Η Αλ. Παλαιολόγου στο gossip-tv: «Γι΄ αυτό είναι εθιστικοί οι Δύο Ξένοι»
Showbiz

Η Αλ. Παλαιολόγου στο gossip-tv: «Γι΄ αυτό είναι εθιστικοί οι Δύο Ξένοι»

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου ετοιμάζεται να παίξει έναν ακόμη ρόλο, ωστόσο δεν ξεχνάει και τους παλιού της.

Η δημοφιλής ηθοποιός, λοιπόν, πρόκειται να παίξει στο «Υπέροχό μου διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον, που ανεβαίνει στον όμορφο κήπο στο θέατρο Χυτήριο. Εκεί, λοιπόν συναντηθήκαμε κι εκείνη ήταν κάτι παραπάνω από ήρεμη. Ήταν μονίμως χαμογελαστή, κι αυτό σε προδιαθέτει για κουβέντα.

Η συζήτησή μας είχε πολλά. Μιλήσαμε για τις απαιτήσεις ενός μονολόγου, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου να είναι ειλικρινής, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως έχει ξεχάσει λόγια στη σκηνή. Παράλληλα, μας εξομολογήθηκε ποιο είδος είναι δυσκολότερο, η κωμωδία ή το δράμα και εξήγησε το γιατί.

  • Έχει έρθει αντιμέτωπη με κρίση ηλικίας;
  • Ποιος είναι ο λόγος που οι «Δύο Ξένοι» είναι από τις πιο εθιστικές σειρές;
  • Τι κάνει για να καρατάει ζωντανό το σώμα και το πνεύμα της;

Τι θα σε δούμε να κάνεις στο «Υπέροχό μου διαζύγιο»;

Ο ρόλος μου είναι μια γυναίκα στα 50, η οποία κατά τη διάρκεια του έργου δεν παραδέχεται την ηλικία της, όμως τελικά το λέει. Εκεί, λοιπόν, στα 50 της και έχοντας μια κόρη στην εφηβεία, μαθαίνει από τον άντρα της ότι γνώρισε μια 25χρονη και θα πάει να ζήσει με αυτήν. Την εγκαταλείπει και της ζητάει διαζύγιο. Βλέπουμε, λοιπόν, την πορεία και τη διαδρομή της μετά από αυτό το συμβάν. Βλέπουμε όλα όσα περνάει, που είναι κωμικοτραγικά. Βλέπουμε όλη την γκάμα των συναισθημάτων, μέχρι να βρει την ισορροπία της.

Πρόκειται για έναν μονόλογο.

Είναι ένας μονόλογος εξαιρετικά γραμμένος. Έχει πάρα πολύ χιούμορ και πιστεύω ότι ο κόσμος θα γελάσει πολύ. Είναι, όμως, αυτό που λέμε γλυκόπικρο. Έχει και το δάκρυ μέσα.

Πόσο εύκολος είναι ένας μονόλογος. Μου φαντάζει δύσκολο.

Είναι η τρίτη φορά που το επιχειρώ, έχοντας κάνει το «Επάγγελμα πόρνη» και το «Τρίτο στεφάνι». Έχω μια εμπειρία. Ωστόσο, έχει ιδιαιτερότητα ο μονόλογος, γιατί πρέπει ουσιαστικά να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, με την αλήθεια σου. Υποκριτικά θεωρώ ότι σε δυναμώνει κάτι τέτοιο.

Την πρώτη φορά που κλήθηκες να κάνεις μονόλογο πώς ένιωσες;

Και την πρώτη φορά αλλά και τώρα στην τρίτη, ο πανικός ήρθε κατευθείαν, μη νομίζεις. Δεν μπρρώ να σου πω ότι είμαι ψύχραιμη. Είμαι σε κατάσταση πολύ μεγάλης εγρήγορσης. Διαβάζω συνέχεια! Πάω στη μαμά μου και μου κρατάει τα λόγια, όπως τα παλιά καλά χρόνια που με διάβαζε (Γέλια).

Σου έχει τύχει να ξεχάσεις κάτι πάνω στη σκηνή;

Μου είχε τύχει στο «Επάγγελμα πόρνη». Ήμουν τόσο μέσα στην έντονη κατάσταση που ζούσε η συγγραφέας, που πραγματικά χάθηκα, αλλά πήγα με έναν τρόπο παρακάτω. Όμως, δεν κατάλαβε κανείς τίποτα, γιατί ήταν τόσο δυνατό το συναίσθημα.

Εδώ στο Χυτήριο θα είναι κι ο σύντροφός σου, ο Σωτήρης Χατζάκης.

Ναι, θα είναι στο «Δάνειο». Επειδή δεν τον έχουμε συνηθίσει σε κωμωδίες, θα κάνει την έκπληξη. Είναι πολύ καλός.

Εσύ πού έχεις κάνει κωμωδίες είναι πιο δύσκολο είδος; Πιο δύσκολα με κάνεις να γελάω ή να κλάψω;

Είναι πιο δύσκολο να σε κάνω να γελάσεις, αλλά όταν τα πράγματα γίνονται με αλήθεια, πιστεύω πως κάνεις τον άλλον να γελάσει και να κλάψει.

Τηλεόραση ή θέατρο;

Αν μπορούν να συνυπάρχουν, θέλω και τα δύο. Αγαπάω πολύ το θέατρο, είναι σπίτι μου, εκεί ανδρώνεσαι σαν ηθοποιός. Από το θέατρο κρίνεται η πορεία σου κι η διάρκειά σου. αγαπάω, όμως και την τηλεόραση. Δεν την κάνω μόνο για τα λεφτά, όπως λένε κάποιοι. Εμένα μου αρέσει όλη αυτή η διαδικασία του γυρίσματος και το πόσο πολύ δενόμαστε όλοι στα γυρίσματα. Αν μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο είναι γοητευτικό, εκτός από απαιτητικό.

Έχεις συζητήσει για τηλεοπτική παρουσία με τη νέα σεζόν;

Έχω κάνει κάποιες συζητήσεις, αλλά δεν ξέρω αν θα ευδοκιμήσουν. Εύχομαι να συμβεί, αν είναι για καλό.

Τώρα με τον covid-19 πώς θα αναδιαμορφωθούν τα πράγματα στα γυρίσματα;

Κοίταξε να δεις, κάναμε γυρίσματα και μετά τον κορονοϊό, και υπήρχαν αποστάσεις. Τώρα, βέβαια, δεν ξέρω τι θα γίνει αν θα υπάρχουν ερωτικές σκηνές. Είναι «βλέποντας και κάνοντας». Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Δεν θα ήθελα με τίποτα να έρθει δεύτερο κύμα, γιατί ούτε σαν ψυχολογία αλλά ούτε σαν οικονομία το αντέχουμε. Θεωρώ, όμως, ότι επειδή όλη η ιατρική κοινότητα έχει πέσει από πάνω για να βρει κάτι να το καταπολεμήσει, θέλω να πιστεύω πως θα βρεθεί κάτι.

Πολλοί είπαν ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας έκαναν την ενδοσκόπησή τους. Εσύ αποκόμισες κάτι;

Όχι! Την ενδοσκόπησή μου την κάνω ασχέτως καραντίνας. Δεν περίμενα την καραντίνα. Πάντα ψάχνω την αυτογνωσία και κάνω διάφορα πράγματα γι’ αυτό. Οπότε, με την καραντίνα δε νομίζω πως ανακάλυψα κάτι καινούργιο για τον εαυτό μου.

Όταν λες ότι κάνεις διάφορα, τι εννοείς;

Κάνω πολλά χρόνια yoga, που πέρα από την άθληση έχει και μια πνευματικότητα που σε βοηθάει να έρθεις σε επαφή με το κέντρο σου. Έχω κάνει NLP τα τελευταία χρόνια και διαβάζω.

Η ηρωίδα σου στο «Υπέροχό μου διαζύγιο» έρχεται αντιμέτωπη με μια κρίση ηλικίας. Είναι κάτι που το βιώνετε οι γυναίκες;

Μπορώ να σου απαντήσω μόνο για τον εαυτό μου. δεν έχω πάθει καμία κρίση, ούτε στα 30, ούτε στα 40, ούτε τώρα στα 50. Αισθάνομαι ότι μεγαλώνω καλά με όποιες φθορές κι αν υπάρχουν, που είναι λογικό να υπάρχουν, και είναι και γοητευτικές. Αν μη τι άλλο μεγαλώνουμε και ζούμε.

Έχεις άγχος για την εικόνα σου ή είσαι πιο cool;

Σε σχέση με άλλες γυναίκες που γνωρίζω, νομίζω ότι είμαι αρκετά cool. Δεν παθαίνω πανικούς βλέποντας μια ρυτίδα και λέω «Παναγία μου τι θα γίνει». Φροντίζω, όμως, τον εαυτό μου για τον εξής απλούστατο λόγο. Είναι το όργανό μου σαν ηθοποιού. Οφείλουμε να έχουμε και καλή πνευματική κατάσταση και καλή σωματική κατάσταση, γιατί με αυτά παίζουμε. Είναι η δουλειά μας.

«Δύο ξένους» βλέπεις τώρα στις επαναλήψεις;

Βέβαια βλέπω (Γέλια). Είναι τόσο καλογραμμένο σήριαλ και είμαι πολύ υπερήφανη για αυτό το έργο.

Γιατί είναι τόσο εθιστική αυτή η σειρά;

Γιατί είναι καλογραμμένη. Θεωρώ πως όλες οι καλογραμμένες σειρές είναι εθιστικές και ο κόσμος τις παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον. Κάθε καλογραμμένη σειρά, με καλούς συντελεστές και καλή παραγωγή θέλεις να το δεις.

Αυτό δεν συμβαίνει τόσο με τις καινούργιες σειρές.

Αυτό θα το δούμε σε κάποια χρόνια. Όταν παλιώσουν. Κάποια από τα καλογραμμένα σήριαλ έχω την αίσθηση ότι έχουν αντικαταστήσει τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Αυτά που βλέπαμε στις ταινίες του ’60 και είχαν ατάκες που τις λέμε και τώρα.

Πες μας, λοιπόν, τρεις λόγους για να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει το «Υπέροχό μου διαζύγιο» εδώ στο θέατρο Χυτήριο.

Θεωρώ πως το ότι ανοίγει ξανά το θέατρο είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος να έρθει ο κόσμος, γιατί έχει ανάγκη την ψυχαγωγία. Όχι την διασκέδαση, αλλά τη θαλπωρή της ψυχής του και την ίαση της ψυχής που βρίσκει στο θέατρο. Δεύτερον, είναι ένα πολύ καλογραμμένο έργο, ένας πολύ ενδιαφέρον ρόλος που θα ακουμπήσει όλη τη γκάμα του κοινού. Έχει στοιχεία και συναισθήματα που έχουμε όλοι αισθανθεί. Τρίτον, είναι μια όαση το Χυτήριο, με έναν πολύ ωραίο κήπο με όλα τα μέτρα για την προστασία μας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved