Η αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από άλλη ματιά
Showbiz

Η αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από άλλη ματιά

Η αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη, έπειτα από 30 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας, είναι πλέον γεγονός και έτσι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ψυχαγωγικής τηλεόρασης ολοκληρώνεται. Ή μήπως όχι;

Η Ελένη Μενεγάκη μπήκε στην ζωή μας το 1991 μέσα από την συχνότητα του Mega Channel και με την εκπομπή «Κοκτέιλ», στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, ενώ αργότερα την είδαμε στο τηλεπαιχνίδι «Mega Banca» ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου. Αυτό το 22χρονο κορίτσι, λοιπόν, ξεχώρισε και έτσι το 1995 ανέλαβε τα ηνία του «Πρωινού Καφέ» στον ΑΝΤ1 και τον σέρβιρε για 10 ολόκληρα χρόνια, κάνοντάς την τήν αγαπημένη καθημερινή συνήθεια του τηλεοπτικού κοινού, ενώ όταν αποφάσισε το 2005 να ακολουθήσει τον τότε σύζυγό της Γιάννη Λάτσιο στον Alpha, κατάφερε να πάρει μαζί της το πιστό κοινό της και να το ταξιδέψει κι άλλο στον κόσμο της. Έναν κόσμο που είχε και έχει μόνο ροζ και κόκκινη διάθεση!

Η Ελένη Μενεγάκη, λοιπόν, αποφάσισε τη φετινή τηλεοπτική χρονιά να αποχωρήσει από την μικρή οθόνη και μάλιστα την απόφαση αυτήν την εξωτερίκευσε στο κοινό της ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, λέγοντας με απόλυτη ειλικρίνεια και κοιτώντας τους τηλεθεατές της «στα μάτια», ότι είναι κάτι που έχει ανάγκη να κάνει. «Δε θα με δείτε κάπου την επόμενη σεζόν, γιατί είναι μια ευκαιρία για μένα να κάνω πράγματα που δεν έκανα σε μικρότερη ηλικία. Πράγματα που είναι απλά», είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια.

Κι έτσι, η μεγάλη τηλεοπτική στιγμή του φινάλε της «Ελένης» έφτασε. Και αυτή η στιγμή της αν και είχε αρκετά δάκρυα, δεν έχασε στιγμή τη ροζ και κόκκινη διάθεσή της. Γιατί φίλε/η μου αυτό είναι ένα από όσα έκαναν την Ελένη Μενεγάκη να ξεχωρίσει. Η αύρα της!

Πολλοί είναι εκείνη που εξέφρασαν την άποψή τους για την αποχώρησή της και όσα ενδεχομένως θα επακολουθήσουν στο τηλεοπτικό τοπίο. Κάποιοι ακόμη σχολίασαν ως υπερβολικό το όλο θέμα και την έκταση που πήρε η εν λόγω είδηση, ενώ μάλιστα είδαμε και αρκετά αρνητικά σχόλια. Είναι απολύτως κατανοητό με όσα διαδραματίζονται στον κόσμο και στην κοινωνία, η έκταση που λαμβάνει ένα τέτοιο θέμα να ηχεί περίεργα στα αυτιά κάποιων. Η κακία, όμως δεν χρειάζεται, όπως δεν χρειάζεται και η αρνητικότητα. Δεν συμφωνείς; Γιατί, για όποιον έχει παρακολουθήσει την επαγγελματική πορεία της Ελένης Μενεγάκη και έχει δει έστω και μια φορά κάποια από τις εκπομπές της, θα ξέρει ότι για εκείνη ένα ήταν το ζητούμενο. Το χαμόγελο!

Η παραπάνω φωτογραφία που είδες, λοιπόν, μου έδωσε την έμπνευση να δούμε την αποχώρησή της από την τηλεόραση με μια άλλη ματιά. Πιο παραμυθένια. Κι αφού πολλές φορές έχει παρομοιαστεί με «Βασίλισσα» και ως μια γυναίκα που έκανε τη ζωή της σαν παραμύθι, με αυτήν την διάθεση θα τη δεις σε αυτό το άρθρο.

Σε αυτήν την εικόνα είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον για εμένα, που βλέπω την Ελένη Μενεγάκη να μην χαμογελά. Κι όμως σε αυτήν την λήψη είναι πιο διαπεραστική! Βλέπεις μια γυναίκα θλιμμένη, προβληματισμένη και η συναισθηματική της φόρτιση είναι έκδηλη, αφού στα μάτια της υπάρχουν δάκρυα. Παράλληλα, όμως, είναι τόσο ειλικρινής! Αυτό που συνήθιζε να κάνει όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα της το έκανε μέχρι τέλους. Μοιράστηκε για ακόμη μια φορά την αλήθεια της.

Στα παραμύθια οι Βασίλισσες παρουσιάζονται τις περισσότερες φορές δυνατές, ατσαλάκωτες και προσπαθούν να κρύψουν τα σημεία που τις κάνουν ευάλωτες. Η Ελένη Μενεγάκη, όμως, είναι άλλου είδους Βασίλισσα. Δεν την ενδιέφερε να δείξει άτρωτη. Δεν την ενδιέφερε να το παίξει star στο κοινό της. Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να μεταδίδει θετική ενέργεια και χαμόγελο. Ανέπτυξε μια ανθρώπινη σχέση με τις τηλεθεάτριές της. Χαιρόταν όταν τις άκουγε χαρούμενες, λυπόταν όταν μοιράζονταν μαζί της κάποιον προβληματισμό ή άγχος τους και προσπαθούσε να τους φτιάξει τη διάθεση είτε με έναν αισιόδοξο λόγο είτε προσφέροντάς τους κάποιο δώρο. Για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της θα λείψει από την ψυχαγωγική τηλεόραση. Γιατί η Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες της έκαναν ψυχαγωγική τηλεόραση. Όχι τοξικότητα, όχι κακία, όχι προσβολές. Μόνο χαμόγελα, αισιοδοξία και πληροφορία.

Το κεφάλαιο τηλεόραση για εκείνη δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς η ίδια το ξεκαθάρισε με τα λεγόμενά της, ωστόσο αποσαφήνισε πως αν επιστρέψει δεν θα είναι η ίδια. Κι επειδή πλέον, εν έτει 2020, τα παραμύθια έχουν sequels και μάλιστα δυνατά, όταν κυκλοφορήσει το «Ελένη returns» θα σπάσει ταμεία. «Και να ξανάρθω δεν θα 'ναι το ίδιο γιατί εγώ δεν θα είμαι ίδια. Δεν θα είμαι ποτέ η ίδια», είπε στους δημοσιογράφους, φεύγοντας από τις εγκαταστάσεις του Alpha. Αυτό, λοιπόν και μόνο, προμηνύει, ότι το comeback της θα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved