Οι καλλιτέχνες διαδήλωσαν στη Βουλή! Οι Άγριες Μέλισσες, τα πανό και οι... μασκοφόροι! (photos)
Showbiz

Οι καλλιτέχνες διαδήλωσαν στη Βουλή! Οι Άγριες Μέλισσες, τα πανό και οι... μασκοφόροι! (photos)

Οι καλλιτέχνες βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν όσα θεωρούν πως τους αναλογούν μετά την κρίση που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού

Τραγουδιστές και ηθοποιοί πρώτης γραμμής, σκηνογράφοι, μουσικοσυνθέτες και πολιτικοί έδωσαν το παρών έξω από τη Βουλή λίγο πριν τις 12,00 το μεσημέρι για να διεκδικήσουν τα εξής:

- Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο χώρο του θεάματος.

- Ακρόαμα και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουν να εργαστούν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

- Ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.

- Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης η Νατάσα Μποφίλιου και η Γιώτα Νέγκα τραγούδησαν, με τον απλό κόσμο που βρέθηκε στο σημείο να τις καταχειροκροτεί.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη διαδήλωση των καλλιτεχνών στη βουλή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved