Μάκης Τσέλιος: «Ένας οίκος μόδας πρέπει να έχει συνέχεια»
Showbiz

Μάκης Τσέλιος: «Ένας οίκος μόδας πρέπει να έχει συνέχεια»

Ο Μάκης Τσέλιος αποφάσισε να δώσει τα "ηνία" του οίκου μόδας του στην ανιψιά του, την ηθοποιό Ελισάβετ Μουτάφη.

Ο σχεδιαστής μίλησε γι’ αυτή την απόφαση, ενώ αναφέρθηκε στον αγαπημένο του φίλο και συνεργάτη Billy Bo, τον οποίο δεν έχει ξεχάσει όλα αυτά τα χρόνια που έχει φύγει από τη ζωή. Διαβάστε τι είπε...

Αποφάσισες να δώσεις στην ανιψιά σου, Ελισάβετ Μουτάφη, ν' αναλάβει τον οίκο μόδας «Makis Tselios»;

«Ένας οίκος μόδας πρέπει να έχει ανθρώπους που τον λειτουργεί, δεν πρέπει να είναι εγωιστής, παρά να βοηθάει να κρατήσει ψηλά, έτσι το σκέφτηκα, αφού πρώτα ρώτησα όλα τ' ανίψια μου. Η Ελισάβετ, που ήταν πολύ κοντά μου, γιατί η μητέρα της ήταν πάντα το "δεξί μου χέρι" κι έτσι θέλησε να προχωρήσει στο κομμάτι αυτό, όπου ξεκίνησε σχέδιο, τα πάντα. Αποφάσισα να δώσω μια σημαντική αρμοδιότητα, το ατελιέ, το οποίο παρακολουθώ, απλώς αφήνω ελεύθερη την Ελισάβετ να λειτουργήσει με τις νέες και φρέσκες ιδέες της».

Όλα τ' άλλα ανίψια σου αρνήθηκαν την πρόταση σου;

«Όχι, δεν αρνήθηκαν, αλλά δεν ταίριαζαν στο είδος αυτό. Έχουν κάνει τις οικογένειές τους, δεν ήταν σχετικοί, ενώ η Ελισάβετ είναι κοντά με την ιδιότητα τπ5. Είναι επώνυμη και μπορεί να στηρίξει το όνομα, το οποίο τα παλιά χρόνια το χτίσαμε με κόπο, τώρα είναι πιο εύκολο, γιατί βρίσκει έναν οίκο μόδας έτοιμο, με προϊστορία και σοβαρότητα».

-Σε "σιγότρωγε" το θέμα του σε ποια χέρια θα περάσει το δημιούργημα σου;

«Έχουν φύγει από τη ζωή συνάδελφοι, οι οποίοι στην Ελλάδα ήθελαν ο οίκος τους να έχει μια συνέχεια, όπως ο Μιχάλης Ασλάνης, ο Πολατώφ, αυτοί δεν έχουν συνέχεια, όπως κι άλλοι πολλοί στον χρόνο. Στο εσωτερικό, η φυσική παρουσία του σχεδιαστή, δεν είναι απαραίτητη για να συνεχιστεί ο οίκος, τον έχουν οργανώσει κι έχει συνέχεια. Πάντα έψαχνα να βρω κάτι, ενώ είπα στην Ελισάβετ, ότι "δε θέλω να χαλάσεις το κομμάτι που αγαπάς τόσο, το θέατρο" . Απάντησε ότι τα αγαπάει και τα δύο. Αν ήταν ο Βασίλης (Βilly Βο) μαζί μου, θα κρατούσε πιο πολύ χρόνο τον οίκο, αλλά κι εκείνος ήταν πάντα της σκέψης να πάρουμε βοηθούς για να παρουσιάζουμε τις κολεξιόν μας και να τους κατευθύνουμε εμείς. Δίνω τα ηνία στην Ελισάβετ, γιατί θα το λειτουργήσει καλά, έχοντας την επίβλεψη τη δική μου και της μητέρας της. Η πρώτη μεγάλη επίδειξη που θα γίνει, δε θα είναι αποχαιρετιστήρια για μένα, θα παρουσιάσω την Ελισάβετ, ενώ εγώ από την επόμενη χρονιά, θα βοηθάω, θα κάθομαι στην πρώτη σειρά να παρακολουθώ, γιατί τόσα χρόνια ήμουν από πίσω για το κομμάτι αυτό».

-Κάνεις πάντα αναφορές, ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά, στον αγαπημένο σου φίλο και συνεργάτη Billy Bo.

«Κρίμα που "έφυγε" τόσο νωρίς, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ταλαντούχος και καλός πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό. Δεν παύω να τον σκέφτομαι, θέλω να κάνω μνημόσυνο του Βασίλη, υπενθύμιση της υπέροχης παρουσίας του στη ζωή μου και της δουλειάς που κάναμε μαζί», είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved