονται».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved