Ελένη Μενεγάκη: Αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ της που ξετρελαίνουν την οικογένειά της (Video & Photos)
Showbiz

Ελένη Μενεγάκη: Αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ της που ξετρελαίνουν την οικογένειά της (Video & Photos)

Η Ελένη Μενεγάκη μένει σπίτι και μαγειρεύει καθημερινά για τα παιδιά και τον Μάκη της, αφού η μητέρα της βρίσκεται στην Κάρυστο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας.

Εσύ ξέρεις ποια φαγητά φτιάχνει στα παιδιά και στον άντρα της και γλείφουν και τα δάχτυλά τους;

Η Ελένη Μενεγάκη έχει αναφέρει ότι προσπαθεί μία φορά την εβδομάδα να τρώνε κρέας, φτιάχνει όσπρια και λαχανικά, ψάρι και φυσικά τα αγγελούδια της τρελαίνονται για… μακαρόνια!

Η Ελένη είναι σούπερ μαγείρισσα, χρυσοχέρα και όσοι έχουν φάει από τα χεράκια της έχουν και το λένε!

Ας δούμε μία μία τις συνταγές που φτιάχνει στην οικογένειά της:

Τη συνταγή που φτιάχνει τα τελευταία 10 χρόνια και τη λατρεύουν τα παιδιά της αλλά και ο σύζυγός της Μάκης Παντζόπουλος είναι ρεβυθάδα, ρεβύθια στο ταψί!

Μάθετε τα υλικά της συνταγής και δείτε την Ελένη Μενεγάκη για την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

500 γραμ. ρεβύθια

4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο

2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)

2 μικρές ντομάτες (κομμένες σε λεπτές φέτες)

2 δαφνόφυλλα

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. αλάτι

1 /2 κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

νερό όσο πάρει

Συχνά φτιάχνει σοφρίτο, μία Κερκυραϊκή συνταγή! Η Ελένη Μενεγάκη τόνισε ότι στα 19 της άρχισε να φτιάχνει κερκυραϊκά φαγητά, όπως σοφρίτο και παστιτσάδα και εξακολουθεί να τα φτιάχνει.

Τα υλικά για τη συνταγή του σοφρίτου νέες μαγείρισσες είναι:

300 μοσχάρι χτένι σπάλας (νουά ή κιλότο)

3 κ.σ αλεύρι

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. ξύδι από κρασί

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

4-5 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μία συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη, όπως είπε και η Ελένη Μενεγάκη!

Μακαρονάδα με σάλτσα φτιάχνει τακτικά, αλλά διαφορετική σάλτσα για τον καθένα τους… Ναι καλά διαβάσατε γιατί το ένα της παιδί δεν τρώει την κόκκινη σάλτσα, το άλλο δεν θέλει λαχανικά στην σάλτσα και για να τους ευχαριστήσει όλους κάνει πολλές σάλτσες!

H Eλένη Μενεγάκη έδωσε στον αέρα της εκπομπής συνταγές για πεντανόστιμες σάλτσες που γίνονται σε χρόνο dt και ούτε τις φαντάζεστε!

Η Ελένη λατρεύει τη μαγειρική όχι όμως τη ζαχαροπλαστική για τη λιγούρα το πολύ να φτιάξει κέικ ή τρουφάκια!

Ποιος ξεχνά τα λαχταριστά τρουφάκια που έφτιαξε μέσα σε πέντε λεπτά στην εκπομπή της;

Η συνταγή για τρουφάκια της Ελένης Μενεγάκη, την οποία και εκτέλεσε η ίδια στον αέρα της εκπομπής της, δεν θέλει πολλά υλικά αλλά αγάπη!

Η συνταγή είναι απλή για μικρούς και μεγάλους: 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 250 γραμμάρια βούτυρο για ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά, 150 γραμμάρια βούτυρο κλασσικό τα βάζετε σε ένα τηγάνι και όταν αυτά ενοποιηθούν σε χαμηλή φωτιά βάζετε αν θέλετε λίγο ξύσμα πορτοκάλι, 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη, 450 γραμμάρια μπισκότα της αρεσκείας σας χοντροκομμένα, 1 βανίλια, λίγο κονιάκ αν θέλετε, ½ σκόνη κανέλα… Αφού ενοποιηθεί και γίνει μία ωραία μάζα, το βάζουμε σε ένα μπολ και μέσα στο ψυγείο, το αφήνουμε για αρκετή ώρα και μετά το βγάζουμε.

Το μείγμα θα είναι σαν πλαστελίνη και κάνουμε μικρές μπάλες. Για την επικάλυψη ο καθένας μπορεί να βάλει ότι θέλει, η Ελένη έβαλε τρούφα χρωματιστή!

Μάλιστα, η Ελένη Μενεγάκη έφτιαξε και την πρώτη τούρτα της με αφορμή τα γενέθλια της Μαρίνας και μας έδωσε τη συνταγή! Απλή και νόστιμη!

Δες παρακάτω!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved