Θανάσης Πατριαρχέας: «Το παιδί μου το βλέπω ως συνοδοιπόρο στη ζωή»
Showbiz

Θανάσης Πατριαρχέας: «Το παιδί μου το βλέπω ως συνοδοιπόρο στη ζωή»

Ο Θανάσης Πατριαρχέας έχει υποδυθεί πολλούς ρόλους αλλά αυτός του μπαμπά του ταιριάζει περισσότερο.

Ο γοητευτικός ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την κορούλα του που γεννήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και για τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του.

Γνωρίζει ότι είναι «ωραίος, αλλά δεν το προβάλλει. Αντιθέτως, παρά είναι σεμνός σε σχέση με αυτό που αντικατοπτρίζεται στον καθρέφτη του. Φοβάται μην εγκλωβιστεί σε ρόλους ζεν πρεμιέ; «Οχι, δεν είναι αυτό. Έτσι κι αλλιώς, η εμφάνιση είναι αυτή που σε χαρακτηρίζει, αλλά από ένα σημείο και μετά οι επιλογές σου είναι αυτές που μπορεί να σε εγκλωβίσουν σε μια εικόνα Εγώ έχω επιλέξει να κινούμαι όπως νιώθω. Δεν κυκλοφορώ στην παραλία με ανοιχτά πουκάμισα. Δεν είμαι έτσι ως άνθρωπος. Αν μου άρεσε, θα το έκανα».

Το διάστημα της καραντίνας απόλαυσε την οικογένεια του και το να έχει ελεύθερο χρόνο. «Η πανδημία ήταν κάτι εξαιρετικά άσχημο για όλον τον κόσμο, αλλά παράλληλα και μια μεγάλη ευκαιρία για τον καθέναν προσωπικά να τακτοποιήσει προτεραιότητες, να μιλήσει με τον Εαυτό του. Εγώ πριν από την πανδημία είχα ένα νεογέννητο στο σπίτι, που όταν έφευγα το πρωί κοιμόταν και όταν γύριζα αργά το βράδυ πάλι κοιμόταν.

Είχα 10ωρα γυρίσματα στην τηλεόραση και θέατρο έξι ημέρες την εβδομάδα και ξαφνικά Πέμπτη βράδυ είμαι στη σκηνή όταν ανακοινώνεται ότι κλείνουν τα θέατρα. Την επομένη πηγαίνω για γύρισμα και μας λένε ότι σταματούν τα γυρίσματα μέχρι νεωτέρας. Ξαφνικά, μετά από πολλούς μήνες, έχω μπροστά μου ελεύθερο Σαββατοκύριακο, οπότε αποφασίζουμε με την οικογένεια μου να πάμε στο χωριό μου, τα Γαλέικα στην Καλαμάτα, και κάπως έτσι όταν αποφασίστηκε το lock down μας βρήκε εκεί. Πέρασα, λοιπόν, δύο μήνες στο χωριό που έχει πέντε μόνιμους κατοίκους, σε ένα περιβάλλον καθαρό, μέσα, στη φύση, χάρηκα την οικογένεια μου, τρώγαμε τα δικά μας λαχανικά, απόλυτη ευτυχία.

Γενικά ως χαρακτήρας δεν πελαγώνω με τις δυσκολίες. Πάντα πιστεύω ότι θα βρω μια διέξοδο και κάπως έτσι αντιμετώπισα και την καραντίνα». Δεν φοβάται τις ευθύνες του πατέρα και δεν έχει ανασφάλειες τέτοιου τύπου: «Το παιδί μου το βλέπω ως συνοδοιπόρο μου στη ζωή και δεν έχω την παραμικρή ανασφάλεια. Εξάλλου με τη γυναίκα μου είμαστε ομάδα. Ξέρω πως ό,τι κι αν συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε μαζί με τον καλύτερο τρόπο».

Η ισχυρογνωμοσύνη του είναι το πιο αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα του, η οποία, όμως, με τη θεατρική του ενασχόληση έχει αμβλυνθεί κατά πολύ, όπως μου εξηγεί. Πιστεύει ότι είναι καλός σύντροφος, ενώ για τη σύζυγο του Βίβιαν λέει: «Δεν είχα πει ποτέ ότι ήθελα να δημιουργήσω οικογένεια μικρός. Η Βίβιαν μου το έβγαλε. Ολα ξεκινούν από αυτή. Ξέρω πως ό,τι άσχημο κι αν μου συμβεί, όταν θα πάω σπίτι μου θα είναι εκεί για μένα. Δεν σκέφτομαι τη φθορά, δεν είναι κάτι που με τρομάζει. Είμαι άνθρωπος που τη ζωή δεν τη φοβάμαι και την αντιμετωπίζω και ξέρω πως ό,τι και να γίνει εγώ θα παλέψω για το καλύτερο».

Αγαπά την Αθήνα, λατρεύει τις βόλτες κάτω από την Ακρόπολη, το τσιπουράκι με φίλους μεσημέρι στην Πλάκα, τη διαδρομή μέχρι το Σούνιο. Για δέκα χρόνια ζούσε στο Παγκράτι, αλλά τώρα του αρέσει που ζει νότια και έχει τη θάλασσα στον ορίζοντα του. Προτού τον αποχαιρετήσω τον ρωτώ αν θα μπορούσε να δώσει μόνο μία συμβουλή στην κόρη του για όλη της τη ζωή, ποια θα ήταν αυτή. «Το μόνο πράγμα που θα της έλεγα είναι: "Μη φοβάσαι τίποτα. Προχώρα, θα έρθουν πολλά άσχημα, αλλά θα σηκωθείς και θα συνεχίσεις κι εμείς θα είμαστε δίπλα σου πάντα’’», είπε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved