Στέλιος Μάινας: «Με τη στάση της κυβέρνησης στην πανδημία ένιωσα ασφάλεια»
Showbiz

Στέλιος Μάινας: «Με τη στάση της κυβέρνησης στην πανδημία ένιωσα ασφάλεια»

Στέλιος Μάινας: «Ο πολιτισμός χρειάζεται στήριξη γιατί έχουμε υποστεί καταστροφές»

Με το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος του και όλοι είμαστε εδώ μαζί, ο Στέλιος Μάινας ετοιμάζει βαλίτσες για να περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με τον «Κήπο» του διακεκριμένου Καναδού συγγραφέα Bruce Gooch.

Το έργο, στο οποίο πρωταγωνιστεί από το 2018 μαζί με τη σύζυγο του, Κάτια Σπερελάκη, μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του σε Αθήνα και θεσσαλονίκη, βγαίνει στην επαρχία αρχής γενομένης από την Ιεράπετρα στις 15 Ιουλίου.

«Αυτό το καλοκαίρι φοβόμαστε όχι τόσο την προσέλευση του κόσμου όσο την αρρώστια. Ο "Κήπος" πραγματεύεται το πόσο ανάγκη έχει ο ένας τον άλλον και θυμίζει στον κόσμο ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλοι εδώ μαζί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, και πρέπει να συμβάλλουμε στο να καταρριφθούν η απομόνωση και ο φόβος του θανάτου», είπε στο Secret.

Ακολουθώντας την ασφαλέστερη συνταγή, που φέτος δεν είναι άλλη από τα μικρά θεατρικά σχήματα με γνωστά έργα, οι δύο ηθοποιοί, μόνοι στη σκηνή, υποδύονται δύο μοναχικούς ανθρώπους σε ένα άκρως συγκινητικό έργο, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μυλωνάς.

«Έπειτα από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού, ο κόσμος θέλει να κάνει λίγες διακοπές και οι καλλιτέχνες πρέπει να είμαστε παρόντες σε αυτό, να έρθουμε σε επαφή μαζί του μέσα από το έργο μας. Εμείς δεν νταντεύουμε τον κόσμο. Η δουλειά μας είναι να τον αφυπνίζουμε. Αυτό που περνάει τώρα η ανθρωπότητα είναι ασύμμετρη απειλή, γιατί δεν έχει όπλα να το αντιμετωπίσει. Με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία ένιωσα απόλυτη ασφάλεια.
Ο Τσιόδρας μας ένωσε. Ήταν σοβαρός, ευγενής, ενημερωμένος και καθόλου εξυπνάκιας. Στην Ιατρική πρέπει απαραίτητα να έχεις τέτοια στοιχεία, αλλιώς, δεν προχωράς. Πρέπει όλοι να επιβιώσουμε οικονομικά, αν όμως δεν επιβιώσουμε πρώτα βιολογικά, δεν υπάρχει καμία οικονομική εξίσωση.

Στην Ελλάδα δράσαμε με τον πιο ανθρωπιστικό τρόπο, γιατί βάλαμε την αξία της ανθρώπινης ζωής πάνω από όλα. Όταν είσαι κυβερνήτης μιας χώρας της οποίας αποφασίζεις να κατεβάσεις τα ρολά δεν είναι απλό. Είναι μια απόφαση με μεγάλο κόστος», ανέφερε.

Πόσο όμως τον ικανοποιούν τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Πολιτισμού για τους πληττόμενους καλλιτέχνες; «Τα μέτρα του υπουργείου δείχνουν μια πολύ καλή πρόθεση. Από εκεί και πέρα περιμένω και καινούργια. Ο πολιτισμός χρειάζεται στήριξη γιατί έχουμε υποστεί καταστροφές. Και εννοώ εργασιακή στήριξη, όχι επιδοματική. Δηλαδή να βρεθούν οι δουλειές και να παρθούν μέτρα με βάθος χρόνου. Τώρα είναι μια ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτούμε πράγματα. Ο πολύς κόσμος δεν ξέρει πως στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες, εργασιακά, βρισκόμαστε σε συνθήκες τριτοκοσμικές»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved